KOLUMBIA – ELEFÁNTCSONTPART

 

A Világbajnokság 8. napjához érkeztünk ,amikor is a C csoport második körét rendezik .Először 18:00-ás kezdéssel Kolumbia mérkőzik meg Elefántcsontparttal. Kolumbia az első körben Görögországot verte míg Elefántcsontpart Japán együttesét győzte le,így 2 három pontos csapat találkozik ma. A két válogatott közül Kolumbia érezheti magár otthon mint Dél-Amerikai ország. Ezért valamint a keret erőssége miatt az összecsapás esélyese a kolumbiai gárda.

Kolumbia: Ospina; Zuniga; Zapata; Yepes; Armero; Cuadrado; A.Aguilar; C.Sanchez; J.Rodriguez; Ibarbo; T.Gutierrez

Elefántcsontpart: Barry; Aurier; Zokora; Bamba; Boka; Tiote; Y.Toure; Die; Gradel; Bony; Gervinho

Az első félidőt Elefántcsontpart kezdte. A 6. percben Gutierrez vette át a labdát a 16-os vonalán, és lőtte azt a kapu mellé. A 9. percben Cuadrado jutott el a 16-oson belülre a jobb szélen, de centerezett labdáját kirúgták a védők. A 10. percben elefántcsontparti szöglet, de gólhelyzet nem alakult ki belőle. A 11. percben Gervinho lövi középre a labdát a 16-os vonaláról, de a játékszert elvitték a védők. A 12. percben elefántcsontparti szabadrúgás a 16-os előteréből, melyet Y.Touré végzett el, de a beívelést követően a védelem kifejelte a labdát. A 17. percben Cuadrado húzódott fel a jobb szélen, de a 16-osról beívelt labdáját a védők blokkolták. A 19. percben kolumbiai szabadrúgás, de a középre rúgott labdát visszarúgták a mezőnybe. A 22. percben Cuadrado jutott el a labdával a 16-oson belülre, de ott elveszítette egy védőbe botolva. Még ebben a percben kolumbiai szöglet, Rodriguez ívelt középre, de végül nem alakult ki gólhelyzet. A 25. percben Tiote lőtt messziről a kapu fölé. A 26. percben Ibarbo ívelt középre a bal szélről, de labdáját már nem érték el csapattársai. A 28. percben Gutierrez kapott jó labdát a 16-oson belülre, de azt a kapu mellett lőtte ki a pályáról, elég ügyetlenül. A 31. percben Aurier lőtte a labdát a 16-os környékéről a kapu közepére, de Ospina fogta a labdát. A 34. percben kolumbiai szabadrúgás, melyet Cuadrado végzett el, de végül gól nem született belőle. A 37. percben Die jutott el a 16-os előteréig, és lőtt kapura, de támadása elhalt a védelemben. A 43. percben Armero lőtt a kapu elé egy jó labdát, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 45. percben Gradel lőtt a 16-os bal oldaláról keresztbe a pályán, de labdáját nem érte el senki. 1 perc a hosszabbítás. A 46. percben Boka ívelt középre a pálya bal széléről, de a labda elkerülte a csapattársakat. Ezzel végetért az első félidő, az eredmény 0:0!

A második félidőt Kolumbia kezdte. Az 51. percben Cuadrado húzódott fel a jobb szélen és centerezett középre, de labdája elakadt a védőkben. Kolumbiai szabadrúgás az 52. percben, melyet Y.Toure végzett el, de lövése jóval a kapu mellett ment el. Az 53. percben Ibarbo helyére Quintero érkezett. Az 55. percben Zokora sárgult be egy szabálytalanságot követően. Kolumbiai szabadrúgás ugyanebben a percben, de gólveszély nem alakult ki belőle. Az 57. percben Gervinho tekert középre, és azt Bony próbálta beollóni a kapuba, de az ehelyett kiment a pályáról. Az 59. percben Cuadrado jutott el az ötös jobb vonaláig, de lövése lepattant a bal kapufáról. A 60. percben Drogba érkezett Bony helyére. A 61. percben Rodriguez végezte el a szabadrúgást, de a védők tisztázni tudtak. A 63. percben kolumbiai szöglet, Cuadrado beívelését követően Rodriguez fejelte be a labdát a kapu keresztléce alá centikkel, ezzel 1:0! Kolumbiának. A 67. percben Gradel helyére Kalou érkezett, még ebben a percben elefántcsontparti szabadrúgás, melyet Y.Touré végzett el, de lövése lepattant a sorfalról. A 69. percben Aurier ívelte középre a labdát, de a védők ismét tisztázni tudtak. A 70. percben Quintero szerzett labdát, vitte el a 16-oson belülre, és lőtte a kapuba a labdát, ezzel 2:0! A 72. percben kolumbiai csere, Armero helyére Arias érkezett. Ismét csere Bolly érkezett Die helyére a 73. percben. A 74. percben Gervinho jutott be a 16-os területére, és lőtte a labdát kapura, ahol Ospina kezéről megy a labda a kapuba, 2:1! A 75. percben Cuadrado lőtt a 16-os jobb vonaláról a kapu jobb sarkára, de Barry biztosan fogta a labdát. Csere a 79. percben Aguilar helyére Mejia érkezett. A 81. percben elefántcsontparti szöglet, melyet Aurier végzett el, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 84. percben Aurier lőtte középre a labdát, ahol Bony fejelte azt a kapu fölé. A 85. percben Kalou lőtt a 16-os vonalának előteréből, de a labdát Ospina magabiztosan fogta. A 88. percben elefántcsontparti szabadrúgás a 16-os jobb vonaláról, de a labda a pálya túloldalára repül át. A 89. percben Quintero lövi a labdát a kapura messziről, de Barry nagyot védett. A 90. percben Tiote sárgult be. 4 perc a hosszabbítás a második félidőben. Más már nem történt, a végeredmény végül maradt 2:1!

Az első félidőben mind két csapat kényelmesen, óvatosan és nyugodt tempóban játszott, illetve a labdatartás és a helyzetek szempontjából is azonos szintet hoztak a játékosok. Ezen kívül semmi érdekes nem történt. A második félidőben teljesen új fordulatot vett a játék. A kolumbiai válogatott összekapta magát, és egy kis igyekezettel megszerezték az első góljukat, nem kis meglepetésre. Hat percre rá jött a második, és Elefántcsontpart ettől felindulva, 3 perccel később meg rúgták az első góljukat. A második félidő vége felé a kolumbiai csapat húzni kezdte az időt biztonságban tudva magukat, de Elefántcsontpart meg játszott volna, így kisebb nagyobb összetűzések és szabálytalanságok történtek. Összességében egy érdekes mérkőzést láthattunk, ahol Kolumbia győzött két góllal.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.