Izland-Hollandia

Az Európa Bajnoki selejtezősorozat 3. Fordulójához érkeztünk ahol az A Csoport ma esti rangadóján Izland fogadja Hollandia együttesét. A hazaiak válogatottja az első körben nagy meglepetésre simán 3:0 arányban győzte le Törökország együttesét hazai pályán majd ezt követően idegenben szintén 3:0-ra tudták legyőzni Lettország válogatottját így kapott gól nélkül 6 ponttal állnak a tabella második helyén. A tabellát jelenleg a Csehek vezetik miután ma 18:00 órai mérkőzésen Kazahsztán válogatottját verték meg így 3/3-al állnak. A vendég Holland válogatott az első fordulóban némi meglepetésre 2:1-es vereséget szenvedett a Cseh válogatottól majd egy nehézkes mérkőzés után verték meg a Kazah válogatottat,a mérkőzés krónikájához tartozik,hogy sokáig vezettek a Kazahok és végül egy kiállítás is segítette a Holland válogatottat. A ma este játszó válogatottak a 2010-es VB selejtezőn találkoztak korábban egymással ahol mindkét mérkőzést az esélyesebb Hollandok nyertek meg. A válogatottak formáját tekintve egyértelműen a hazaik állnak jobban mutatja ezt,hogy a selejtező sorozatban még gólt sem kaptak. Ezt megelőzően összesen 10-szer találkozott a két együttes és ebből 9-et nyertek meg a Hollandok és csupán 1 döntetlen született. A Hollandok egyfajta hullámvölgyben leledzenek ezt a Csehek elleni vereség is mutatja valamint a Kazahok elleni akadozó játék. Izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek egyenlően oszlanak meg a felek között.

Izland: Halldorson;Sigurdson;Birkir Bjarnason;Arnason;Skulason;Sigurdsson;Gunnarsson;Elmar Bjarnason;Hallfredsson;Sighthorsson;Bodevarsson

Hollandia: Cillessen;Wiel;Vrij;Martins Indi;Blind;Jong;Afellay;Sneijder;Lens;Van Persie;Robben

A mérkőzést a a vendégek kezdték. A 4.percben egy hazai támadás futott a bal szélen de a beadást követően a vendég védelem kifejelte a mezőnybe a játékszert. A 9.percben Elmar Bjarnassont vágták fel a 16-oson belül így büntetőhöz jutottak a hazaiak. A 11-est Sigurdsson lőtte a kapu jobb oldalába 1:0! A 14.percben Van Persie fejelt közelről a kapu mellé egy jobb oldali keresztlabdát követően. A 16.percben Robben ívelt középre egy szabadrúgást melyet a hazai védők fejeltek ki,a kontratámadást követően Cillessennél kötött ki a labda. A 22.percben Van Persie helyezkedett lesen a partjelző szerint de mit a felvételekből kiderült az asszisztens tévesen ítélte meg a helyzetet. A 25.percben Lens kapott kitűnő labdát de rosszul helyezkedett így helyzet nem alakult ki. A 26.percben Van Persie mozgott el a védőjétől ám Halldorson kitűnően jött ki kapujából így a hazaik jöhettek kirúgással. A 30.percben Blind adott középre a bal oldalról Robben el is tudta fejelni a játékszert ám fejese ha kicsivel is de célt tévesztett így a hazaiak jöhettek újfent kirúgással. A 37.percben egy veszélyes hazai támadás futott a bal oldalon ám ezúttal a vendég védelem ki tudta fejelni a labdát. A 40.percben Martins Indi bizonytalankodását használták ki kishíján a hazaiak,ezt követően a vendégek kontráztak s Lens középre adását kellett szögletre menteniük. A sarokrúgásból helyzet már nem alakult ki. A 41.percben egy jobbról középre adott labdát kellett Vrij-nek szögletre mentenie. A szögletet követően egy pattogó labdát Sigurdsson lőtt iszonyatos erővel a keresztléc alá ezzel 2:0! A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. A hosszabbításban helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:0-ás állás a hazaiak javára.

A második játékrészt a hazaik kezdték. A félidőben Sneijder helyére Huntellar érkezett valamint a hazaiaknál Skulason helyére Saevarsson érkezett. A 47.percben egy vendég szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 50.percben Martins Indi passzolt Robbenhez a 16-oson  belül ám a védők szerelni tudták a támadót. Az 51.percben Van Persie lőtt a kapu fölé távolról. Az 54.percben egy villámgyors hazai kontrát követően Saevarsson fejelt kapura de végül a vendég védők tisztázni tudtak. Az 55.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 59.percben Viel középre adását rúgták szögletre a hazaiak,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 60.percben Huntelaar elől mentett a hazai védelem egy bal oldali beadást követően. A 61.percben egy balról középre adott labdát sarokkal lőtt a kapu mellé Van Persie. A 66.percben egy gyönyörű passzjátékot követően Sightorrson adott középre de Elmar Bjarnasson a kapu mellé lőtte a labdát. A 68.percben Van Persie fejelt a hazai kapu mellé,ezt követően Lens helyére Promes érkezett Hollan oldalon. A 74.percben Sigurdsson lőtt távolról Cillessen kezébe. A 75.percben Martins Indi fejelt egy szabadrúgást követően a hazaiak kapuja fölé. A 78.percben Fer állt be Affelay helyére a vendégeknél,ezt követően vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,azonban a kontratámadás indult mely végén a hazaik elpasszolták a labdát. A 80.percben Halldorson húzta le a levegőből a labdát. A 82.percben Hallfredsson lőtt a kapu fölé. A 83.percben De Jong sárgult be egy visszarántást követően. A 84.percben Bodevarsson egy hatalmas sprintet követően lőtt a Holland kapu mellé kicsivel. A 85.percben vendég szabadrúgás következett melyet De Jong lőtt kapura de helyzet végül nem alakult ki. A 87.percben Promes próbálkozása pattant a hazai védelemről szögletre,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88.percben egy újabb jobb oldali középre adást hatástalanított a hazai védelem. A 89.percben Gislasson állt be a hazaiaknál Bodevarrson helyére. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén. A 92.percben Robben lőtt a kapu mellé 14 méterről. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül érdekes mérkőzésen vagyunk túl. igaz láthattunk már ennél izgalmasabb mérkőzést azonban az érdekességek sorozatban követték egymást. Az Izlandiak a történelem folyamán először győzték le nagynevű riválisukat. A labdabirtoklásra ha ránézünk közel 70-30% a Hollanok javára de ez csak a meddő mezőnyfölény kialakítására volt elég. A Hollandok eddig minden alakalommal legalább 1 gólt tudtak ma esti ellenfelük ellen szerezni. Az Izlandiak eddigi legjobb selejtezős kezdésüket produkálták mind Európa mind Világbajnoki selejtezőket tekintve ugyanis 3/3 al állnak s így a Csehekkel együtt de jobb gólkülönbséggel vezetik az A csoportot. A Hollandok nagy bajba kerülhetnek ugyanis 3 pontjukkal a csoport 3.helyén állnak 6 ponttal lemaradva a két éllovastól. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol az eddigi EB selejtező talán legnagyobb meglepetése született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.