LIVERPOOL F.C.-CHELSEA F.C.

A Premier League 11. Fordulójának rangadóját az Anfield Roadon rendezik ahol a Liverpool fogadja a Chelsea csapatát. A hazaiak a tabella 7. helyén álltak  a forduló előtt. Az elmúlt bajnokikat tekintve 2 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség áll a csapat neve mellett. A játékukat tekintve igen nehéz helyzetben a hazaiak ugyanis a Nemzetközi kupaporondon a Real Madrid mindkétszer megállította a Kopp kedvenceit. A csatársorra tekintve is akadnak gondjai Rodgers mesternek ugyanis a bajnokságban még nem lőtt gólt a hazaiak támadóegysége. A vendégeknél sokkal kisebbek a problémák,igaz idegenben „csak” 1:1-et játszottak a Maribor együttesével. A hazai bajnokságot tekintve ugyanakkor kitűnők a mutatóik, 4 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. Az utóbbi éveket tekintve a győzelmek egyenlő arányban oszlanak meg a csapatok között,azonban ma az esélyek a vendég siker mellett szólnak.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. Az első percben Can lőtt a kapu bal oldala mellé a 16-osról, melyet követően vendég szöglet következett. Gerrard végezte el,de nem alakult ki gólveszély. A 3. percben Hazard vitte el a labdát a 16-os vonaláig, de lövése lepattant egy védőről. A 6. percben Balotelli lőtte be a labdát a 16-oson belülre, de a védők tisztázni tudtak. A 9. percben Emre Can jól érkezett a 16-oson belülre és lőtt 22 méterről a kapuba ezzel 1:0! A 12. percben Costa lövését követően vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. A 13. percben Matic középre adását Krtel fejelte ki a mezőnybe. A 14. percben vendég szöglet következett, melyet Fabregas végzett el, a beívelés után Terry fejesét követően a labda lepattant, végül Cahill rúgta a labdát a kapus ölébe aki beesett a kapuba a labdával, ezzel 1:1! A 16. percben Hazard lőtt a 16-oson belülről a kapu mellé. A   19. percben Balotelli lövését fújta le a játékmester, mert lesen tartózkodott. A 20. percben hazai szöglet, melyet követően nem született gól. A 21. percben újabb hazai szöglet, Gerrard beívelését követően nem alakult ki gólveszély. A 25. percben vendég szabadrúgás a térfél közepéről, Fabregas ívelte be a labdát a büntetőterületre, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 26. percben Coutinho rúgott 20 méterről kapura, de Courtois védeni tudott. A 29. percben Costa lőtte a labdát a kapu fölé a 16-oson belülről, hazai szöglet következett, Fabregas ívelte be,melyet követően nem alakult ki gólveszély. A 34. percben Hazard passzolt a 16-os jobb oldaláról keresztbe a csapattársának, de a lövést blokkolták a védők. A 36. percben Hazard lőtt kapura, de lövését ismét blokkolták a védők. A 40. percben Ivanovic szerzett labdát a 16-oson belül, de a labdát a kapus kezébe lőtte. A 42. percben vendég szöglet, Fabregas beívelését követően Courtois jött ki a kapuból, és ütötte ki a labdát a mezőnybe. A 43. percben Sterling sárgult be. A 44. percben vendég szabadrúgás 28 méterről, de nem alakult ki gólveszély a lövést követően. 1 perc a hosszabbítás. Más már nem történt ebben a félidőben, az állás 1:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 48. percben vendég szöglet következett, melyet követően nem alakult ki gólveszély. A 49. percben Ivanovic sárgult be. Az 50. percben Oscar lőtt 22 méterről a kapu jobb fölé. Az 51. percben Costa érkezett a 16-oson belülre jól és ollózta a labdát nem sokkal a kapu fölé. Az 53. percben Sterling lőtt a 16-oson belülről kapura, de a labdáját kivágták a védők a mezőnybe. Vendég kontra indult az 54. percben Hazard lőtt a 16-oson belülről, de a labda a védőkben landolt. Csere következett még ebben a percben Ramires helyére Willian érkezett. Az 55. percben vendég szöglet következett, melyet Fabregas végzett el, de a védők tisztázni tudtak. Az 57. percben Willian lőtt kapura 22 méterről, de lövése lepattant a védőkről. A 62. percben Johnson lőtt kapura messziről, de Courtois fogta a labdát könnyedén. A 65. percben Balotelli sárgult be. Még ebben a percben vendég szabadrúgás, melyet Fabregas végzett el, de a védők tisztáztak. A 67. percben Azpilicueta lőtt a 16-os bal oldaláról kapura, de a lövés a kapus kezéről lecsúszott, a lepattanóra pedig Diego Costa érkezett és lőtte a labdát a kapuba, ezzel 1:2! A 69. percben Matic sárgult be. A 70. percben Moutinho helyére Borini és Can helyére Allen érkezett pályára. A 75. percben hazai szöglet következett, melyet Gerrard ívelt középre, de gól nem született belőle. A 77. percben Gerrard bikázta meg a labdát a 16-os előterében, de labdája egy védőben landolt. A 79. percben hazai csere Balotelli helyére Lambert érkezett. A 83. percben Oscar sárgult be. A 86. percben Costa sárgult be. A 88. percben Gerrard lőtt kapura a 16-oson belülről, de a védők tisztázni tudtak. A 90. percben Costa helyére Drogba érkezett. 5 perc a hosszabbítás. A 93. percben Borini fejelt a 11-es vonalából, de az a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 94. percben Courtois sárgult be. A 95. percben Hazard helyére Filipe érkezett. Ezzel véget ért a második félidő melynek végeredménye 1:2!

Az első játékrészben a labda többnyire a hazaiaknál volt ám a játék képén ez ma nem látszott meg sem az első sem a második játékrészben. A vezetést ugyan a hazaik szerezték meg ám ez Tisza virág életűnek tűnt ugyanis a vendégek villám gyorsan egyenlítettek. Ezt követően a hazaiak ugyanúgy tartották a labdát ám a vendégek sokkal hatékonyabban támadtak. A második vendég gólt megelőzően Coutinhót egy az egyben verte meg a bal oldalon Azpilicueta s ezt követően adott középre ahol Costa szokásához híven érkezett és lőtte a győztes gólt  a hazai kapuba. A hazaiak ezt követően mindent elkövettek de meddő csatársoruk ezúttal sem tudott betalálni. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol az erősebb csapat győzött.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.