LIVERPOOL F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League az idei naptári évet tekintve s egyúttal az őszi szezont nézve is utolsó az az 18. fordulóját rendezik meg  2016. December 30. és 2017. Január 1 között. A forduló rangadóját Szilveszter napján a tabellán 2. helyen álló Liverpool és a 3. helye álló Manchester City játssza. A két együttes között mindössze 1 pont az eltérés míg a listavezető Chelsea tetemesnek mondható 6 pontos különbséggel vezet a vörösök előtt. Klopp együttese eddig 18 mérkőzést vívott meg melyek közül 12-őt nyert meg 4 döntetlen és mindössze 2 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükön 3 győzelmet arattak zsinórban valamint 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el. Hazai pályán eddigi 8 mérkőzésükből 6-ot nyertek meg 2 döntetlen mellett, legutóbbi 5 Anfield-en vívott mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Coutinho;Grujic;Ings és Matip szerepel. A vendég Manchester City eddigi 18 mérkőzéséből szintén 12-őt nyert meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelmet arattak zsinórban 2 vereség mellett. Idegenben 9 mérkőzésből  7-et nyertek meg  2 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli mérkőzésükön a ligában 4 győzelmet arattak 1 vereség mellett. A sérültek listáján  Delph;Gündogan és Kompany szerepel valamint Stones játéka kérdéses.  A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese sőt a döntetlen tűnik a legvalószínűbb eredmény.  Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Liverpool: Mignolet;Milner;Klavan;Lovren;Clyne;Can;Henderson;Wijnaldum;Firmino;Lallana;Mane

Manchester City: Bravo;Zabaleta;Otamendi;Stones;Kolarov;Toure;Fernandinho;Sterling;Silva;De Bruyne;Aguero

A mérkőzést a Liverpool együttese kezdte. 2.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Kolarov lőtt a kapu mellé. 4.perc: Sterling tört kapura de végül szerelni tudták. 7.perc: Klavan sárgult be, majd vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle, sőt a hazaiak ellentámadásba lendültek s Lallana középre ívelt labdáját Wijnaldum fejelte a kapu közepébe 1:0! 12.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 17.perc: hazai szöglet következett melyet követően a vendég védelem fejelte ki a játékszert. 24.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően Bravo öklözte ki a labdát Firmino elől. 26.perc: formás hazai támadás végén Wijnaldum lőtt távolról a keresztléc fölé. 28.perc. Firmino kapott kitűnő labdát ám rosszul kezelte azt így Bravo-é lett a játékszer. a City támadó játéka nagyon akadozik sőt gyakorlatilag a játék ezen periódusában a 0-val egyenlő. 30.perc: Mane passzolt Lallana elé aki távolról a kapu fölé lőtt. 37.perc: Mignolet húzta le sterling középre adott labdáját. 39.perc: Kolarov lövése csúszott le. 42.perc. De Bruyne lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 44.perc: Lallana ragadt lesen pedig üresen mehetett Bravo kapusra. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén de helyzet ekkor már nem alakult ki.

A második félidőt a Liverpool kezdte. 47.perc: Clyne került helyzetbe ám 8 méterről a kapu mellé lőtt méterekkel. 54.perc: Aguero lőtt távolról Mignolet ölébe. 55.perc: Silva szólózott majd lőtt 16 méterről a jobb alsó mellé centikkel. 57.perc: Toure tért ívelő indítását Sterling lőtte az oldalhálóba. 59.perc: vendég szöglet melyet követően Kolarov a kígyótérről lőtt Mignolet ölébe. 61.perc: Mane határozatlanságát követően a vendégek támadhattak s de Bruyne révén majdnem ki is egyenlítettek a hazai védelem a helyén volt. 64.perc: Henderson helyére Origi állt be a hazaiaknál. 65.perc. vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 70.perc: hazai szöglet következett melyet követően nem alakult ki gólveszély. 72.perc. vendég szöglet melyet követően a hazai védők vágták a mezőnybe a labdát. 75.perc: Can sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 76.perc: vendég szöglet melyből nem született találat. 77.perc: újabb vendég sarokrúgás következett de ezúttal sem alakult ki helyzet. 80.perc: vendég szöglet következett de hazai kontra bontakozott ki belőle eredménytelenül. 82.perc. Origi távoli lövését blokkolták majd hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 86.perc: gyönyörű labdajáratást követően Mane elől tisztáztak a vendég védők, ezt követően Zabaleta helyére Navas állt be a vendégeknél. 89.perc: Icheanacho állt be Toure helyére a vendégeknél illetve Lucas váltotta Mane-t a hazaiaknál. A hosszabbítás 4 perc, 93.perc: Otamendi sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a hazai együttes kissé visszafogottan kezdett ám miután a vendég együttes kisebb helyzeteit kivédekezték meg is tudták szerezni a vezetést. Ettől kezdve egészen a félidő végéig sokkal jobban agilisabban játszottak s nagyon közel álltak a második találat megszerzéséhez, melyre végül nem került sor. A vendégek a félidő első 5 illetve utolsó 5 percében mutattak valamit de ezeket leszámítva valami nem működött Guardiola együttesénél ami a támadásokat illeti. A második félidő inkább vendég aktivitást hozott. Sok támadás érte a hazaiak 16-osát ám találat egyikből sem született. A hazaiak többször is eldönthették volna a mérkőzés sorsát ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Összességében a Liverpool megérdemelten nyert s üldözi továbbra is tisztes távolból a Chelsea együttesét, a Manchester City pedig úgy fest kissé leszakad.

B.U.É.K!!!!!!!!! 2017 🙂

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.