IRÁN-NIGÉRIA

Az F csoport második mérkőzését rendezik meg ma este 21:00-ás kezdéssel. Irán és Nigéria az előzetes latolgatások szerint a csoport 3. helyéért lesznek nagy harcban a Bosnyák válogatott mögött. Az Argentinok győzelmükkel nagy lépést tettek a csoport győzelem felé tegnapi győzelmükkel. A mai meccs tétje,hogy mely válogatottnak lehet sansza hogy esetleg a bosnyákokat megviccelve továbbjuthasson a csoportból. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese.

Irán: Hagigi;Hosszeini;Montazeri;Hadzsszafi;Puladi;Heidari;Szadegi;Dedzsaga;Nekunam;Tejmurjan;Gucsannedzsad

Nigéria: Enyema;Omerou;Ambrose;Oboabona;Oshaniwa;Azeez;Onazi;Mikel;Musa;Emenike;Moses

A mérkőzést Irán kezdte. A 3. percben Moses lőtt kapura a 16- os előteréből Hagigi kezei közzé. Nigériai szöglet a 7. percben melyet követően a labda a hálóban köt ki de mivel egy szabálytalanság előzte meg a bíró szerint az esetet így az Irániak jöhettek. A 9. percben Nigéria szerezhetett volna vezetést kétszer is de a középretett labdákat Emenike lőtte a kapu mellé centikkel. A 12. percben Moses ment el az alapvonalnál de végül szerelni tudták az iráni védők. A 18. percben Musa középre adását húzta le Hagigi. A 23. percben egy nigériai kontrát hatástalanított az iráni védelem. A 26. percben Musa adott be a bal oldalról pontatlanul középre. A 29. percben Oboabona helyére Yobo érkezett. A 30. percben nigériai szabadrúgás következett,Musa lőtte el a sorfal mellett a labdát de Hagigi védte azt. A szögletből helyzet nem alakult ki. Iráni szöglet a 34. percben melyet követően Gucsannedzsad fejelt kapura de Enyema óriásit védett. A 35. percben Moses futotta le védőjét majd röviddel ezután mégis szerelni tudták. a 42. percben Onazi középreadását fejelte ki az iráni védelem. A 45. percben egy hosszan előrevágott labdát nem tudott lekezelni Emenike így az irániak hozhatták a labdát. A hosszabbítás 2 perc az első félidő végén,melyben gólhelyzet nem alakult ki így az állás 0:0!

A második játékrészt Nigéria kezdte. A 46. percben egy iráni blokkolt lövést követően indult meg a nigériai kontra ám az iráni védelmet nem sikerült átjátszaniuk. A 49. percben nigériai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki a kapu előtt. Az 50. percben Gucsannedzsad  lőtt 18 méterről a kapu mellé. Az 51. percben Dejaga végzett el egy szabadrúgást melyet a nigériai védők fejeltek ki a mezőnybe. Az 52. percben Moses helyére Ameobi érkezett az afrikaiaknál. Az 53. percben egy jobb oldali nigériai szabadrúgást húzott le a levegőből Hagigi. Az 54. percben Nigériai szöglet,melyből helyzet nem alakult ki. Az 58. percben Enyama jött ki jól kapujából s húzta le a jobb oldalról bejövő labdát. Az 59. percben Emenike lövése csúszott le a jobb kapufa mellé. A 61. percben Enyama rúgta ki rosszul a labdát de hibáját az iráni támadók nem tudták kihasználni. A 63. percben Gucsannedzsad lőtt távolról a kapu mellé. A 65. percben a nigériai védelem egy kontrát állított meg,szöglet következett melyet Dejaga lőtt középre ahol azonban senki sem helyezkedett a labda útjába. A 66. percen iráni szabadrúgás melyet követően Gucsannedzsad lőtt középről félfordulatból a kapu fölé. A 69. percben nigériai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 70. percben Odenvingi érkezett Onazi helyére. A 75. percben Timotian sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 76. percben Odenvingi lőtt távolról Hagigi kezébe. A 77. percben egy szép iráni támadást követően Dejaga fejelt a labdába ám az a nigériai védőknél kötött ki. Dejaga helyére Baksh érkezett. A 81. percben Timotian lőtt távolról a kapu mellé. A 83. percben Mikel játszott odenvingi elé aki a kapu mellé tüzelt 16 méterről. A 87. percben Hagigi húzott le egy fejest. A 88. percben Heydari helyére Masoud érkezett. A 90. percben Mehrad fejelte ki Ameobi elől a labdát. Ameobi szögletét fejelték ki a gólvonalról majd az újabb szögletből helyzet már nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc. A 91. percben iráni szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért a mérkőzés a végeredmény 0:0!

A Vb eddigi legpocsékabb mérkőzésén vagyunk túl valamint az első gól nélküli találkozóján is . Nigéria hatalmas csalódást kellett,ezzel az eredménnyel irán lehet elégedettebb mert szereztek 1 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.