LIVERPOOL F.C. – EVERTON F.C.

A Premier League 30. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A szombati játéknap rangadóját 13:30-as kezdéssel a Liverpool és az Everton játssza. A két városi rivális nem kimondottan kedveli egymást s ennek jelei mind a szurkolókon mind a játékosokon sokszor mutatkoznak. Jelenleg a Liverpool áll jobban a tabellát illetően, eddigi 29 mérkőzésükből 16-ot nyertek meg 8 döntetlen és 5 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 1 döntetlent értek el 1 vereség mellett. Hazai környezetben eleddig 15 mérkőzést játszottak melyek közül 11-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett, az Anfield-en megvívott utolsó 5 összecsapásukon 4-szer győztek 1 döntetlen mellett. A vendég együttes jelenleg a tabella 7. helyén áll, eddigi 29 mérkőzésükből 14-et nyertek meg 8 döntetlen és 8 vereség mellett. Legutóbbi 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett. Idegenben eddig 14 mérkőzést játszottak 4 győzelem és döntetlen mellett 7-szer kaptak ki, utolsó 5 vendégszereplésük alkalmával 1 győzelem mellett 2 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el. A mérkőzés esélyese a Liverpool.

Livrpool: Mignolet;Milner;Lovren;Matip;Clyne;Can;Leiva;Wijnaldum;Coutinho;Firmino;Mane

Everton: Robles;Pennington;Williams;Jagielka;Baines;Gueye;Davies;Holgate;Barkley;Lukaku;Lewin

A mérkőzést az Everton kezdte. 8.perc: Mane lőtt 14 méterről a kapuba egy remek labdaátvételt követően 1:0! 19.perc: Can egy gyönyörű szóló végén lőtt kapura ám Robles bravúrral hárított. 22.perc. vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki, Jagielka fejese elkerülte a kaput. 26.perc: Bines szabadrúgása akadt el a falban. 27.perc: Davies sárgult be. 28.perc: vendég szöglet melyet követően Pennington lőtt közelről a hálóba 1:1! 30.perc: Coutinho lőtt kapura melynek végeredményét az eredményjelző is jelezte 2:1 a hazai csapatnak. 34.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 40.perc: Barkley sárgult be. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt Liverpool kezdte. 50.perc: vendég szöglet következett ám helyzet nem alakult ki belőle. 56.perc: Barkley lövését Mignolet hárította bravúrral. 57.perc: Mane sérült meg helyére Origi állt be a hazaiaknál. 60.perc. Origi volt eredményes egy remekbe szabott beadást követően. 62.perc: Williams sárgult be. 66.perc: Davies helyére Valencia érkezett, illetve Barry lépett pályára Pennington helyén. 68.perc: Can sárgult be. 69.perc: Holgate lőtt egy kipattanót követően ám Mignolet védeni tudott. 74.perc: Coutinho helyére Arnold érkezett. 76.perc: Arnold kapott rmek labdát majd lőtt laposan kapura de Robles hárítani tudott. 82.perc: Lewin helyére Mirallas állt be. 83.perc: Firmino szögletéből helyzet nem alakult ki. 87.perc: Mirallas lőtt centikkel a kapu fölé. 90.perc: Firmino helyére Klavan érkezett. A hosszabbítás 4 perc melyben helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben a hazaiak kitűnően kezdtek s már a mérkőzés elején meg is szerezték a vezetést. A félidő további részében az Everton is kimerészkedett kapuja elől sőt egy rövid időre ki is tudtak egyenlíteni. A második félidőben a vendégek voltak aktívabbak ám gólt csak a hazai együttes jegyezhetett. Az Everton-nak ugyan ezt követően is akadtak helyzetei de Mignolet útjukat állta ezeknek. Jó mérkőzést láthattunk ahol a helyzeteit jobban kihasználó együttes szerezte meg a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.