JUVENTUS F.C.-A.C. MILAN

A Serie A 13. Fordulójának csúcsrangadóját rendezik meg ma a Juventus Stadiumban ahol a Juventus együttese fogadja az A.C: Milan együttesét. A hazaiak egy katasztrófális szezonkezdetet követően egyre inkább kezdik össze szedni magukat s legutóbbi 4 mérkőzésükből  3-at győzelemmel abszolváltak egy vereség mellett. A szezon eddigi összegzését nézve 5 győzelem mellett 3 döntetlent és 4 vereséget szenvedtek el s ezzel a tabella 9. helyére kerültek. A vendég Milan együttese sem a legjobb formában kezdte a szezont ám utána úgy tűnt ismét régi fényében villódzik Milano vörös-fekete fele, ám ezt pár nem várt vereség és döntetlen gyorsan feledtette. Az eddig eltelt mérkőzésekből 6-ot győzelemmel zártak a vendégek 2 döntetlen és 5 vereség mellett. A két együttes mérlegére tekintve a Juventus enyhe erőfölénye látszódik ami a Milan elmúlt évekbeli gyengélkedéséből is fakad. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai együttes de ezeken a rangadókon bármi előfordulhat.

Juventus: Buffon;Evra;Chiellini;Barzagli;Lichtsteiner;Pogba;Marchisio;Sturaro;Hernanes;Dybala;Mandzukic

Milan: Donnarumma,Abate;Alex;Romagnoli;Antonelli;Bonaventura;Montolivo;Kucka;Cerci;Bacca;Niang

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 3.percben Poga szabadrúgását vágták ki a vendég  védők. A 6.percben  Kucka lövése szállt a hazai kapu fölé. A 10.percben  Dybala szlalomját követően hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 18.percben Niang szabadrúgása ment el a bal kapufa mellett. A 19.percben Cerci középre ívelt labdáját vágták ki a hazai védők. A 22.percben Bonaventura  próbálkozását Buffon védte magabiztosan. A 25.percben  Marchiso lövését Donnarumma védte bravúros mozdulattal. A 28. percben   Sturaro sárgult be, ezt követően Evra sérülés miatt kéyntelen elhagyni a pályát helyét Sandro vette át. A 31.percben  Kukcka sárgult be. A 35.percben  Bonaventura szabadrúgását követően a hazai védők vágták ki a labdát. A 36.percben Pogba távoli lövése kötött ki a lelátón. A 38.percben  Dybala lövését blokkolták a hazai védők. A 39.percben  Hernanes lőtt a keresztléc fölé centikkel. A 42.percben egy hazai szabadrúgást követően Dybala elé került  labda a 16-oson belül ám a fiatal támadó lövését a még nála is fiatalabb Donnarumma hárítani tudta. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 45.percben Dybala szabadrúgását tisztázták a védők. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki így maradt a 0:0-s félidei állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A szünetben Hernanes helyére Bonucci állt be a hazaiaknál. Az 50.percben Alex és Lichtsteiner is a sárga laposok sorsára jutott. Az 54.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 62.percben Pogba csodás lövését Donnarumma védte parádés mozdulattal, az ezt követő sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki. A 65.percben Sandro indítását Dybala kapta a 16-oson belül aki higgadt mozdulattal lőtt a kapuba 1:0! A 68.percben Sturaro lövése kerülte el a vendég kaput. A 72.percben Kucka lőtt a hazai kapu fölé kevéssel. A 74.percben Kucka helyére Adriano érkezett a vendégeknél. A 81.percben Morata állt be Dybala helyére. A 84.percben Niang helyére Mihajlovics érkezett a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-s végeredmény.

Egy közepes iramú mérkőzést láthattunk ahol az első félidőben a vendég együttes a vártnál jobban tudta kontroll alatt tartani a hazaiak rohamait, sőt több kisebb helyzetet is ki tudott alakítani. A második játékrészben a hazaiak egy fokozattal nagyobb sebességbe kapcsoltak melyet több nagy helyzet is jelzett. A 65.percben szerzett Dybala gól mint később kiderült a győztes találat volt amelyért nagyon keményen megdolgoztak a hazaiak. Ezt követően a hazaiak még több helyzetet kidolgoztak ám Donnarumma-nak is köszönhetően maradt az 1:0-s hazai siker. Összességében a zebrák megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.