HORVÁTORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG

A Hétfő is tartogat VB selejtezőt az unatkozó fociszurkolók számára. Ezúttal az I csoport küzdelmeibe tekinthetünk. A csoport nagy esélyese a Horvát válogatott akiket az Európa Bajnokságon csak a végső győztes Portugálok tudtak két vállra fektetni, ezen kívül itt található még a mindig kitűnő nevekből álló török válogatott illetve Ukrajna válogatottja akik bárkit meg tudnak szorongatni sőt meg is tudnak tréfálni ha jó napot fognak ki. Finnország és Koszovó válogatottja is ebben a csoportban kapott helyet azonban e két együttes nehezen elképzelhető,hogy a továbbjutásért tudjon küzdeni, s végül de nem utolsó sorban Izland válogatottja akik már az EB-n is bebizonyították számukra semmi sem lehetetlen. A nap első mérkőzését s egyben a csoport rangadóját Horvátország játssza Törökország ellen hazai pályán. A ét válogatott nemrég az EB-n futott össze legutóbb ahol a Horvátok meglepően magabiztosan verték meg a Törököket. A mai összecsapás azonban minden bizonnyal más lesz mint a nyári találkozó, ám ugyanakkor mindenképp leszögezhető, hogy a mérkőzés esélyese a hazai együttes. A török válogatott azonban egy esetleges döntetlen esetén nem utazna valószínűleg rossz szájízzel.

Horvátország: Kalinic;Vrsaljko;Corluka;Vida;Strinic;Badelj;Modric;Perisic;Rakitic;Pjaca;Mandzukic

Törökország: Babacan;Ayhan;Topal;Aziz;Ozbayrakli;Yokuslu;Koybasi;Calhanoglu;Tufan;Mor;Tosun

A mérkőzést a török válogatott kezdte. 3.perc: Mor lövése kerülte el a hazai kaput. 6.perc: vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki. 9.perc: Mor lőtt ismét a hazai kapu mellé. 10.perc. ezúttal Pjaca tüzelt a vendég kapu mellé. 14.perc: Calhanoglu lőtt szabadrúgásból kapura de Kalinic hárítani tudott. 22.perc: Rakitic lőtt a kapu mellé. 34.perc: hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 37.perc: Mndzukic passzolt a 16-oson belülre ám passzát egyik csapattársa sem érte el. 42:perc. Calhanoglu próbálkozását Kalinic védte szép mozdulattal. 43.perc: Modric ellen követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül így hazai 11-es következett melyet Rakitic lőtt higgadtan a kapuba 1:0! A játék képe alapján nem a hazaiaknak kellene vezetni de a focit gólra és nem pedig érdemre játsszák. A hosszabbítás 1 perc, 43.perc: vendég szabadrúgás következett mely mögé ismét Calhanoglu állt s ezúttal nem tévesztett s szép mozdulattal lőtt a hálóba 1:1! A török gól nem érdemtelenül született nagyon sokat tettek érte a játékosok. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a horvát válogatott kezdte. 48.perc: Ayhan-t kellett a pálya szélén ápolni de úgy tűnik vissza tud térni. 50.perc: Pjaca labdájára senki sem érkezett a 16-oson belül. 52.perc: Perisic szögletét követően helyzet nem alakult ki. 53.perc. újabb hazai sarokrúgás ám helyzet ebből sem alakult ki. 55.perc: Calhanoglu szabadrúgása Strinic-ben akadt el. 61.perc. hazai szöglet következett melyet követően Topal tisztázott. 64.perc: Rakitic helyére Brzovic állt be a hazaiaknál. 69.perc: hazai sarokrúgás következett de gólveszély ebből sem alakult ki. 70.perc: Modric beívelését követően Ozbayrakli tudott tisztázni. 71.perc: újabb hazai sarokrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 72.perc: Tosun helyére Sahan érkezett a vendégeknél. 75.perc: Perisic passzáról maradt le minden hazai játékos a vendég 16-oson belül. 80.perc: Pjaca helyére Kalinic állt be a hazaiaknál. 84.perc: Mor helyére Sen állt be a vendégeknél. 89.perc: hazai sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. 90.perc. Perisic szabadrúgása sem jelentett veszélyt a vendég kapura. A hosszabbítás 6 perc. 92.perc: Tufan sárgult be. 93.perc. hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. 94.perc. Sahan is besárgult. 94.perc: hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első félidőben némi meglepetésre a vendég együttes kezdett aktívabban s alakított ki több helyzetet. A labdabirtoklás arányának változása pontosan mutatta,hogy a hazai együttes,hogyan vette át a játék irányítását a félidő végére. Igaz,hogy a hazaiak fokozatosan jöttek fel ám a helyzeteket inkább a vendégek hagyták ki egy-egy halovány hazai kísérlet közepette. A félidő végén egy gyors gólváltást követően maradt a döntetlen ami talán a hazaiakra nézve hízelgő kissé. A második félidőben a hazai együttes egyre nagyobb fölénybe került, melyet a labdabirtoklás mellett a szögleteik s lehetőségeik száma is egyértelműen jelzett. A vendég együttes nem állt teljesen vissza s helyenként kitűnő kontrákkal zavarták meg a hazai védelmet. A mérkőzés végén a sok sérülés miatt 6 percet hosszabbított a játékvezető de a hazaiak ezen időszakot nem tudták gólszerzésre váltani. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk a szurkolók távollétében.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.