JUVENTUS F.C.-A.S. ROMA

A Serie A 6. fordulójának csúcsrangadóját játsszák ma ahol a bajnok Juventus csapata fogadja a Roma csapatát. Mindkét klub eddigi hibátlan mérlegének köszönhetően 100%-os s a Juventus csak azért előzi a vendég farkasokat mert eddig még gólt sem kaptak így 10-ás a gólkülönbségük míg  a Rómának 9-1-es. Mindkét gárda érdekelt a Bajnokok Ligájában ahol a Juventus idegenben 1:0-ra kapott ki az Atletico Madridtól míg a Roma idegenben 1:1-es döntetlent játszott a Manchester City-vel. A két gárda úgy fest csak úgy mint tavaly a bajnoki címért fog vérre menő csatát vívni,ennek első felvonására ma kerül sor. A Juventus tavaly mindkét mérkőzésen megverte a rómaiakat,erre idén is megvan minden esélyük ám a jelek szerint ha lehet mondani még nehezebb dolguk lesz. Rendkívül jó mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek csak a hazai pálya miatt szólnak a Juventus mellett.

Juventus: Buffon;Caceres;Bonucci;Chiellini;Lichstseiger;Pogba;Pirlo;Marchisio;Asamoah;Llorente;Tevez

Roma: Skorupski;Maicon;Manolas;Mbiwa;Holebasz;Nainggolan;Keita;Pjanic;Gervinho;Totti;Iturbe

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben Pogba labdaszerzését követően Tevez lőtt kapura de Skorupski fogta a lövést. Az.5.percben vendég szöglet következett melyet Totti adott középre ahonnét Keita fejelte a labdát a kapu fölé. A 11.percben Tevez tette középre jobbról a labdát Marchisio elé aki gyanús körülmények között tűnt el a 16-oson belül,e a vendégek hozhatták az esetet követően a labdát. A 12.percben Pjanic elől mentett a hazai védelem. A 14.percben Tevez tört be a 16-oson belülre majd tüzelt de Keita blokkjának köszönhetően maradt a 0:0! A 16.percben Pogba tálalt középre de Skprupski Llorente elől szedte fel a labdát. A 19.percben Chiellini fejelte haza a labdát Gervinho elől. A 19.percben Chiellini mentett ezúttal Totti elől. A 22.percben Marchisiót ugratta ki Bonucci de a támadó a kapu előtt keresztbe lőtte el a labdát. A 25.percben hazai szabadrúgás következett 23 méterre a kaputól,Pirló lőtte a sorfalba a labdát ahol Maicon a 16-oson belül kezelt a bíró sárga lapot adott valamint büntetőt a hazaiak javára. A 11-est Tevez lőtte a kapu közepébe 1:0! A 28.percben Rudi Garciát külte el a játékvezető a padtól. A 30.percben Chiellini sárgult be s a Roma pedig szabadrúgással jöhetett. A pontrúgást Pjanic lőtte a 16-oson belülre ahol Tottit Lichtsteiger rántotta le Tottit így itt is büntetőt ítélt a bíró. A büntetőt Totti lőtte a kapu jobb oldalába 1:1! A büntető után Totti és Bonucci is besárgult. A 33.percben hazai szabadrúgás következett melyet Pirlo tekert középre de Pjanic bedobásra mentett. A 36.percben újabb hazai szabadrúgás melyet megint Pirlo tekert középre de Mbiwa fejelt szögletre. A sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. A 38.percben vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 40.percben Gervinho buktatta Chiellinit melynek köszönhetően be is sárgult. A szabadrúgást Pirlo lőtte középre ahol Tevez érkezett és lőtt a bevetődő védőkbe,szöglet következett melyet követően Chiellini fejelt a kapu mellé. A 44.percben Gervinho ment el egy testcsellel majd passzolt Iturbe elé aki a rövid sarkot vette célba s Buffon lábai mellett talált a hazaiak kapujába 1:2! A 45.percben Gervinho lőtt a kapu mellé,a támadás közben Caceres sérült meg. A hosszabbítás 1 perc,a 47.percben újabb hazai 11-est ítélt a bíró. A büntetőt Tevez lőtte a kapu bal oldalába 2:2! Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A hazaiaknál Caceres helyére Ogbonna érkezett . A 49.percben Marchisio passzolt Pogba elé aki rosszul vette át a labdát így Skorupski kaparintotta meg a labdát. Az 51.percben Pogba lőtt távolról a kapu fölé. Az 59.percben egy hazai kontra maradt kihasználatlanul,ezt követően egy Roma támadás következett melynek végén Pjanic lőtt kapura Gervinho passzát követően. A 60.percben Morata érkezett Llorente helyére,még e percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 64.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Skorupski szedte fel a labdát Pogba orra előtt. A 71.percben Manolas bombázta ki a 16-oson kívülre Pirlo betekert labdáját. A 74.percben Morata lőtt távolról a hazai vendégek kapuja mellé,még ebben a percben Totti helyére Destro állt be a vendégeknél. A 78.percben Gervinho cselezgetett a 16-oson belül de végül szerelni tudták,a szögletet Pjanic ívelte be majd Niangolan lőtt távolról kapura de lövése megpattant így újabb sarokrúgás következett melyet követően Bonucci fejelte ki a mezőnybe a labdát. A 79.percben Vidal állt be a hazai oldalon Pirlo helyére. A 80.percben Morata fejelt kapura de Skorupski könnyedén fogta a labdát. A 81.percben Pogba elé pattant a labda aki kapura is irányította azt de Skorupski megfogta a játékszert. A 82.percben egy jobb oldali beadást követően Morata fejelt a felső lécre. A 84.percben Bonucci lőtt távolról a labda megpattant Niangolanon így szöglet következett melyet Asamoah lőtt távolról kapura de a labda a kapu fölött ment ki. A 85.percben Pjanic helyére Paredes érkezett a vendégeknél. A 86.percben Tevez került lövőhelyzetbe de a védők blokkolni tudták őt. A szögletet követően Bonucci találta el frenetikusan a labdát és lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába 3:2! A 88.percben Morata és Manolasz kapott piros lapot,előbbi becsúszásért utóbbi túlreagálásért. A hosszabbítás 4 perc,a 93.percben Tevez sárgult be mert nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást. Ezzel véget ért a mérkőzés.

Egy szenzációsan izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. Három 11-est ritkán látni egy mérkőzésen valamint ennyi sárga és piros lapot. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést azonban a Roma gyorsan fordítani tudott majd a félidő végére ismét egalizálódott a helyzet. A második félidő nagy részében a középpályák harca dominált egészen a mérkőzés végéig amikor is Bonucci szenzációs lövése beakadt Skorupski kapujába s ezzel eldöntötte a rangadó sorsát. a Juventus megdöntötte a Torino legtöbb hazai győzelmét sorozatban és most már zsinórban 23-nál jár. A fociból talán kicsivel kevesebbet láthattunk mint vártuk volna ám az izgalmak ennek ellenére pótolhatták a hiányt. Összességében a hazaiak megérdemelten nyertek s most már egyedül vezetik az olasz tabellát.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.