LIVERPOOL F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 34. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló rangadóján vasárnap a Liverpool hazai pályán fogadja a Chelsea együttesét. Mindkét együttes számára elképesztően fontos mérkőzés következik-. A hazaiak a Manchester City-vel futnak óriási versenyt a PL bajnoki címéért míg a vendégek a Tottenham Arsenal és Manchester United 3-asból szeretnék szeretnének minimum két együttest megelőzni az említettekből s legrosszabb esetben a 4. BL indulást jelentő helyen zárni. Az esélyeket tekintve a Liverpool sikerére lehet inkább számítani tekintve,hogy hazai pályán játszanak illetve a Pool formája is jobb mint a londoniaké. A Liverpool és a City közt mindössze 1 pont van a manchesteriek javára míg a Chelsea jelenleg a 3. helyen áll vesztett pontos tekintetében a 4. s így 1 ponttal állnak a Tottenham mögött ám pontazonossággal az Arsenallal és mindössze 2 pontra van tőlük lemaradva a Manchester United. Elképesztő izgalmak várhatóak az utolsó fordulókban így a mai mérkőzés kitűnő összecsapásnak ígérkezik.

Liverpool: Alisson;Robertson;Van Dijk;Matip;Arnold;Keita;Fabinho;Henderson;Salah;Firmino;Mane

Chelsea: Kepa;Azpilicueta;Rüdiger;Luiz;Emerson;Cheek;Jorginho;Kante;Willian;Hazard;Odoi

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 6.perc: Salah került helyzetbe ám Kepa hárítani tudott. 20.perc: Hazard került a kapu előtt helyzetbe ám lövését Alisson könnyedén hárította. 26.perc: Henderson lőtt közelről a kapura ám lövését blokkolta a védelem. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 38.perc: Salah kitűnő passzát Mane lőtte kevéssel a akpu mellé. 40.perc: Rüdiger helyére Christensen állt be. 44.perc: Azpilicueta sárgult be. Több nagy helyzet már nem alakult ki a játékrészben.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 51.perc: egy jobb oldali támadás végén Salah löbbölt középre ahol Mane üresen érkezett s fejelt a hálóba 1:0! 53.perc: Salah kapott jó labdát a jobb szélen s elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba 2:0! 56.perc: Odoi helyére Higuain állt be. 58.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 66.perc: Keita helyére Wijnaldum állt be. 71.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Cheek helyére Barkley állt be illetve Henderson helyére Milner állt be. 79.perc: két hazai szöglet melyekből helyzet nem alakult ki. 80.perc: vendég szöglet melyből szintén nem alakult ki helyzet. 82.perc: újabb két hazai sarokrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 90.perc: Salah helyére Shaquiri állt be. 91.perc: hazai szöglet melyből nem alakult ki gólveszély. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaiak akarata érvényesül akik több nagy helyzetet is elpuskáztak. A vendégek igyekeztek élni kevés adódó helyzetükkel ám találatig ők sem jutottak. A második félidő elején 2 perc alatt eldőlt a mérkőzés.  A hazaiak ott folytatták ahol abbahagyták épp csak pontosítottak a támadásaik végén és Mane valamint Salah révén bebiztosították a 3 pontot. A Chelsea játékában a második játékrészben sem volt benne a gól. Összességében a jobb együttes otthon tudta tartani a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.