HOLLANDIA-COSTA RICA

A Vb nyolcaddöntőinak utolsó összecsapására kerül sor ma este 22:00-ás kezdéssel ahol a B csoport győztese Hollandia mérkőzik meg a Vb egyik meglepetés csapatával a D csoport győztesével Costa Ricával. Hollandia a csoportkörök során Spanyolországot ütötte ki 5:1-re majd Ausztráliát verte 3:2-re végül Chilét győzte le 2:0-ra,így 9 ponttal jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben Mexico együttesét verték az utolsó percekben szerzett gólokkal. Costa Rica Angliával játszottak 0:0-át majd Olaszországot verték meg 1:0-ra és Uruguayt pedig 3:1-re. Így 7 ponttal jutottak a legjobb 16 közé ahol Görögországot búcsúztatták büntetőpárbajban. Izgalmas mérkőzés előtt állunk melynek egyértelmű esélyese Hollandia.

Hollandia: Cillessen; Martins Indi; Vlaar; De Vrij; Blind; Sneijder; Wijnaldum; Wijnaldum; Kuyt; Depay; Van Persie; Robben

Costa Rica: Navas; Acosta; Gonzalez; Umana; Gamboa; Tejeda; Borges; Diaz; Ruiz; Campbell; Bolanos

A mérkőzést Costa Rica kezdte. A 4. percben egy costa ricai szabadrúgás szállt el a kapu mellett. A 8. percben Robben ment el a jobb szélen de végül megállították így szöglet következett, A sarokrúgást Gonzalez fejelte a 16-oson kívülre. A 12. percben egy Costa ricai támadás futott a jobb szélen de a holland védelem a helyén volt sőt a labdaszerzés után indulni is tudtak de Robben rossz labdát kapott a bal szélen így helyzetig nem jutottak el. A 20. percben Campbell váltott ritmust majd passzol a jobb szélre azonban az onnan vissza érkező labdára már figyelt a holland védelem és megszerezte azt. A 22. percben Kuyt passzolt erősen középre ahonnét Vlaar lőtt a 16-oson belülről kapura de Navas nagyot védett de labda Sneijder elé pattant melyet ő rögtön kapura is küldött de Navas ezt is védeni tudta. A 26. percben Robben kapott labdát a bal szélen majd adott középre ahol azonban Depay lesen helyezkedett így Costa Rica jöhetett szabadrúgással. A 28. percben Bolanos lőtt a kapu elé egy szabadrúgást mely mindenki feje felett elszállt így hollandia jöhetett kirúgással. A 30. percben Depay kapott jó labdát a 16-os bal oldalán de ő közelről Navasba lőtte a labdát. A 33. percben Costa ricai szabadrúgás melyet Bolanos lőtt a kapu elé de Cillesen magabiztosan fogta a labdát. A 35. percben egy Costa ricai szabadrúgást ütött Cillesen a mezőnybe melyből Robben indított kontrát de szabálytalanul megállították így holland szabadrúgás következett. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 38. percben Robbent tüntették el a 16 -os előterében,a tettes Diaz be is sárgult az esetet követően. A szabadrúgást  Sneijder lőtte jól kapura de Navas bravúrral védte a lövést szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 43. percben Robben passzolt Van Persie elé azonban Navas jól jött ki a kapujából és megszerezte a labdát. A 44. percben Depay passzolt Van Persie elé aki azonban lökött így Costa Rica jöhetett szabadrúgással. 1 perc a hosszabbítás az első félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0!

