HOLLANDIA – MEXICO

Folytatódnak a Vb nyolcaddöntők. A mai nap folyamán 18:00-ás kezdéssel tekinthetjük meg az A csoport másodikjának Mexiconak valamint a B csoport győztesének Hollandiának a mérkőzését. Mexico Brazíliával játszott 0:0-ás döntetlent valamint Horvátországot verte 3:1-re és még Kamerun együttesét győzte le így 7 ponttal holt versenyben  végzett Brazíliával ám rosszabb gólkülönbségének köszönhetően végül a csoport 2. helyén zárt. Hollandia Spanyolországot ütötte ki 5:1-es eredménnyel majd 3:2-re győzte le Ausztráliát végül Chile együttesét verte 2:0-ra a csoport döntő mérkőzésén. Így 100%-osan jutott be a legjobb 16 közé. Rendkívül jó mérkőzésre van kilátás.

Hollandia: CILLESSEN; Verhaegh; De Vrij; Vlaar; Blind; Kuyt; Wijnaldum; Sneijder; N. de Jong; Robben; Van Persie

Mexico: OCHOA; P. Aguilar; F. Rodriguez; R. Márquez; Moreno; Layun; Herrera; Salcido; Guardado; dos Santos; O. Peralta

Az első félidőt Mexico kezdte. A 2. percben Layun rúgott a kapu fölé 23 méterről. Az 5. percben Guardado lőtt a jobb kapufa mellé a 16-os vonaláról. A 8. percben Holland szabadrúgás, melyet Sneijder végzett el, de helyzet nem alakult ki belőle. Martins Indi érkezett De Jong helyére a 9. percben. A 13. percben Peralta jutott el a 16-osig, és adott középre, de labdáját a védők kirúgták a mezőnyben. A 14. percben Layún rúgott a bal szélről keresztbe, de labdájára senki nem érkezett, így az a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 16. percben Robben cselezte el magát a 16-os vonaláig, de lövése lepattant egy védőről. A 18. percben Herrera szerzett labdát a büntető területen belül, és lőtt kapura, de a labda a bal kapufa mellett ment el. A 20. percben Herrera-t szerelték a 16-oson belül, és a labda szögletre ment, így szöglet következett, a sarokrúgásból azonban helyzet nem alakult ki. A 22. percben Robben vitte fel a labdát a 16-osig, de ott blokkolták a támadását. A 24. percben Calcido lőtt 35 méterről kapura, ahonnan Cillessen ütötte ki a labdát szögletre, a sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. A 27. percben Van Persie szerzett labdát a 16-os vonalánál és lőtt a kapu fölé erőset. A 29. percben Dos Santos lőtt a 16-oson belülről Cillissen kezébe. A 36. percben Layun rúgott laposan középre, de a kapu előtt Cillessen fogta a labdát. A 37. percben Sneijder lőtt bal szélről középre, de a védők felszabadítottak. A 40. percben egy mexikói támadás futott a jobb oldalon, de a labda végül az alapvonalon ment ki. A 41. percben Van Persie kapott labdát a 16-oson belül, de a védők szögletre mentettek. A sarokrúgásból nem alakult ki gólveszély. A 42. percben Peralta lőtt a 5-ösön belül a kapura, de Cillessen végül védeni tudott. 4 perc a hosszabbítás az első félidő végén. A 47. percben Robben kapott jó passzt a 16-os vonalánál, de a védők szerelték őt. Ezzel véget ért a mérkőzés első félideje, melynek állása 0:0!

A második félidőt Hollandia kezdte. A félidőben Moreno helyére Reyes érkezett. A 48. percben Peralta jutott el a 16-osig, ahol a védők blokkolták. Még ebben a percben Dos Santos lőtt 23 méterről a kapu bal alsó sarkába, Cillessen-nek esélye sem volt védeni, ezzel 0:1! A51. percben Herrera végezte el a mexikói szabadrúgást, de gólveszély nem alakult ki belőle. Az 53. percben holland szabadrúgás, melyet Sneijder rúgott a sorfalba. Az 54. percben holland szöglet, melyet szögletre rúgtak a védők, az újabb szögletből végül helyzet nem alakult ki. Az 56. percben Peralta lőtt a 16-os előteréből kapura, de Cillessen fogta a labdát. Még ebben a percben Verhaegh helyére Depay érkezett. Az 58. percben egy középre érkező labdát De Vrij lőtt jobb belsővel a kapura, ahol Ochoa ütötte ki a labdát, ami a jobb kapufáról pattant le végül. A 61. percben Robben passzolt a 16-os vonalánál Sneijdernek, aki onnan lőtte a labdát a kapu fölé. Még ebben a percben Dos Santos helyére Aquino érkezett. A 64. percben Robben lőtt a 16-osról kapura, de az a kapu mellett ment el. A 65. percben holland szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 69. percben Aguilar sárgult be, szabadrúgás következett a Hollandoknak, melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 70. percben ismét holland szöglet, melyből szintén nem alakult ki gólveszély. A 72. percben Robben végzett el szögletet, a beívelését követően nem alakult ki helyzet. Még ebben a percben Sneijder lőtt a 16-osról magasan a kapu fölé. A 75. percben Peralta helyére J.Hernandez érkezett. A 76. percben holland szöglet, a beívelést követően Vlaar fejelte a labdát a kapu fölé. A 76. percben Van Persie helyére Huntelaar érkezett. A 85. percben egy középre érkező labdát Kuyt csúsztatott kapura, de lesen tartózkodott. A 88. percben egy középre érkező labdát Sneijder fejelt a kapuba, ezzel 1:1! 6 perc a hosszabbítás a második félidő végén. A 92. percben Marquez sárgult be. A 92. percben a Hollandok végezhettek el 11-est, melyet Huntelaar végzett el, és lőtte a labdát a kapu bal alsó sarkába, ezzel 2:1! A 93. percben Guardado sárgult be. A 96. percben Aquino lőtt a jobb szélről kapura, de Cillessen fogta a labdát. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:1! lett Hollandia javára.

A mérkőzés első félidejében egy elég vontatott játékot láthattunk, ahol a mexikói válogatott birtokolta nagyrészt a labdát, és uralta a játékot. Mexikó a holland védelmet meglazítva került a kapu elé és alakított ki sok helyzetet, melynek eredménye képp megszerezték a vezető gólt. A második félidőben a holland válogatott összeszedte magát, felgyorsult a játékuk, és a mexikóiakon átlépve, megszerezték nem csak az egyenlítő gólt, hanem röviddel ezután a továbbjutást jelentő gólt is egy 11-es révén. Összességében egy remek mérkőzést láthattunk, ahol Hollandia fordítani tudott, majd Mexikóval szemben 2:1-el aratott győzelmet és jutott be a legjobb nyolc közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.