Katar 2022 – a hőség miatt mégsem rendezhetnek foci vb-t?

Katart folyamatos támadások érik, mióta megkapta a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát. A rendező országról 2010 decemberében döntöttek Zürichben, ahol még 4 másik ország pályázott: Egyesült Államok, Ausztrália, Japán, Koreai Köztársaság.

A fő problémát a nyári időjárás okozza, ugyanis a megszokott időpontban, június 10-július 10-e között kockázatos lenne a játékok lebonyolítása, hiszen a hőség miatt az orvosok sem vállalnak felelősséget.
A FIFA végrehajtó bizottságának német tagja, Theo Zwanziger így vélekedett: „Személy szerint úgy gondolom, hogy a hőség miatt nem Katarban lesz a vb, mivel az orvosok nem vállalnak felelősséget az ottani nyári körülményekért”.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség illetékes tagjai szerint a legjobb időpont a katari világbajnokság megrendezésére november-december, illetve január-február lenne. A két felvázolt időpont közül valószínűsíthető az előbbi, hiszen februárban a téli olimpia megrendezésére kerül sor, amely a két kiemelkedő sportesemény ütközését jelentené. Bizonyos szövetségek az esetleges téli lebonyolítás időpontját is kritizálják, hiszen jelentős mértékben megváltozna a világbajnokság rendszere.

Ezen kívül Katart csalással is támadják, miszerint korrupcióval jutott a rendezési joghoz.
A FIFA következő összejövetelére novemberben kerül sor, a végleges döntés pedig márciusra születik meg.

Afelől kétség sincs, hogy az arabok hihetetlen költségvetéssel és látványtervekkel készültek – Katari Stadiontervek

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.