HOLLANDIA-CHILE

A Vb 12. napjának másik 18:00-kor kezdődő találkozóját Hollandia és Chile játssza.Mindkét együttes begyüjtötte az eddig megszerezhető 6 pontot,így egymás ellen kell,hogy lejátsszák a csoport elsőségért vívandó mérkőzést. A gólarány eddig a Hollandok csoport elsőségét jelenti de ha ma Chile legyőzné Hollandiát az esetbe ők nyernék a B csoportot. Izgalmas ,jó mérkőzés előtt állunk.

Hollandia: Cillesen,Janmaat;Blind;Kuyt;Vlaar;De Vrij;Jong;Wijnaldum;Sneijder;Robben ;Lens

Chile: Bravo;Silva;Mena;Jara;Medel;Isla,Gutierrez,Diaz;Aranguiz;Sanchez;Vargas

A mérkőzést a Chileiek kezdték. A 4. percben Kuyt tisztázott a Holland 16-oson belül. A 9. percben egy holland szabadrúgást követően Bravo fogta meg a labdát. A 12. percben Robben szabadrúgását követően a chilei védelem fejelte ki a labdát. A 13. percben Mena adott középre egy bal oldali labdát mely azonban az alapvonalon kívül ment ki. A 15. percben Aranguiz bal oldali középre adását Janmaat lőtte ki a mezőnybe. A 17. percben egy tért ölelő indítást próbált levenni Lens de Jara megállította őt. A 19. percben a bal oldalról középre adott labdánál Sanchez csúszott el így helyzet nem alakult ki. A 21. percben Sneijder rúgta fel Vargast a Holland térfélen,a szabadrúgást Diaz végezte el melyből szöglet alakult ki. A sarokrúgást követően Gutierrez lőtte a kapu fölé a labdát. A 22. percben Wijnaldum lőtt egy lecsorgó labdát lőtt a kapu mellé. A 25. percben Silva sárgult be lerántásért,a szabadrúgást Sneijder lőtte 16 méterről kapura de Bravo fogta a labdát. A 33. percben Robben szerzett labdát majd passzolt rosszul Lens elé így helyzet nem alakult ki. A 34. percben a jobb oldalról Holland szabadrúgás következett melyet Robben lőtt a kapu elé ahol De Vrij érkezett ám fejese ha centikkel is elkerülte a bal kapufát. A 40. percben Robben vezette hosszasan a labdát majd lőtt keresztbe a kapu előtt,Bravo ugyan vetődött de ha Robben lövése kaput talált volna kis valószínűséggel fogta volna a labdát. A 42. percben Lens lőtt kapu mellé 19 méterről. A 44. percben Diaz középre lőtt labdáját Gutierrez fejelte a kapu mellé. A 45. percben Sneijder ívelt egy szabadrúgást a kapu elé de azt a chilei védelem ki tudta lőni a mezőnybe. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 0:0!

A második félidőt a Hollandok kezdték. A szünetben Gutierrez helyére Beausejour érkezett. Az 55. percben Sneijder passzolt Lens elé aki lövés helyett Sneijder elé tette vissza a labdát pontatlanul. Az 56. percben Sanchez lőtte a keresztléc fölé a labdát távolról. Az 59. percben chilei szabadrúgás a jobb oldalról,helyzet azonban nem alakult ki belőle. A 61. percben Robben ívelt középre egy szabadrúgást de az kipattant a védelemről a kipattanó labdát Sneijder lőtte a chilei védők lábába. A 63.percben Cillesen jött ki jól a kapujából s zavarta meg Sanchezt. A 64.percben Blind sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Diaz adta középre a labdát de a védelem kifejelte azt épp Sanchez elé aki a bal oldalról Cillesenbe lőtte a labdát. A 66.percben Robben vezette a labdát majd lőtt 18 méterről Bravo kapusba. A 69.percben Depay állt be Lens helyére. A 70. percben Silva helyére Valdivia érkezett a chileieknél. A 73. percben Holland szabadrúgás a 16-os bal sarkától,a szabadrúgást Sneijder lőtte középre de a chilei védelem szögletre fejelte. A sarokrúgást Robben adta középre melyet Kuyt fejelt a kapu mellé centikkel. A 75. percben Sneijder helyére Fer érkezett a hollandoknál. A 76. percben Depay vezette középen a labdát majd egy szép csel után óriási bombát eresztett Bravo kapujára de a kapus szögletre mentett. A szögletet Janmaat lőtte középre melyet a csereként beállt Fer fejelt szép mozdulattal a kapuba 1:0! A 80. percben Chilei szöglet melyet Sanchez végezett el melyet De Jong fejelt az alapvonalon túlra. Csere a Chilei oldalon Vargas helyére Pinila érkezett. A szögletet követően a holland védelemről pattant ki a labda a mezőnybe. A 88.percben Sanchez adta be a szögletet melyet egy újabb követett de helyzet ebből sem alakult ki. A 89. percben Kuyt helyére Kongolo érkezett. a hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 92. percben Robben szerzett labdát melyet az alapvonalig vezetett majd adott középre ahol Depay érkezett és lőtte a labdát közelről a kapu jobb alsó sarkába 2:0! Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet taktikus játékkal de megérdemelten 2:0-ra Hollandia nyert.

A B csoport döntője érdekes mérkőzést hozott. A mérkőzés nagy részében Chile diktálta a tempót mint ahogy azt várható volt. A Hollandok meglepő módon nagyon taktikusan és visszahúzódóan játszottak. A bíró tevékenysége sem segítette a Dél-Amerikai válogatottat melynek sokszor tévedett a kárára. A második játékrészben a Hollandok kissé feljebb tolták védekezésüket valamint Van Gaal jó cseréinek köszönhetően megnyerték a csoportot és a mérkőzést. Összességében jó mérkőzést láthattunk és jó Holland helyzetkihasználást.

 

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.