IZLAND – AUSZTRIA

Elérkeztünk az EB utolsó csoportkörének utolsó napjához amikor is az E és F csoport együttesei közt is lezajlanak a mindent eldöntő csoportmeccsek. Kezdjük az F csoporttal azon belül is az Izland Ausztria összecsapással. A harmadik kört megelőzően Ausztria a csoport negyedi helyén állt mindössze 1 ponttal. Ennek oka,hogy meglepetésre az első fordulóban hazánk fiaitól szenvedtek el 2:0-ás vereséget majd kisebb meglepetésre Portugáliával játszottak döntetlent. Amennyiben ma Ausztria nyer a másik meccstől függően még továbbjuthat, ha döntetlent játszik vagy kikap búcsúzik az EB-től. Izland a mieink mellett az EB meglepetés csapata, az első fordulóba óriási meglepetésre 1:1-et játszottak Portugáliával majd nem is oly nagy meglepetésre a mi válogatottunkkal is. Így a csoport második helyén várták a mai összecsapást. Amennyiben ma nyernek vagy döntetlen játszanak biztosan továbbjutnak, ha kikapnak akkor kiesnek az EB-ről. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Izland: Halldorsson;Skulason;Sigurdsson;Arnason;Saevarsson;Gudmundsson;Gunnarson,Sigurdsson;Bjarnasson;Sigthorsson;Bodavarsson

Ausztria: Almer;Dragovic;Prodl;Hintenegger;Fusch;Baumartlinger;Ilsanker;Klein;Alaba;Arnautovic;Sabitzer

A mérkőzést Ausztria kezdte. A 2.percben Gudmunsson lőtt szép mozdulattal a kapu mellé. A 16.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben Bodvarsson csapott le a 16-oson belül a labdára majd ívelt Arnason fejére aki nem tévesztett 1:0! A 29.percben Arnautovic lőtt kapura de Halldorsson hatalmasat hárított. A 30.percben ismét Arnautovic lőtt a keresztléc fölé. A 36.percben vendég szöglet következett melyet követően szabálytalanság történt a 16-oson beül így Ausztria végezhetett el 11-es melyet követően Dragovic lőtt a bal kapufára. Maradt az 1:0! Az esetet követően Skulason sárgult be. A 38.percben Bjarnasson lőtt egy lesgólt így maradt az 1.0! A 42.percben Baumgartlinger lőtt kapura de Halldorsson szépen védett így szöglet következett de helyzet ebből már nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt Izland kezdte. A félidőben Ilsanker helyére Janko állt be valamint Prodl-t Schopf váltotta. A 47.perceben Alaba lőtt szép mozdulattal kapura de lövését blokkolták így szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 49.percben Sigurdsson vette jól át a labdát majd lőtt a kapu mellé. Az 51.percben Sigthorsson sárgult be. Az 55.percben Schopf lövését Halldorsson védte szép mozdulattal. A 60.percben Schopf szólózott majd tört a 16-oson belülre s lőtt a hálóba 1:1! A 65.percben Sigurdsson lőtt kapura de Almer ezúttal hárítani tudott. A 68.percben Janko lőtt a jobb kapufa mellé. A 70.percben Janko sárgult be. A 71.percben Bodavarsson helyére Bjarnasson állt be. A 72.percben Schopf lövését védte Halldorsson. A 75.percben hazai szöglet következett de helyzet nemaalakult ki belőle. A 78.percben Sabitzer helyére Jantscher érkezett. A 79.percben Arnason sárgult be. A 80.percben Sigthorsson helyére Traustason állt be. Ezt követően Alaba lövését védte Halldorsson. A 81.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 82.percben Halldorsson sárgult be. A 85.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 86.percben Gudmundsson helyére Ingason állt be. A 87.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 90.percben két vendég szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc. A 93.percben Janko fejelt 11 méterről a kapu mellé, majd vendég szöglet következett melyet követően az izlandiak kontráztak s Bjarnasson révén a kapuba is találtak 2:1! Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben Izland kezdett meglepően lendületesen s már az elején majdnem megszerezte a vezetést. Ezt követően éledeztek az osztrákok ám találatig nem jutottak annak ellenére sem,hogy megkaptak egy büntetőt. Izland ma is meglehetősen pontosan játszik s helyzeteit jól használja ki melynek köszönhetően a félidőben vezet is. A második félidőben Ausztria minden erejét latba vetve igyekezett támadni s kiegyenlíteni, ez sikerült is a 60.percben. Ezt követően folytatták rohamaikat ám mindegyik helyzetük kimaradt. A végén Izland egy kontrát követően eldöntötte a mérkőzést. Ausztria kiesett míg Izland a második helyen jutott tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.