LIVERPOOL F.C.-EVERTON F.C

A Premier Leagze 6. fordulóját rendezik meg a hétvégén mely már rögtön az elején egy városi rangadóval indul ahol a Liverpool fogadja az Everton gárdáját. A 224. Derby melyet óriási várakozás előzött meg mindkét fél részéről. Mindkét gárda a tabella hátsó traktusában található,a hazaiak a 11. míg a vendégek a 14.helyen. mindkét klub számára nehezen indul a szezon és az előző fordulóban mindkét együttes kikapott nagy meglepetésre. A mai összecsapást nevezhetnénk a sebzek vadak összecsapásának is kis túlzással. Nincs egyértelmű esélyese az összecsapásnak ugyanis akkora presztízsű a mérkőzés,hogy a pályaválasztás sem befolyásolja többnyire az eredményt. A keretek erősségét tekintve talán a Liverpool áll jobban ám nagy küzdők tekintetében az Everton áll jobban. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Liverpool: Mignolet;Manquillo;Skrtel;Lovren;Moreno;Lallana;Gerard;Sterling;Henderson;Markovic;Balotelli

Everton: Howard;Hibbert;Jaglielka;Stones;Baines;Barry;Besic;McCarthy;Naithsmith;Lukaku;Mirallas

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben hazai szabadrúgása a 16-os előteréből,melyet Balotelli lőtt a sorfalba. Az eset miatt Barry sárgult be. A 6.percben Sterling Howard. A 7.percben Balotellit állították meg lesen,mint utóbb kiderült tévesen. A 9.percben egy kezelést követően nem kapott büntetőt a hazai gárda mert a bíró nem ítélte azt szándékosnak. A 1.percben Balotelli lőtt el egy szabadrúgást kapura de Howard ütött szögletre. A szögletet Gerrard adta középre melyet Lallana fejelt kapura de a kapusbravúrral védett. A 14.percben hazai szöget melyet ismét Gerrard ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 15.percben újabb hazai szöglet következett de ezt Howard könnyen lehúzta a levegőből. A 21.percben Balotelli próbálkozott sikertelenül a 16-ososn belülről. A 22.percben Lukaku lőtt kapura de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 23.percben megint Gerrard tekert középre egy szögletet de helyzet nem alakult ki belőle. A 25.percben Balotelli lőtt kapura de a kapu helyett csapattársát lőtte ki aki ráadásul lesen helyezkedett így a vendégek hozhatták a labdát. A 26.percben Baines ment el a bal szélen majd az alapvonalról középre adta a labdát ahol azonban nem érkezett csapattárs így Lovren fel tudott szabadítani. A A 28.percben Howard fogta a hazaiak újabb próbálkozását. A 29.percben Howard védett ismét hatalmasat Haenderson lövését követően. A 30.percben Mirallas sérült meg egy szerencsétlen mozdulatot követően helyére McGeady érkezett,még ebben a percben Lallana ment el a jobb oldalon de beadását Howard kapta el. A 31.percben Mignolet volt bizonytalan ezért Skrtel-nek kellett felszabadítania. A 32.percben balotelli lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát,a vendég kontrából McGeady veszélyeztetett de Mignolet végül fogta a labdát. A 33.percben Manquillo passzolt a 16-oson belül de ismét Howardnál kötött ki a labda. A 37.percben Markovic passzolta el a labdát a vendégek 16-osánál. A 40.percben Balotelli lövése pattant meg egy védőn így hazai szöglet következett,melyet követően Markovic lőtt a kapu fölé. A 42.percben Lukaku kapott jó indítást de végül Moreno tudta szerelni a 16-oson belül. A 43.percben ismét Balotelli próbálkozott de Howard könnyedén fogta. A 44.percben Howard védett nagyot Sterling közeli próbálkozását követően így sarokrúgás következett,melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,a 46.percben egy gyors támadás végén a vendégeknek kellett felszabadítaniuk. Több helyzet már nem alakult ki a félidő állása 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 48.percben vendég szöglet következett melyet Gerrard fejet ki a 16-oson kívülre,innen indult  hazaiak támadása melyet Markovic fejezhetett volna be végül az utolsó pillanatban menteni tudtak a vendég védők. Az 53.percben újabb hazai szöglet következett melyet Balotelli fejelt volna kapura de végül saját csapattársával ütközött. Az 59.percben Balotelli lőtt kapura de labdája megpattant így az Howard kezében landolt. A 60.percben Markovic helyére érkezett Coutinho a hazaiaknál. A 62.percben Naismith szánta el magát lövésre de Mignolet könnyedén fogta próbálkozását. A 63.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből,melyet Baines követett el Balotellivel szemben. A szabadrúgást Gerrard végezte el és tökéletesen tekert a jobb felső sarokba,Howard ugyan nyújtózkodott de nem tudta kiütni a kapuból a játékszert 1:0! A 67.percben Besic beadási kísérletét fogta meg Mignolet,még e percben Sterling adott veszélyesen Balotelli elé középre de az olasz támadó nem tudta a kapuba juttatni a labdát. A 69.percben Gerrard sárgult be. A 71.percben Coutinho cselezett a 16-os előterében majd lőtt éppen Howard ölébe. A 73 Browning érkezett Hibert helyére. Az ifjú játékos első Premier League mérkőzése a mai. A 80.percben Eto’o érkezett Besic helyére a vendég oldalon. Még a 81.percben Balotelli lőtt távolról a kapu mellé. A 81.percben Eto’o tüzelt távolról de labdája a kapu fölé ment. A 84.percben Gerrard végzett el egy szabadrúgást de a vendégek védelme kifejelte azt. A 86.percben egy jobb oldali beadást fejelt i Skrtel a 16-oson belülről A 87.percben Balotelli helyére Lambert érkezett. A 89.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén,a 92.percben az Everton labdázott a hazai 16-os előterében majd Jaglielka elé került a labda aki egyből droppból ellőtte és az védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba 1:1! Hatalmas gól talán a forduló legszebb találata. A 93.percben Moreno kapott sárga lapot,vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki s ezzel véget is ért a találkozó.

Egy rendkívül unalmas helyzetektől mentes városi rangadókhoz méltatlan iramú mérkőzésen vagyunk túl ahol ugyan nagy valószínűséggel megszületett a forduló szépségdíjas találata de ezt leszámítva sok pozitívumot nem lehet elmondani a mérkőzésről. Balotelli játéka igen fakó volt bár próbált a labda elé menni de helyzeteit nem tudta kihasználni. Mindkét együttes szürkén játszott saját magához képest. Összességében a döntetlen egy igazságos eredmény melyre mindkét fél rászolgált,de a Liverpool többet tett a 3 pont megszerzése érdekében.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.