LENGYELORSZÁG- ÉSZAK-ÍR ORSZÁG

A c jelű négyes is bemutatkozik az EB-n, a Lengyelország Észak-Ír ország összecsapással. A csoport másik két együttese a Német válogatott valamint az Ukrán nemzeti tizenegy. A  csoport egyértelmű esélyesei a német válogatott ám  a második helyért óriási csata várható a lengyel és ukrán válogatott között. Az Észak-Ír válogatott nagy meglepetésre csoportgyőztesként került ki éppen a magyarok selejtező csoportjából. Az észak-írek válogatottja rendkívül egységes s ebben is rejlik erejük mert a válogatott több tagja az angol másod illetve alacsonyabb osztályokban játszik. A lengyel együttes szintén nagyon egységes s a selejtezőben a német válogatottnak is borsot tudtak törni az orra alá. A lengyelek legnagyobb sztárja az a Lewandowski aki a nyáron a Bayern München-től a Real Madrid-hoz távozhat a pletykák szerint. A két együttes közül egyértelműen a lengyel számít esélyesebbnek ezen az összecsapáson.

Lengyelország: Szczesny;Jedrzejczyk;Pazdan;Gilk;Piszczek;Balszczykowski;Krychoviak;Macznski;Kapustka;Milik;Lewandowski

Észak-Ír ország: McGovern;Mclaughlin;Cathcart;Evans,McAuley;McNair;Norwood;Davis,Baird;Ferguson;Lafferty

A mérkőzést az Észak-Ír válogatott kezdte. A 2.percben Milik beívelést vágta ki az ír védelem. A3.percben Piszczek beívelését vágták ki az ír védők. A 4.percben hazai szöglet következett melyet követően Maczynski lövését blokkolták. A 6.percben Blaszcznykowski lövését blokkolták. A 9.percben Milik lövése kerülte el a kaput. A 17.percben Maczynski lőtt a kapu mellé egy cselsorozatot követően. A 19.percben hazai szöglet következett melyet követően a írek hozhatták el a labdát. A 22.percben ismét hazai szöglet következett melyet követően Piszczek lőtt kapura ám lövését blokkolták így újabb szöglet következett melyből helyzet már nem alakult ki. A 29.percbe Mcgovren védte Milik távoli lövését. A 32.percben egy szabadrúgást követően Milik lőtt a kapu mellé kevéssel. A 34.percben ír szabadrúgás következett melyet követően a hazai védelem szabadított fel. A 37.percben Kapustka lövése ment el az ír kapu mellett. A 38.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Kaptuska lőtt kapura ám McGovren résen volt s szépen hárított, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 40.percben Pazdan elé került a 11-es ponton a labda de kevéssel a háló kapu lőtt. A 44.percben Davis szabadrúgását vágták ki a lenygel védők. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a lengyel válogatott kezdte. A 46.percben McNair helyére Dallas érkezett. Az 51.percben Milik elé került a 16-oson belül a labda majd egy szép cselt követően a labdát a kapu bal oldalába lőtte 1:0! Megvan a hőn áhított vezetés a lengyeleknek teljesen megérdemelten. Az 59.percben Piszczek keresztlabdáját vágta ki a z ír védelem. A 65.percben Kapustka sárgult be. A 66.percben Ferguson helyére Washington érkezett az észak-ír válogatottnál. A 69.percben Blasznyikowski lőtt a kapu mellé távolról, ezt követően Catchart sárgult be lerántásért. A 70.percben ismét Blasznyikowski lőtt a kapu mellé. A 75.percben Maczynski lövése kerülte el a kaput. A 76.percben Lafferty lőtt a kapu mellé. A 76.percben Baird helyére Ward érkezett. A 78.percben Maczynski helyére Jodlowiec érkezett. A 80.percben Blasznyikowski helyére Grosicki érkezett a lengyel válogatottnál. A 81.percben Piszczek lövését blokkolták így szöglet következett melyből Milik lőtt a kapura de lövését blokkolták, az újabb szögletből szintén Milik lövését kellett McGgovren-nek hárítani. A 7.percben Krychoviak emelt a kapu fölé. A 88.percben Kapustka helyére Peszko érkezett. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A z első félidőben a lengyel válogatott elképesztő vehemenciával vetette bele magát a mérkőzésbe s egy mérkőzésre való helyzetet alakítottak ki majd puskáztak el. Az észak-írek terve,hogy tönkretegyék a lengyelek játékát nem vált be ugyanis csakis a lengyel támadókon múlt belövik e már kialakított helyzeteiket. A második játékrészben ugyan az folytatódott mint az első játékrészben egy kis különbséggel ugyanis Milik megszerezte a vezető majd később kiderült győztes találatot. Az észak-ír együttesnek egy egy kisebb helyzete ugyan akadt de valódi veszélyt nem jelentett a lengyel kapura. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol a jobb csapat megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.