JUVENTUS F.C. – S.S.C. NAPOLI

Az Olasz Bajnokság 17. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját ezúttal is a Juventus játssza ám ezúttal nem városi riválisával szemben hanem a tabellán mögötte álló Roma együttesével. A hazaiak 16 fordult követően 3 győzelemmel és 3 vereséggel vezetik a ligát, legutóbbi 5 meccsükből 4-et nyertek 1 vereség mellett. Allegri fiai emellett a bajnokok Ligájában is tovább jutottak nem is akárhogyan hanem csoportelsőként. Hazai pályán legutóbbi 5 mérkőzésüket megnyerték míg összességében 8 meccsből nyolcat nyertek meg a Juventus Stadiumban. Jelenleg a zebrák előnye 4 pont a Roma előtt. A vendégek eddigi 16 mérkőzésükből 11-et nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Legutóbbi 5 meccsükből 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. Idegenben 8 meccsből 3-at nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A rómaiak az Európa Ligában csoportjukból jutottak tovább. A ma esti összecsapás egyértelmű esélyese a Juventus.

Juventus: Buffon;Sandro,Chiellini;Rugani;Lichtsteiner,Sturaro;Marchisio;Khedira;Pjanic;Mandzukic;Higuain

Roma: Szczesny;Rudiger;Manolas;Fazio;Emerson;De Rossi;Strootman;Gerson;Nianggolan;Perotti;Dzeko

A mérkőzést a Juventus kezdte. 1.perc: Higuain lőtt távolról a kapu közepébe Szczesny ölébe. 2.perc: ismét a vendég kapusnak akadt dolga Pjanic beívelését szedte le. 7.perc: hazai szöglet melyet követően a vendég védelem tisztázni tudott. 9.perc. a vendég védelem ezúttal is szögletre tisztázott melyet követően Higuain lőtt kapura de Szczesny ezúttal is hárítani tudott. 12.perc: De Rossi sárgult be. 14.perc: Higuain kapott jó labdát majd cselezte be magát a 16-oson belülre s lőtt a hálóba 1:0! 16.perc: Dzeko sárgult be. 23.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 28.perc: vendég szabadrúgás melyet De Rossi végzett el de helyzet nem alakult ki. 29.perc: Gerson sárgult be. 30.perc: hazai szöglet melyet követően a labda a védőkben akadt el. 36.perc: újabb hazai szöglet melyből gólveszély nem alakult ki. 41.perc: vendég szöglet melyből szintén nem alakult ki gólhelyzet. 45.perc: újabb vendég sarokrúgás melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Roma kezdte.A félidőben Gerson helyére Salah érkezett. 48.perc: Sandro elől tisztázott a vendég védelem így hazai szöglet következhetett melyből helyzet nem alakult ki. 51.perc: Pjanic sérülés miatt lejött a pályáról helyére Cuadrado érkezett. 55.perc: Sturaro beadását vágták ki a vendég védők majd a kontra támadás végén Rüdiger labdáját a hazai védők semlegesítették. 63.perc: Perotti szögletét Buffon húzta le a levegőből. 68.perc. Lichtsteiner helyére Barzagli állt be. 70.perc: Sturaro kapott pontos labdát majd a bal alsó sarkot vette célba ám lövését Szczesny védeni tudta bravúrral. 72.perc: El Shaarawy érkezett De Rossi helyére. 74.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 78.perc: Sandro sárgult be. 80.perc: két egymást követő vendég sarokrúgás következett ám az eredmény nem változott. 82.perc: Dybala érkezett Higuain helyére. 85.perc: Manolas helyére Peres állt be a csere oka sérülés. 87.perc. El Shaarawy lövését Buffon hárította szép mozdulattal. 88.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 89.perc. Nianngolan sárgult be. 90.perc: Rudiger is sárga kártyát kapott.  A hosszabbítás 4 perc, 93.perc: Sturaro sárgult be. ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek hatalmas elánnal melynek a vezető gól formájában meg is lett az eredménye. A vendégek a 20.percet követően éledtek fel de csak pontrúgásokig jutottak. Az első játékrészt a hazaiak nagyrészt uralták. A második félidőben a hazai csapat takarékosabban játszott ám így is alakítottak ki egy-két veszélyes szituációt. A vendégek ugyan rengeteg pontrúgást végezhettek el ám ezzel gyakorlatilag semmire sem mentek, jól zárt a hazai retesz. Összességében a Juventus megérdemelten nyert s növelte ezzel 7 pontra előnyét a Roma előtt.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.