JAPÁN – KOLUMBIA

A C csoport harmadik csoportkörét rendezik meg ma este 22:00-tól. Japán Kolumbiával mérkőzik meg. Az Ázsiaiak Elefántcsontpattól szenvedtek 2:1-es vereséget illetve Görögországgal játszottak nem túl izgalmas mérkőzésen 0:0-át. Kolumbia 2:1-re legyőzte az elefántcsontpartiakat illetve Görögországot 3:0-ra győzte le és ezzel biztosította a helyét a 16 között. Az esti mérkőzés esélyese a kolumbiai gárda akik a csoportgyőzelemért küzdenek illetve azért is,hogy megőrizzék eddig 100%-os mérlegüket. jó mérkőzésre van kilátás.

Japán: Kavasima; Nagatomo; Konno; Ucsida; Josida; Honda; Aojama; Haszebe; Kagawa; Okazaki; Okubo

Kolumbia: Ospina; Armero; Balanta; Valdes; Arias; Cuadrado; Quintero; Mejía; Guarin; Ramos; Martínez

A mérkőzést Japán kezdte. A 3. percben Quadrado akadt el a védőkben a labdával. A 4. percben Aria adott középre a jpbb szélről, de a japán védők felszabadítottak. A 6. percben japán szabadrúgás, Honda beívelését követően a labda megpattant a sorfalon, és végül Ospina kezében kötött ki. A 10. percben Okubo jutott el a 16-oson belülre, de lövése lepattant a védőkről. A 10. percben Okubo jutott el a 16-oson belülre, de lövése lepattant a védőkről. A 13. percben Honda végzett el szögletet, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 15. percben Ucsida lőtt kapura távolról, de a labda a bal kapufa mellett ment el. Újabb Japán támadás, de Ospina megfogta a labdát. A 17. percben Kagawa vitte be a labdát a 16-oson belülre, de elveszti azt, egy védő miatt. A 19. percben Konno sárgult be egy rossz belépőért, kolumbiai 11-es, melyet Quadrado végzett el, lövése a kapu közepébe robbant, ezzel 0:1! A 20. percben japán szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. A 22. percben japán szabadrúgás, a labdát Honda rúgta a sorfalba. A 24. percben Martínez jutott el a 16-oson belülre, ahol leszerelte egy Japán védő. A 26. percben Kagawa cselezte be magát a 16-osig, és lőtt kapura, de Ospina védeni tudott. Még ebben a percben Josida szerzett labdát a 16-oson belül, és lőtt kapura, de egy kolumbiai védő tisztázni tudott. A 31. percben Nagatomo lőtt középre a bal szélről, de a védők szögletre mentettek. A 32. percben japán szöglet, de helyzet nem alakult ki. Japán szabadrúgás középről 23 méterről, melyet Honda végzett el, és lőtt a jobb kapufa mellé centikkel. A 37. percben Ucsida kapott jó passzt a 16-oson belülre, de ollózását követően a labda az alapvonalon ment ki. A 40. percben Okubo lőtt a 16-oson belülről a kapu fölé. Még ebben a percben japán szöglet, Honda végezte el, de helyzet nem alakult ki. A 42. percben Martínez lőtt 13 méterről a kapu mellé. 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. A 46. percben Aoyama lőtt 23 méterről, de a védők tisztázni tudtak, ezt követően egy jobb oldalról érkező labdát Honda lőtt a 16-oson belülre, ahol Okazaki érkezett és fejelte a labdát háttal, a kapu bal oldalába, ezzel 1:1! Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt Kolumbia kezdte. Kettős csere a 46. percben Quadrado helyére Carbonero érkezett, és Quintero helyére Rodriguez érkezett. Az 50. percben Rodriguez lőtt a 16-osról, de Kavasima fogta a labdát. Az 52. percben Martinez indított egy támadást, de lesen tartózkodott, így lefújták azt. Az 54. percben kolumbiai szabadrúgás 24 méterről, melyet Rodriguez tekert be a kapu elé, de a Japánok felszabadítottak. Az 56. percben Martínez szerzett labdát a 16-oson belül, és rúgott keresztbe a kapu jobb alsó sarkábba, ezzel 1:2! Az 58. percben Kagawa lőtt a 16-osról erősen a kapu fölé. A 60. percben egy balról érkező labdát Okubo fejelt, de az lecsúszott a fejéről. A 63. percben Aoyama helyére Jamagucsi érkezett. Még ebben a percben Guarin sárgult be, japán szabadrúgás következett, melyet Honda lőtt kapura, de a labdát Ospina ütötte ki. A 66. percben egy jobbról érkező labdát Okubo rúgott el a kapu fölött. A 69. percben Kakitani érkezett Okazaki helyére. A 70. percben Honda érkezett középre szögletből, de a védők az alapvonalon túlra fejelték a labdát, így újabb szöglet következett, helyzet ebből sem alakult ki. A 72. percben Rodriguez lőtt kapura, de a labda lepattant egy védőről, majd Martinez lőtte a lepattanó labdát a kapura, de a védők szögletre mentettek, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 77. percben japán szöglet, a beívelést követően azonban helyzet nem alakult ki. A 78. percben Nagatomo lőtt a 16-os bal sarkáról Ospina kezére. A 81. percben Martinez futott be a labdáért a 16-oson belülre, és lőtte azt magabiztosan a kapu bal oldalába, ezzel 1:3! Kapuscsere, Ospina helyére Mondragon érkezett. Még ebben percben Kagawa helyére Kiyotake érkezett. A 87. percben Armero lőtt a 16-oson belülről, de a védők tisztázni tudtak. A 90. percben Rodriguez szerezte meg a labdát, egy hosszú passzot követően, a 16-oson belül, és lőtte a labdát a kapuba, ezzel 1:4! A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén, a 93. percben egy kapura tartó japán lövést Mundragon védett ki. Ezzel véget ért a második félidő, a végeredmény 1:4!

Az este folyamán egy rendkívül izgalmas összecsapást láthattunk. A mérkőzés folyamán mind a két válogatott hihetetlen jó támadófocit játszott, és igyekezett minél többször helyzetet kialakítani. A Japánok nagyon felfokozott tempóban játszottak, de Kolumbia védelmét nagyon nehezen tudták feltörni, ezt bizonyítja az is, hogy csupán csak egy gólt tudtak szerezni. A második félidőben nagyon sok szabálytalanság történt, de ez nem a mérkőzés rovására ment, inkább a nagy igyekezetnek volt betudható. Kolumbia, nagyon érett focit játszott, és pontos kontratámadásaival szétzilálta a japán védelmet, és ennek köszönhetően a második félidőben tudtak még 3 gólt rúgni. Összességében egy kítűnő mérkőzést láthattunk, melyet a csoportelső Kolumbia nyert meg megérdemelten. A csoport második helyén Görögország jutott tovább drámai csatában.

A nyolcaddöntő párosításai a következők; Costa Rica-Görögország; Kolumbia-Uruguay

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.