LEICESTER CITY- MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 14. Fordulóját rendezik meg. A hétvége több érdekes találkozóval is vár ránk melyek közül először a listavezető Leicester City fogadja a második helyezett Manchester United-et. A hazaiak a szezon egyértelmű meglepetés csapata, 8 győztes mérkőzés mellett 4 döntetlennel és 1 verséggel. Az elmúlt 5 mérkőzésük közül 4-et zsinórban nyertek meg Vardy vezetésével aki épp egy korábbi United legenda Van Nistelrooy 10 meccses gólrekordját állította be, amennyiben ma is gólt szerezne a támadó akkor ezt meg is dönthetné. A vendégek sincsenek rossz sorozatban ami a PL-t illeti ugyanis elmúlt 6 mérkőzésükből 4-et győzelemmel zártak 2-őt döntetlennel és 1 vereséget szenvedtek el. Az összesített tabellán 8 győzelem 3 döntetlen és 2 vereség szerepel. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor nem ennyire előnyös a vörösök helyzete,mert amennyiben nem győznek a Wolfsburg ellen idegenben akár a továbbjutásuk is kútba eshet. A sérülteket figyelembe véve Shaw;Jones;Valencia és Herrera ma biztosan nem fog pályára lépni. A tavalyi éveben e mérkőzés szenzációt hozott ugyanis United 3:1-es vezetésről 5:3-ra kapott ki. Tehát Van Gaal együttesének van miért visszavágnia. Ami az esélyeket illeti némi meglepetésre a hazai gárda számít esélyesnek. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Leicester City: Schmeichel;Fuchs;Huth;Morgan;Simpson;Mahrez;Kante;Drinkwater;Albrighton;Vardy;Okazaki

Manchester United: De Gea;Darian;Smalling;Blind;McNair,Schweinsteiger;Carrick;Young;Mata;Martial;Rooney

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 8.percben vendég szöglet következett melyet követően a Leicester szerezte meg a labdát. A 9.percben Rooney távoli próbálkozását Schmeichel védte magabiztosan. A 13.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 14.percben Young sárgult be egy taktikai szabálytalanságot követően. A 16.percben Young bal oldali beadását tisztázták a hazai védők. A 22.percben egy bal oldali középre adást követően a hazai védők blokkolták Rooney lövését. A 23.percben vendég szöglet következett melyet követően Smalling fejesét blokkolták a hazaiak, az ezt követő sarokrúgást Schmeichel fogta meg. A 24.percben egy hosszú kirúgást követően Vardy elé került a labda aki 16 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte azt 1:0! Vardy ezzel egyedüli rekorder lett. A 27.percben Schweinsteiger lőtt távolról a kapu mellé. A 31.percben egy gyönyörű hazai akció végén Mahrez lőtt éles szögből ám De Gea hárítani tudott. A 38.percben Martial tört a 16-oson belülre majd tette középre a labdát ám Schweinsteiger lövését blokkolták a hazaiak, a sarokrúgást követően Mata fejese ment el a kapu mellett. A 41.percben Schmeichel húzta le Blind hosszú indítását. A 45.percben egy bal oldali beadást követően Drinkwater fejelt saját kapuja mellé centikkel, az ezt követő sarokrúgásból Schweinsteiger fejelt tisztán a kapu közepébe 1:1! A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 46.percben egy bal oldali középre adásról Vardy maradt le centikkel. A 48.p Young ívelését Schweinsteiger fejelte kapura melyet Schmeichel védett majd az ismétlést Rooney fejelte a kapu mellé. Az 52.percben újabb vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki. Az 59.percben egy vendég szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 60.percben Okazaki helyére Ulloa állt be a hazaiaknál. A 66.percben egy hazai kontra végén Ulloa hagyott ki ordító ziccert. A 68.percben Rooney helyére Depay érkezett a vendégeknél. A 70.percben Albirgton helyére Schlupp állt be a hazaiaknál. A 73.percben Ulloa lőtt távolról. A 77.percben vendég szöglet következett melyet Blind ívelt középre de hazai védők kifejelték a labdát. A 79.percben Depay ívelt Mata elé kinek lövését blokkolták, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. A 80.percben Simpson helyére De Laet állt be a vendégeknél. A 84.percben Depay lőtt közelről a kapu fölé. A 88.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendég védők vágták ki a játékszert. A 88.percben Drinkwater lőtt távolról a kapu mellé. A 90.percben egy hazai kontra végén Vardy adta középre hosszan a labdát. A hosszabbítás 2 perc, a 91.percben Darmian távoli próbálkozása kerülte el centikkel a hazai kaput. Ezzel véget ért az összecsapás.

Az első játékrészben a labdát mint az várható volt a vendégek birtokolták többet. A találkozó eleje óvatos játékkal indult mindkét fél részéről melyet Vardy gólja változtatott meg. Ezt követően a vendégek jobban igyekeztek melynek meg is lett az eredménye Schweinsteiger révén. A második félidőben a csapatok nagy rössel kezdték meg a félidőt ám bő 10 percet követően a tempó alábbhagyott s ez egészen a mérkőzés végéig kitartott. Összességében az eredmény reálisnak mondható.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.