HONDURAS-SVÁJC

Az E csoport mai másik összecsapásán Honduras méri össze erejét Svájc válogatottjával. Honduras 3:0-ás vereséget szenvedett a Francia válogatottól majd Ecuador válogatottjától kapott ki 2:1-re. Svájc az első fordulóban egy utolsó perces találattal Ecuador válogatottjától kapott ki. A második fordulóban a Francia válogatottól szenvedett némi meglepetésre 5:2-es vereséget. Az eredményeknek köszönhetően Honduras kiesett a csoportból míg Svájcnak maradt esélye a továbbjutásra ha ma nyer. Az esti mérkőzés esélyese a svájci válogatott.

Honduras: Valladares;Garcia;Figueroa;Bernardez;Beckeles;Garcia;Claros;Palacios;Espinoza;Costly,Bengtson

Svájc: Benaglio;Lichtsteiner;Djourou;Schar;Rodriguez;Behrami;Inler;Mehmedi;Xhaka;Shaqiri;Drmic

A mérkőzést Honduras kezdte. A 3. percben Drmic adott középre, ahonnan Xhaka lőtt kapura, de Valladares védeni tudott. A 6. percben Shaqiri lőtt a kapu bal felső sarkába 19 méterről, ezzel 0:1! A 10. percben Drmic adott középre, ahol Valladares ismét fogta a labdát. A 12. percben Hondurasi szabadrúgás, a lövést követően a védők tisztáztak. A 16. percben svájci szabadrúgás, a lövés a sorfalon pattant meg, végül szögletre mentettek a védők. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 21. percben Garcia adott középre, de a védők szögletre mentettek, a sarokrúgást követően Beckeles fordult kapura és lőtt, de a labda a kapu mellett ment el. A 26. percben Costly szerzett labdát a 16-os jobb sarkánál, és lőtt, de az lepattant egy védőről. A 31. percben Shaqiri kapott egy jó passzt a 16-os előterében és lőtte keresztbe a labdát a kapu jobb sarkába, ezzel 0:2! A 37. percben Xhaka szerzett labdát a 16-os jobb oldalánál, és lőtt keresztbe a kapu fölé. A 38. percben svájci szabadrúgás, a lövést követően a védők felszabadítottak. A 40. percben Palacios érkezett Costly helyére. A 41. percben hondurasi szöglet, melyet Garcia végzett el, ezt követően Benaglio jött ki és öklözte a labdát a mezőnybe. A 43. percben Drmic lőtt a 16-oson belülről, de Valladares fogta a labdát. 2 perc a hosszabbítás az első félidőben. A 47. percben Drmic szerzett labdát a 16-oson belül, de Valladares jókor jött ki a kapujából. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 0:2! Svájc javára.

A második félidőt Svájc kezdte. A félidőben Chavez érkezett Espinoza helyére. A 47. percben Shaqiri rúgta a szabadrúgást a jobb szélről, a beadását követően Inler rúgta a labdát a bal kapufa mellé. AZ 50. percben Palacios ívelt középre, ahol Bengtson érkezett, de elfejelt a labda alatt, így az az alapvonalon ment ki. Az 51. percben egy középre érkező labdát Palacios próbált elfejelni, de a labda a válláról csúszott le, és végül Benaglio fogta azt. Az 52. percben Bengtson lőtt a kapu mellől középre, ahonnan Rodriguez mentett nagyot. Az 56. percben egy svájci középreadást követően Mehmedi lőtt volna, de lesen tartózkodott. A 60. percben Mehmedi emelte a labdát a 16-oson belül a kapu elé, ahol Shaqiri vállalt a labdába, de végül Valladeres védeni tudott. A 61. percben hondurasi szöglet, de végül helyzet nem alakult ki belőle, még ebben a percben egy középre érkező labdát Palacios lőtt volna a kapura, de egy védő blokkolta. A 64. percben hondurasi szöglet, de helyzet nem alakult ki belőle. A 66. percben Palacios sárgult be reklamálásért. A 68. percben Palacios lőtt a bal szélről keresztbe, ahol Garcia vette le a labdát és lőtt, de a védők jól blokkoltak. A 69. percben hondurasi szöglet, de helyzet nem alakult ki belőle. A 71. percben Drmic cselezte be magát a 16-oson belülre a bal oldalon, és passzolt Shaqirinek, aki a kapuba lőtte a játékszert, 0:3! A 73. percben Drmic helyére Sheferovic érkezett. A 76. percben hondurasi szöglet, a beívelést követően Figueroa fejelte ki a labdát. Még ebben a percben kettős csere, Xhaka helyére Lang érkezett, és Garcia helyére Najar jött pályára. A 80. percben Bebgtson fejelt egy középre érkező labdát kapura, de Benaglio védeni tudott. A 83. percben Inler lőtt 24 méterről a kapuba, de Valladeres fogta a labdát. A 85. percben Rodrigez szerzett labdát a 16-oson belül, de a védők tisztázni tudtak. A 86. percben Palacios lőtt a 16-oson belül a kapu előtt keresztbe. A 87. percben Shaqiri helyére Dzamali érkezett. A 90. percben Figueroa lőtt 23 méterről a kapura, de Benaglio fogta a labdát. 3 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 92. percben hondurasi szabadrúgás, de a lövést követően a védők tisztázni tudtak. Véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:3! a Svájciak javára.

Az este folyamán egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol inkább a svájci csapat játéka dominált, ugyanakkor hondurasnak is akadt sok helyzete, de azokat nem tudták értékesíteni. A svájci védelem jól tartotta magát, a sok helyzetet kialakító hondurasiakkal szemben. Svájc válogatottja győzelmét elsősorban kreatív támadójátékának köszönheti, melyet Drmic és Shaqiri összjátéka szinte teljes egészében lefedett. Összességében egy nézhető mérkőzést láthattunk, ahol Svájc megérdemelten nyert 0:3-ra. Svájc a csoport 2. helyén jutott tovább, így ellenfele a nyolcaddöntőben Argentína válogatottja lesz.

Check Also

ATALANTA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája csoportköre folytatódik. Az F csoportban a nap rangadójaként a botladozó Manchester United …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.