JUVENTUS F.C.-F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői folytatódnak a hét közben, a mai nap folyamán két szuperrangadót rendeznek az este folyamán, cikkünkben a Juventus Bayern München összecsapásra koncentrálunk. A hazai együttes hazája bajnokságát vezeti 26 meccset követően 2 ponttal a Napoli előtt. A zebrák 18 mérkőzést nyertek meg 4 döntetlen és 4 vereség mellett, a hét végén egy 15 meccses nyerő sorozata szakadt meg a Bologna ellen az olasz együttesnek. Elmúlt 5 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A hazai együttes elmúlt 5 otthoni mérkőzését megnyerte miközben gólt is alig kapott. A hazaiak közül Chiellini;Sandro;Caceres és Asamoah sérülés miatt hagyja ki a ma esti összecsapást .A Juve a csoportjából a második helyen jutott tovább ami a BL-t illeti. A vendég együttes a Bundesliga éllovasa 22 mérkőzésükből 19-et nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből a Bayern 4-et nyert meg 1 döntetlennel. A bajorok elmúlt 5 idegenbeli mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A vendégek közül Martinez;Boateng és Badstuber neve szerepel a sérültek listáján. A két együttes megelőző 5 mérkőzéséből a Juventus 1 mérkőzést nyert meg 1 döntetlen és 3 Bayern siker mellett. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese, a korábbi eredményekre vissza tekintve a nagyobb meglepetés a hazaiak sima győzelme lenne. Jó mérkőzés előtt állunk.

Juventus: Buffon;Evra;Bonucci;Barzagli;Lichtsteiner;Pogba;Marchisio;Khedira;Cuadrado;Mandzukic;Dybala

Bayern München: Neuer;Lahm;Kimmich;Alaba;Bernat;Vidal;Robben;Müller;Thiago;Costa;Lewandowski

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben Madzukic lövését Neuer védte magabiztosan. A 4. percben Buffon védte Vidal távoli próbálkozását. A 12.percben Pogba középre adására Mandzukic  érkezett a 16-oson belül de a labdát a kapu fölé lőtte. A 13.percben Costa passzolt Müller elé aki a kapu torkában már nem tudott a labdába érni így a hazaiak hozhatták el a játékszert. A 20. percben hazai szabadrúgás következett miután Costa buktatta Cuadradót. Az eset következtében Costa sárgult be, a szabadrúgást követően Bonucci fejelt Neuer kezébe. A 23.percben Robben lőtt 17 méterről kapura de lövése ha centikkel is de keresztléc fölé ment. A 25. percben Dybala kapott kitűnő indítást azonban nem tudta lekezelni a játékszert. A 25. percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védelem fejelte a labdát a mezőnybe. A 31. percben Buffon védett Bernat lövését követően. A 32. percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Lewandowski csúsztatott kapra éppen Buffon kezébe. A 40.percben Costa beadását ütötte Robben elé aki a 16-oson belül cselezett de lövését végül blokkolták. A 41.percben vendég sarokrúgás következett de helyzet nem alakult ki. A 42.percben Alaba mentett Mandzukic elől így hazai sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 43.percven egy gyönyörű vendég támadás végén jobbról érkezett középre a labda melyet Costa mentett meg s passzolt középre ahonnét egy hazai játékos lábáról az üresen álló Müller elé került a labda aki nemes egyszerűséggel a kapuba lőtte a játékszert 0:1! A 45. percben egy jobb oldalról beérkező labda került Dybala elé aki azonban nem tudott vele kapura fordulni. A hosszabbítás 1 perc, a 46.percben Dybala játszotta el a hattyú halálát de a bíró nem vette be. Ezzel véget ért az első játékrész.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A félidőben Hernanes érkezett Marchisio helyére a hazaiaknál. A 47.percben Neuer fogta meg Evra középre adott labdáját. Az 51.percben Alaba lőtt távolról Buffon kapuja fölé. Az 55.percben egy vendég kontra végén Thiago passzolt Robben elé a 16-oson belül aki egy cselt követően jobbal lőtt a kapu jobb oldalába 0:2! Az 57.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Dybala lőtt a sorfalba. Az ezt követő sarokrúgásból Vidal fejelte ki a labdát a 16-oson kívülre. A 60.percben egy jobb oldali beadásra Lewandowski érkezett jól a kapu előterében ám gólt végül nem tudott fejelni. A 63.percben egy hazai kontra végén Dybala kapott kitűnő labdát a 16-oson belül Mandzukic-tól aki higgadtan a kapuba lőtt 1:2! A 67.percben Costa labdája ment el Müller lába előtt centikkel. A 68.percben egy szép hazai kontra végén Mandzukic passzolt kitűnően Cuadrado elé aki azonban Neuer-be lőtte, az ezt követő szögletet követően Pogba lőtt szép mozdulattal a kapu fölé. A 69.percben Sturaro állt be Khedira helyére. A 71.percben Lewandowski sárgult be. A 74.percben Bernat helyére Benatia állt be a vendégeknél. A 75.percben Morata állt be a hazaiaknál Dybala helyére. A 76.percben Morata lövését védte Neuer. A 76.percben Sturaro juttatta a labdát a hálóba a kapufa segítségével Mandzukic passzát követően 2:2! A 77.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Lewandowski fejelt a kapu fölé. A 79.percben Morata sárgult be Robben elleni szabálytalanságát követően. A 82.percben hazai szabadrúgás következett a térfél bal oldaláról de helyzet nem alakult ki belőle. A 83.percben Licststeiner adta jobbról középre a labdát melyet Pogba fejelt a kapu mellé. A 84.percben Costa helyére Ribery állt be a vendégeknél. A 87.percben Robben adott külsővel középre de labdáját végül a hazai védők kivágták. A 88.percben Ribery középre adása ment el a kapu előtt keresztbe. A 89.percben vendég szöglet következett melyet követően Benatia fejelt a keresztléc fölé. A 90.percben hazai szabadrúgás következett melyet Neuer öklözött ki. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Bonucci lövését Neuer fogta magabiztosan. Több helyzet nem alakult ki így véget is ért a találkozó.

Az első félidőben a papírformának megfelelően a vendégek birtokolták többet e labdát 70% körül, ami a félidő végéig nem is változott érdemben. A hazai együttes több veszélyes kontrát tudott vezetni de ziccerig csupán egyszer tudtak eljutni. A félidő végén egy meglepő védelmi hibát követően a vendégek szerezték meg a vezetést melyre a hazaiak igyekeztek rögtön válaszolni ám idejük erre már nem volt. A második félidőben a hazaiak sokkal bátrabb játékkal hozakodtak elő, igaz ezt a vendégek egy találattal állítottak meg. Ezt követően a vendégek nagy fölénybe kerültek melyet Dybala gólja tört meg. Ezt követően a hazaiak felpörögtek s pár perccel később ki is egyenlítettek. Innentől megint a vendégek igyekeztek nyomni ám a hazaiak is igyekeztek még egy találatot elérni. Összességében kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol két csúcsfocit játszó együttes játékát élvezhettük. A hazaiak azt gondolom a visszafogott játékukkal taktikai hibát vétettek mert támadó focit játszó együttes ellen hazai pályán visszazárni nagyon rizikós. A továbbjutás még nem dőlt el ám a Bayern sokkal jobb pozícióból várja a visszavágó mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.