LIVERPOOL F.C.-A.F.C BOURNEMOUTH

A Premier League 2. Fordulóját rendezték meg a hét végén melynek záró mérkőzését ma este rendezik meg, ahol a Liverpool gárdája fogadja az újonc Bournemouth együttesét. A hazaiak az első fordulóban győzelemmel kezdtek igaz csak minimális arányban az az 1:0-ra. A vendég együttes pedig hazai pályán szenvedett szintén ekkora arányú de ellentétes kimenetelű meccsen vereséget. Mivel a Bournemouth tavaly nem szerepelt az első osztályban sőt az azt megelőző években sem így egymás elleni eredményeik sokkal korábbról értendőek. Természetesen ebben az összevetésben is a hazaiak állnak jobban. Az átigazolási piacon a Liverpool az egyik legaktívabb top klub volt és kis híján 10 új játékost igazolt,erről egy korábbi cikkünkben már említést tettünk. A Bournemouth természetesen igyekezett keretét megerősíteni a Premier Leagu-re de említésre méltó játékost nem igazolhatnak. A mérkőzés esélyese a hazai együttes és a vendégektől már az is szép teljesítmény volna ha gólt sikerülne az Anfield Road-on szerezniük.

Liverpool: Mignolaet;Clyne;Skrtel;Lovren;Gomez;Milner;Henderson;Ibe;Coutinho;Lallana;Benteke

Bournemouth: Boruc;Francis;Elphick;Cook;Daniels;Ritchie;O’Kane;Surman;Gardel;King;Wilson

A mérkőzést a  hazaiak kezdték. A 3.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki, azonban ezt követően újabb sarokrúgás következett de helyzet ebből már nem alakult ki. A 6.percben ismét vendég sarokrúgás következett de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 8.percben újabb vendég szöglet következett de gólveszély ebből sem alakult ki. A 10.percben egy vendég szögletet követően Elphick fejelt a hazaiak kapujába ám lökés címén a találatot érvénytelenítette a játékvezető. A 12.percben újabb vendég szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. A 17.percben Coutinho indította hosszan Bentekét aki elől azonban Boruc elkapta a labdát. A 23.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. A 24.percben Benteke távoli próbálkozása húzott el Boruc kapuja mellett centikkel. A 26.percben egy szép hazai akciót követően szöglet következett miután a vendég védők tisztázni tudtak. A sarokrúgást követően egy bal oldali beívelést követően Benteke ért fejjel a labdába s ezzel a labda a kapuban landolt 1:0! A 28.percben Milner lövése landolt a keresztlécen. A 31.percben Coutinho lövését követően hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 34.percben O’Kane sárgult be lökésért. Az ezt követő szabadrúgásból a vendég védők szabadítottak fel. A 36.percben Coutinho távoli fejesét fogta Bouc könnyedén. A 37.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet követően Henderson került a földre de a bíró végül büntetőt nem ítélt. A 39.percben egy vendég próbálkozás zúgott el a hazai kapu mellett. A 42.percben hazai szöglet következett melyet követően mindenki előtt elszállt a labda. A 44.percben Coutinho lőtt tiszta helyzetből 13 méterről a kapu mellé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki gy maradt a félidei 1:0-ás állás.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 47.percben egy távoli próbálkozást Mignolet hárított szép mozdulattal. A 49.percben egy vendég szabadrúgást követően Ritchie lőtt a 16-os vonaláról a kapu fölé. Az 51.percben Coutinho lőtt szép mozdulattal kapura ám lövését blokkolni tudták így sarokrúgás következett, azonban még a szöglet előtt Henderson-t Can váltotta a hazaiaknál. A szögletet követően Milner lőtt a kapu jobb oldala mellé. Az 57.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 60.percben Ritchie ziccerből lőtte a jobb kapufára a labdát,hatalmas mázlija volt a hazaiaknak. A 61.percben Tomlin érkezett King helyére. A 63.percben ismét Richie elé került a labda aki a 16-os vonaláról lőtt de lövését blokkolták így Mignolet-nak nem kellett hárítania. A 66.percbn sarokrúgás következett melyet követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 70.percben Coutinho is ziccert hibázott a 16-oson belülről. A 70.percben Ibe helyére Firminho érkezett a hazaiaknál. A 75.percben Gomez sárgult be majd egy perccel később Ritchie is az sárga laposok sorsára jutott. A 77.percben Tomlin kapott szintén sárga lapot. A 80.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 81.percben Gardel helyére Smith érkezett a vendég oldalon valamint Coutinho helyét Moreno foglalta el. A 86.percben vendég szöglet következett melyet követően Elphick a keresztléc fölé bólintott. A 87.percben Gosling érkezett O’Kane helyére. A 89.percben Benteke lövését követően a felső lécen csattant a labda. A hosszabbítás 4 perc; a 91.percben Cook is sárga lapot kapott. A 94.percben Milner lőtt távolról kapura ám lövése a kapu fölött húzott el. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Kitűnő Hétfő esti összecsapást láthattunk. Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát s játszottak pontosabban aminek köszönhetően meg is szerezték a vezetést Benteké-naek köszönhetően. Az eset ugyan vitatható volt ugyanis egy új szabály szerint a tétlen lesen tartózkodó játékos ha mozdul a labda felé de nem éri el,ugyanakkor csapattársa aki nem helyezkedett lesen és gólt lő az szabálytalannak minősül. ebben az esetben is ez történt de a bíró gólt ítélt. A találatot követően a Bournemouth kitámadott ám kiegyenlítenie nem sikerült. A második játékrészt a vendégek kezdték jobban s több helyzetet is ki tudtak alakítani de egyenlíteniük végül nem sikerült. A Liverpool is dolgozott ki több veszélyes helyzetet de végül maradt az 1:0! Összességében a hazaiak megérdemelten győztek s csatlakoztak az immáron 4 veretlen csapat közé.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.