LEICESTER CITY – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League az ünnepek alatt sem áll meg sőt a legforgalmasabb időszakát bonyolítja le. A Boxing Day a szurkolók számára ajándék, hiszen a karácsonyi készülődést követően immár nyugodt környezetben tekinthetik meg kedvenc bajnokságuk kedvenc együttesük mérkőzését. A 19 forduló igazi rangadót ugyan nem tartogat ám annál több érdekesnek ígérkező mérkőzést igen. Kitűnő példának ígérkezik erre a Leicester City hazai mérkőzése a Manchester City ellenében. A hazaiak egy tragikus őszön vannak túl ahol a klub tulajdonosát veszítették el helikopter balesetben. Az eredményeik ezt követően nem romlottak élesen ám érződött a játékosokon, hogy volt már nagyobb nyugalom a klub háza táján. Jelenleg azonban felfelé ívelő játékkal rukkolnak elő s többek közt idegenben a Chelsea együttesét is legyőzték. Eddigi 18 meccsükből 7-et nyertek meg 4 döntetlen és 7 vereség mellett, utolsó 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Hazai pályán 8 meccsből 3-at nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 hazai bajnokijukon 2 győzelem mellett 2 döntetlent értek el 1 vereség mellett. A Manchester City kitűnő őszt tudhat magáénak s érdemben a Liverpool együttesén kívül a megelőző fordulóig senki sem veszélyeztette az együttes címvédését. Azonban a Chelsea elleni vereséget követően előbb közelebb sikerült hozzájuk a Tottenham majd a Liverpool megelőzte őket a tabellán. Eddigi 18 meccsükből 14-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett. Idegenben  8 meccsből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükből 4 győzelem mellett 1 vereség szerepel. A mai mérkőzés esélyese a vendég gárda ám látva a hazaiak előző mérkőzését bizony egy meglepetés Leicester siker benne van a levegőben.

Leicester City: Schmeichel;Cilwell;Maguire;Morgan;Pereira;Choudhury;Mendy;Ndidi;Maddison;Vardy;Albrighton

Manchester City: Ederson;Danilo;Stones;Laporte;Delph;Silva;Gündogan;De Bruyne;Sterling;Aguero;Sane

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 11.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 14.perc: Silva játszott Aguero elé aki a kapuba lőtt 0:1! Szép játék volt. 17.perc: vendég szöglet melyből a hazaiak tudtak kontrázni s a támadást Vardy és Albrighton összjátéka fejezte be s utóbbi fejjel talált a hálóba 1:1! 23.perC: De Bruyne lőtt kevéssel a kapu mellé. 28.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 33.perc: újabb vendég szöglet melyből nem született találat. 37.perc: Sane lőtt közelről a lelátóra kapu helyett. 39.perc: hazai szöglet melyet követően Vardy lövését Ederson védte nagy bravúrral. 41.perc: ismét vendég szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Leicester kezdte. 49.perc: Gündogan szögletéből nem alakult ki helyzet. 58.perc: Maguire sárgult be. 63.perc: Choudhury helyére Grey állt be a hazaiaknál. 67.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 70.perc: De Bruyne helyére Silva állt be. 77.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 78.perc: Stones sárgult be. 79.perc: Simpson állt be Maddison helyére. 81.perc: hazai szöglet melyet követően Pereira lőtt a kapuba egy kipattanó labdát 2:1! 83.perc: Silva helyére Mahrez állt be. 87.perc: Vardy sárgult be. 88.perc: Vardy helyére Okszaki állt be. 89.perc: Delph lépett közbe baleset veszélyesen a bíró azonnal ki is állította. 90.perc: Aguero sárgult be A hosszabbítás 4 perc melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek kezdte erősebben s megérdemelten meg is szerezték a vezetést. A hazaiak gyorsan válaszolni tudtak ám a vendégek ezt követően is diktálták a mérkőzés tempóját. A második félidőben a vendégek diktálták a tempót a hazaiak pedig a kevés helyzetük egyikét gólra váltották. A vendégek kissé indiszponáltnak tűntek a hazaiak második találatát követően ráadásul Delph megmozdulása sem segített az egyenlítés kiküzdésében.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.