JUVENTUS F.C.-A.C. MILAN

Az Olasz Bajnokság 22. fordulójának csúcsrangadóját rendezik ma este ahol a Juventus Stadiumban a listavezető Juventus csapata fogadja a tabella 7. helyezettjét az A.C.Milan-t. A hazaiak elmúlt 6 mérkőzésükből 4-et győzelemmel zártak, s két esetben döntetlent értek el. A sérültek listáján Asamoah,Romulo,Caceres és Matri szerepelnek, valamint piros lap miatt Lichtsteiner nem játszhat. A Milan az elmúlt 6 mérkőzéséből egy győzelmet aratott, 3 döntetlent szerzett és 2 vereséget szenvedett. A sérültek listáján De Sciglio, Zapata,Bonera,El Shaaravy, Abate, valamint Mexes és Destro piros lap miatt nem játszhatnak ma este. A két klub küzdelmei hosszú évekre tekintenek vissza. A statisztikák alapján összességében a Juventus áll kicsivel jobban köszönhetően az elmúlt 6 év változásainak, melyek során a Milan kerete évről évre gyengébb lett. Egy jó mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek a hazai gárda sima győzelmét jósolják.

Juventus: Buffon, Padoin, Bonucci, Chiellini, Evra, Pogba, Pirlo, Marchisio, Vidal, Morata, Tevez

Milan: Lopez, Zaccardo, Alex, Paletta, Antonelli, Poli, Essien, Muntari, Cerci, Menez, Honda

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2. percben Morata távoli lövését Lopez fogta magabiztosan. A z 5. percben hazai szöglet következett, melyből gól nem született. A 6. percben Vidal lőtt a 16-oson belülről kapura, de lövése elkerülte a kaput. A 14. percben Tevez lőtt 10 méterről egyenesen a kapuba, ezzel 1:0! A felvételekből kiderült, hogy Tevez lesről indult, de a bíró ezt nem vette észre, így a gól érvényes volt. A 17. percben Pogba távoli lövését Alex blokkolta. A 19. percben egy vendég szögletet követően Buffon öklözte ki a labdát a mezőnybe. A 22. percben hazai szabadrúgás következett a térfél jobb oldaláról, melyet Pirlo ívelt a kapu elé ahonnan Vidal fejelte a labdát a kapura, de Muntari kotort ki az 5-ösön belülről. A 25. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Pirlo tekert a 16-oson belülre, ahol Evra érkezett lendületből és fejelte a labdát a kapu fölé magasan. A 26. percben Tevez lövése kerülte el a vendég kaput. A 28. percben vendég szöglet következett, melyet Menez ívelt középre ahol Antonelli érkezett és nagy erővel fejelte a labdát a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába ezzel 1:1! A 30. percben Morata lőtt a kapuba, de ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. A 31. percben Tevez jobb oldali beadását követően Marchisio lövését kellett Lopeznek hatalmas bravúrral védenie, az ezt követő szögletet követően Tevez csúsztatta meg fejjel a labdát, majd Bonucci rúgta azt a kapuba, ezzel 2:1! A 34. percben Essien sárgult be. A 35. percben Morata lövését védte Lopez magabiztosan. A 36. percben egy hazai szögletet követően Marchisio lövése kerülte el a vendégek kapuját. A 36. percben Cerci lövése kerülte el kicsivel a kaput. Még ebben a percben Menez helyére Pazzini érkezett. A 40. percben hazai szöglet következett, melyet követően Bonucci lövését kellett Lopeznek védenie. A 42. percben vendég szöglet következett, melyet követően gólveszély nem alakult ki. A 45. percben Tevez helyezkedett lesen így a vendégek hozhatták a labdát. 2 perc a hosszabbítás a félidő végén. A 47. percben Tevez távoli lövését védte Lopez egy gyönyörű mozdulattal, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 2:1!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben vendég szögelt következett melyet követően a hazai védők lőtték a mezőnybe a labdát. A 47.percben Pazzini távoli lövését fogta magabiztosan Buffon. A 49.percben Cerci szabadrúgása ment el a kapu mellett. Az 50.percben hazai szabadrúgás következett melyet Pirlo lőtt kapura de a labda elkerülte a kaput. Az 54.percben Pazzini lőhetett jó helyzetből kapura ám Buffon védeni tudott így vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 56.percben újabb hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet ezúttal Pogba harcolt ki. A szabadrúgást Pirló lőtte a sorfalba. Az 58.percben Morata beadását rúgták ki a 16-oson belülről a vendég védők. Az 59.percben Padoin sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 61.percben Poli helyére Bonaventura állt be a vendégeknél. A 62.percben vendég szabadrúgás következett melyet a hazai védők vágtak ki a mezőnybe. A 65.percben egy távoli Marchisio lövés még a kapufán csattant ám a kipattanóra Morata eszmélt a leggyorsabban s lőtte a labdát az üresen álló kapuba 3:1! A 71.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 71.percben Morata szerzett újabb találatot a hazaiaknak ám mint kiderült lesen tartózkodott így a találatot anulálták. A 72.percben Pirlo mentett nagyot saját 16-osán belül. A 73.percben Bonaventura próbálkozott távolról de lövése a kapu mellett haladt el, még e percben Tevez lőhetett egy gyors kontra végén kapura de Lopez nagyot mentett. Az ezt követő szögletből Morata lőtt közelről kicsivel a kapu fölé. A 75.percben Pazzini távoli lövését Chiellini blokkolta le. A 78.percben Essien távoli lövése ment Buffon kapuja fölé. Még e percben Rami állt be Zaccardo helyére. A 83.percben egy gyönyörű hazai támadás végén a hazaiak kétszer lőhettek kapura ám Lopez mindkétszer hárítani tudott. A 84.percben Marchisio helyére Ogbonna állt be. A 90.percben Tevez sárgult be. A hosszabbítás 3 perc,a 92.percben Tevez helyére Llorrente állt be a hazaiaknál. Ezzel véget ért a találkozó melyet 3:1-re a Juventus nyert meg.

Egy rendkívül izgalmas jó mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben a hazaiak játszottak jobban majd szerezték meg vitatott körülmények között a vezetést Tevez révén. Ezt követően a vendégek vették át az irányítást majd egy szöglet révén sikerült is egyenlíteniük. Örömük azonban nem tartott soká mert egy hazai szöglet után Bonucci szomorította a vendégek szurkolóit. A második játékrészben a hazaiak irányították a mérkőzést, ugyan a vendégek igyekeztek támadásokat vezetni ám nem jártak sikerrel sőt egy szép hazai akciót követően Morata döntötte el a mérkőzés sorsát. Ezt követően a hazaiak még felszabadultabban játszottak ám több gól már nem született a mérkőzésen. Összességében a jobb csapat szerezte meg a 3 pontot teljesen megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.