LIVERPOOL F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 13. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló rangadójára szombaton 17:30-tól kerül sor amikor is az Anfield Road-on a Liverpool fogadja a Chelsea együttesét. A két együttes ellentétes utat járt be a bajnokság elejétől . A hazaiak Klopp irányításával szinte szárnyaltak egészen a Manchester City elleni összecsapásig. A Chelsea az első fordulókban szenvedett ám ezt követően megindultak egészen a dobogó alsó fogáig. A Liverpool eddigi mérlege 6 győzelem 4 döntetlen és 2 vereség-el a tabella 6 helyén állnak. Hazai pályán eddig 6 mérkőzésből 4-et nyertek meg 2 döntetlen mellett. A Chelsea mérlege 12 meccsből 8 győzelem 1 döntetlen és 3 vereség.  Idegenben 6 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 1 vereség mellett. A két együttes legutóbbi 5 mérkőzésén  a Liverpool 3 győzelem mellett 1 döntetlent ért el és 1 vereséget szenvedett el. A Chelsea 4 győzelem mellett 1 vereséget szenvedett el. A mérleg a Chelsea javára dől a közelmúltat tekintve azonban összességében a Liverpool áll némileg jobban. A Bajnokok Ligájából mindkét együttes továbbjutott a hét közben s esélyük van megnyerni csoportjukat. Jó mérkőzés előtt állunk.

Liverpool: Mignolet;Moreno;Klavan;Matip;Gomez;Milner;Henderson;Coutinho;Salah;Sturridge;Chamberlain

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Christensen;Cahill;Alonso;Bakayoko,Kante,Drinkwater;Zappacosta;Hazard;Morata

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 2.perc: Salat állította meg a vendé védelem. 4.perc: Hazard passza késett így Morata már nem tudott kapura lőni. 4.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 10.perc: Hazard szólózását állította meg a hazai védelem. 11.perc: Salah lőtt kapura de találat végül nem született. 15.perc: Milner lőtt a kapu mellé. 20.perc: Salah került helyzetbe ám a védők menteni tudtak előle. 21.perc: Hazard szólózott majd lőtt a jobb alsó mellé centikkel, nagy helyzet maradt ki. 22.perc: vendég szöglet melyet követően Drinkwater lőtt a kapu mellé Hazard passzát. 24.perc: Zappacosta lőtt távolról a kapu mellé. 27.perc: Salah lövését blokkolta a vendég védelem. 29.perc. Sturridge lövését blokkolta a vendég védelem. 32.perc: vendég szabadrúgás melyből találat nem született. 36.perc: Coutinho lőtt szabadrúgásból a kapu mellé. 40.perc: vendég szöglet melyet követően Morata fejelt a kapu fölé. 41.perc: Salah lőtt kevéssel a kapu mellé. 43.perc. Morata lőtt a kapu mellé közepes távolságból. 44.perc: vendég szöglet melyet Mignolet húzott le. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 48.perc. vendég szöglet melyből helyzet nem ám újabb sarokrúgás kialakult, majd ezt követően még 3 szögletet rúghattak a vendégek helyzet nélkül. 54.perc. hazai szöglet melyből szintén nem született találat. 59.perc: Chamberlain szabadrúgását Courtois védte bámulatos mozdulattal. 62.perc: Morata fejelt a kapu mellé. 64.perc. Coutinho szögletéből helyzet nem alakult ki. 65.perc: egy suta mozdulatot követően Bacayoko lábáról Salah elé került a labda aki belőtte a ziccert 1:0! 66.perc: Wijnaldum érkezett Sturridge helyére. 74.perc: Drinkwater helyére Fabregas állt be. 77.perc: Bakayoko helyére Pedro érkezett. 79.perc: Wijnaldm lőtt kapura de blokkolták az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 81.perc. vendég szöglet melyet helyzet nem követett. 82.perc: Wijnaldum távoli lövését a védők blokkolták. 83.perc. Alonso lőtt kapura de a lövés veszélyt nem jelentett. 83.perc: Zappacosta helyére Willian érkezett. 85.perc: Willian lecsúszott beadása a rosszul helyezkedő Mignolet fölött a kapuba hullott 1:1! 89.perc: Coutinho helyére Lallana állt be. 90.perc: Chamberlain helyére Mane érkezett. A hosszabbítás 3 perc: 91.perc: Salah lőtt kapura azonban a labda a kapu jobb oldal mellé ment. 93.perc. hazai szöglet melyből helyzet már nem alakult ki. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben kitűnő focit láthattunk, ahol mindkét együttes a 3 pont reményében kezdett játszani. A hazaiak több kisebb helyzetet dolgoztak ki míg a vendégek ugyan kevesebbszer kerültek helyzetbe ám annál nagyobb lehetőségeket hagytak ki. A mérkőzés pulzáló volt az első játék részben mely helyenként szemkápráztató játékot hozott. A második félidőben az együttesek még inkább fokozták a tempót melynek köszönhetően a kisebb helyzetek sorra követték egymást. A Chelsea a félidő elejét nyomta meg míg a hazaiak a félidő közepén játszottak jobban s ennek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. A vendégek a mérkőzés végén megérdemelten egyenlítettek egy szerencsésnek mondható találattal. Kitűnő összecsapást láthattunk ahol igazságos végeredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.