KOLUMBIA-URUGUAY

A Nyolcaddöntők második mérkőzését rendezik meg ma este 22:00-ás kezdéssel. A C csoport győztese Kolumbia játszik a D csoport második helyezettjével Urugayal. A kolumbiaiak Elefántcsontpartot majd Görögországot és a Japánokat is megverték így maximális 9 ponttal jutottak a legjobb 16 közé. Urugay nagy meglepetésre legyőzte Angliát majd Olaszországot és csak Costa Ricával szemben maradt alul,így a második helyet abszolválta magát a nyolcaddöntőben. érdekes hajtós mérkőzés előtt állunk.

Kolumbia: Ospina;Zapata;Jepes;Zuniga;Armero;Cuadrado;Aguilar;Rodriguez;Sanchez;Gutierrez;Martinez

Uruguay: Muslera;Caceres;Gimenez;Godin;M.Pereira;A.Pereira;Gonzalez;Arevalo;Rodriguez;Forlan;Cavani

A mérkőzést Uruguay kezdte. A 5.percben kolumbiai szabadrúgás a 16-os jobb oldaláról melyet Rodriguez szabadrúgását öklözte a levegőbe Muslera. A 7. percben Cuadrado lőtt távolról kapura egy szabadrúgást ami Jepes fejéről vágódott az alapvonalon túlra. A 10. percben Forlán szabadrúgását követően a kolumbiai védők fejelték ki a 16-oson belül a labdát. A 12. percben Zuniga lőtt távolról Muslera ölébe. A 21.percben kolumbiai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 28.percben Rodriguez lőtt elképesztő gólt a felső léc segítségével az uruguayi kapuba 1:0! A Vb egyik hanem a legszebb góljának lehetett szemtanúja a Maracana stadion közönsége. A 32. percben Forlan rúgott be egy szögletet középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 33. percben kolumbiai szabadrúgás melyet Cavani lőtt a keresztléc fölé centikkel. A 37. percben A.Pereira adta középre a labdát de azt a kolumbiai védelem tisztázni tudott. A 39. percben Ospina védett hatalmast egy távoli lövést követően. A 43. percben Forlan ugratta ki hosszan Cavanit de a kolumbiai védelem ismét a helyén állt. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. Helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás kolumbiai vezetés.

A második félidőt Kolumbia kezdte. A 47. percben Ospina szedte le a levegőből az uruguayiak bal oldalról beívelt szögletét. A 48.percben kolumbiai szöglet melyet követően az uruguayi védelem rúgta ki a mezőnybe. Az 50. percben egy jobb oldali beívelést követően Cuadrado fejelte Rodriguez elé aki közelről talált a hálóba ezzel 2:0 Kolumbia javára! Rodrigurz 5. gólja volt aVb-n így ő vezeti a góllövőlistát. Az 53. percben Stuani érkezett Forlan helyére valamint A.Pereira helyére Ramirez érkezett az uruguayi oldalon. Az 55. percben Gimenez sárgult be szabálytalanság miatt. A szabadrúgást Rodriguez lőtte a sorfalba. Az 59. percben Ospina védett egy távolról eleresztetett bombát. A 63. percben kolumbiai szöglet melyet Rodriguez ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 64. percben C. Rodriguez lövésénél védet nagyot Ospina,ezt követően egy jobb oldalról beívelt labdát húzott le a levegőből. A 67. percben Gonzalez helyére Hernandez állt be. A 68. percben Gutierez helyére Mejia állt be. Uruguayi szöglet a 68. percben melyet követően Cavani fejelt a kapu fölé. A 70. percben egy bal oldalról beívelt labda húzott el Zuniga feje előtt és ment ki az alapvonalon túl. A 74. percben Ospina védett egy kapura tartó labdát. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 77. percben Lugano kapott sárga lapot mert a kispadról berontott a pályára.  A 79. percben Armero sárgult be,még ebben a percben M.Pereira elé került a labda aki azonban közelről Ospina kapusba lőtte a labdát,a kapus nagyszerűen jött ki kapujából. A 81.percben Cuadrado helyére Guarin érkezett. A 84. percben uruguayi szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 85.percben Rodrigues helyére Ramos érkezett a kolumbiai oldalon,még ebben a percben uruguayi szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 88.percben uruguayi szabadrúgás melyet Ramirez végzett el ám Ospina lehúzta azt a levegőből. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén,A 92. percben kolumbiai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet magabiztos játékkal Kolumbia nyert 2:1-re.

Egy jó iramú lüktető mérkőzést láthattunk melyen többnyire a középpályán zajlottak az események. Kolumbia mind az első mind a második játékrészben jól játszott de ami még fontosabb eredményesen is. A mérkőzés embere James Rodriguez aki 2 góljával eldöntötte a találkozót. Uruguay-nak is voltak jó perceik ám a kolumbiai védelmen valamint Ospina kapuson nem tudtak áthatolni. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk melyet a jobb teljesítményt nyújtó csapat nyert meg megérdemelten. A negyeddöntőben Brazília Kolumbia összecsapást rendeznek.

 

Check Also

F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 26. fordulójának csúcsrangadóján a listavezető Borussia Dortmund látogat az edzőváltáson áteső Bayern Münchenhez. …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.