A második játékrészt  Hollandia kezdte. Az 52. percben Umana sárgult be egy Robbennel szemben elkövetett szabálytalanságot követően a 16-os jobb oldalánál. A szabadrúgást Robben tette Sneijder elé aki azonban az egekbe lőtte a labdát. Az 56. percben Robben Van Persie elé passzolt akit azonban szereltek így szöglet következett. A sarokrúgást követően gólveszély nem alakult ki Navas kapuja előtt. Az 58. percben a jobb oldalról Robben adott veszélyesen középre de Kuyt elől mentett a védelem. Az 59. percben Holland szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 60. percben egy Costa ricai kontrát követően Vrij lőtte a labdát a mezőnybe Campbell elől. A 62. percben Bolanos végzett el egy szabadrúgást mely a kapu fölött ment el. A 64.percben Martins Indi sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 65.percben Bolanos ívelt a kapu elé de helyzet ebből sem alakult ki. A 66. percben Urena érkezett Campbell helyére. A 68. percben Robben húzott be középről majd passzolt Van Persie elé aki a játékszert visszapasszolta volna Robben elé aki elől azonban kivágták a labdát. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 72. percben egy gyönyörű összjátékot követően a holland védelemnek kellett tisztáznia egy balról bejövő labdát. A 75. percben egy holland szabadrúgást követően Sneijder tekert Vlaar fejére de a labda a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. a 76. percben Depay helyére Lens állt be. a 77. percben Robben ment el a jobb oldalon de a védelem ismét megállította. A 78. percben Gamboa  sérült meg és helyére Myrie érkezett. A 80. percben egy jobb oldali beadást Lens fejelt a kapura de Navas védte,mint kiderült Lens lesen helyezkedett így ha gól akkor is érvénytelen lett volna. A 81. percben Gonzalez sárgult be egy lerántást követően a 16-os bal sarkánál. A szabadrúgást Sneijder lőtte a kapufára majd a kipattanót a védők lőtték ki a mezőnybe. A 83. percben újabb holland szabadrúgás következett a jobb oldalról melyet követően Navas védett nagyot. A 90. percben Sneijder kanyarított Van persie elé a bal oldalról de a csatár a labda mellé rúgott. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 92. percben újabb holland szabadrúgás a 16-os bal sarkától melyet Van Persie lőtt kapura de Navas védett majd a kipattanót Van Persie lőtte a gólvonalon álló védőbe. Letelt a rendes játékidő az állás 0:0 következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét Hollandia kezdte. A 94. percben egy holland szögletet követően Vlaar fejelt kapura de Navas ismét védeni tudott. Az ezt követő szögletet követően a védelem mentett a rosszul kijövő kapus helyett. Újabb holland szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 97. percben Tejeda állt be Cubero helyére. A 102. percben Robben ment el a jobb szélen majd tört a 16-oson belülre ahol blokkolni tudták. A 103. percben holland szabadrúgás a jobb oldalról melyet Robben a sorfalba lőtt. A hosszabbítás első félidejének ráadása 2 perc. A 107. percben Kuyt fejelt egy jobb oldali beadást a kapura de Navas ezúttal is védeni tudott. Ezzel véget ért a hosszabbítás elő félideje az állás még mindig 0:0!

A hosszabbítás második félidejét  Costa Rica kezdte. Csere a holland oldalon Martins Indi helyére Huntelaar állt be. A 107. percben Acosta szabálytalankodott Robbennel szemben így besárgult. A szabadrúgást maga Robben ívelte középre ahol senki sem érte el a játékszert. A 108. percben újabb holland szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 111. percben Navas húzta le Huntelaar elől aki még a kapusra is ütött így besárgult. A 113. percben Bolanos cselezett a 16-oson belül de a holland védelem szerelni tudta végül. A 115. percben Bolanos lőtt a holland védelembe így szöglet következett. A sarokrúgás mindenki feje felett elszállt így a hollandok jöhettek. A 117 percben Bolanos lövését védte Cillesen. A 118. percben Robben húzott el a jobb szélen de blokkolták,még ebben a percben Lens harcolt ki szögletet melyből helyzet nem alakult ki. A 119. percben egy távoli lövést követően Sneijder lőtt a kapufára majd Robben lőtte saját csapattársába így maradt a 0:0! A 121.percben Cillesen helyére Krul érkezett. Ezzel véget ért a ráadás az állás 0:0 maradt következhettek a 11-esek.

A büntetőpárbajt Costa Rica kezdte. Borges lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába 1:0! Van Persie lőte a hollandok első 11-ét ugyanúgy a jobb alsó sarokba 1:1!Ruiz lőtte Krulba a labdát így maradt az 1:1! Robben következett aki a bal felsőbe lőtte a labdát 2:1! Gonzalez következett aki a kapu jobb oldalába lőtte a labdát 2:2! Sneijder következett aki a bal oldalhálóba lőtte a labdát 3:2! Bolanos lőtte a labdát a kapu bal felső sarkába 3:3! Kuyt következett aki a bal alsó sarkába lőtte a labdát 4:3! Umana következett aki az elvetődő Krul kapus kezeibe lőtte a labdát így Hollandia gigászi csatában jutott a legjobb 4 közé ahol ellenfele Argentína lesz.

Idegfeszítő mérkőzésen vagyunk túl ahol egy nem túl nagy iramot hozó rendes játékidőt követően egy rendkívül izgalmas hosszabbítás következett. A Hollandok és elsősorban Robben révén vezettek veszélyes támadásokat mindkét szélen de Navas kapus gyakorlatilag a szemüket is kivédte. Costa Rica védelme a mérkőzésen végig állta a sarat és kétszer is a gólvonalról mentettek sőt a ráadás végén még akár tovább is lőhették volna magukat de Cillessen ekkor nagyot védett. A büntetőpárbajban a Hollandok rutinos játékosai révén belőtte büntetőit Costa Rica azonban ezúttal 2-őt is kihagyott melyben hatalmas szerepe volt a csereként beállt Krul kapusnak. Van Gaal szokatlan húzásával meglepte a Közép-Amerikai csapatot és juttatta válogatottját a legjobb 4 közé.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.