LIVERPOOL F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 22.fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját az Anfield Road-on rendezik ahol a Liverpool együttese fogadja ősi riválisát a Manchester United-et. A hazaiak a tabella 9. helyén állnak, összesített mérlegük 21 mérkőzést követően 8 győzelem 7 döntetlen és 6 vereség. Az elmúlt 4 fordulóban 2 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el a vörösök. A hazaiak keretéből hiányzik az a Coutinho aki a csapat Alfája és Omegája, így rendkívül nehéz összecsapás vár Klopp legénységére. A vendégek a tabella 5. helyén állnak, eddigi összesített mérlegük 21 meccset követően 9 győzelem 7 döntetlen és 5 vereség. Az elmúlt 4 fordulóban 1 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség szerepel a vörös ördögök neve mellett. A vendég együttes Shaw Valencia és Rojo sérülésén kívül a lehető legerősebb kerettel tud pályára lépni. A két együttes korábbi összecsapásait a United nyerte többségben ám az Anfield Road-on a hazai együttes nyert több összecsapást. A mai mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese.

Liverpool: Mignolet, Moreno, Sakho, Toure, Clyne, Can, Lucas Leiva, Henderson, Lallana, Firmino, Milner

ManUnited: de Gea, Young, Smalling, Blind, Darmian, Fellaini, Schneiderlin, Lingard, Herrera, Martial, Rooney

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 4. percben vendég szabadrúgás következett, Blind beadását azonban egy hazai védő vágta ki. A 10. percben Lallana lőtt a kapu felé, de Gea azonban kiütötte a labdát, a kipattanót Firmino lőtte el a kapu bal oldala mellett. A 12. percben Milner lőtt a 16-oson belülről magasan a kapu fölé. A 17. percben Henderson lőtt távolról a kapu fölé. A 22. percben Henderson adta középre a labdát, ahol Can helyezkedett rosszul így már nem érte el a játékszert. A 25. percben Darmian bravúros csellel elorozta a labdát, majd vitte fel a 16-osig, azonban ott megállította egy védő. A 228. percben Moreno beadását Fellaini fejelte ki a mezőnybe. Még ebben a percben Henderson kapura tartó lövése akadt el egy védőben. A 30. percben Firmino tálalt Henderson elé, aki 16 méterről lőtte a labdát a kapu bal oldala mellé. A 32. percben ismét Henderson próbálkozása ment a keresztléc fölé. A 34. percben Rooney ívelte a labdát a túloldalra, ahol Fellaini nem ért oda, így a labda kiment az alapvonalon, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 38. percben vendég szöglet következett, melyből azonban nem alakult ki gólveszély. A 39. percben Firmino ért a 16-oson belülre, azonban Martial blokkolta a támadását. A 42. percben Jackson érkezett a sérült Young helyére. A 46. percben Martial futott fel a baloldalon, majd lőtte el a labdát a 16-os vonaláról, azonban egy hazai védő útját állta. A hosszabbítás 2 perc. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdhették. A 47. percben hazai szöglet következett, melyből nem alakult ki helyzet. Az 51. percben Can jutott el a kapu előterébe, majd lőtt kapura, azonban de Gea bravúros mozdulattal védeni tudta, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 53. percben ismét hazai szöglet következett, a beívelést követően Clyne lőtte a labdát magasan a kapu fölé. Az 57. percben Martial szerzett labdát a 6-oson belül, majd lőtt balról, ám a labda a jobb oldalon ment ki. Az 58. percben vendég szabadrúgás következett, azonban a beadást követően a védők tisztáztak. A 60. percben Firmino lőtt távolról a kapu fölé. A 62. percben Darmian lövése ment a keresztléc fölé. A 63. percben egy balról érkező passzt köv

etően Henderson lőtt egyenesen de Gea kezébe. A 65. percben Smalling sárgult be. A 66. percben Lingard helyére érkezett Mata. A 67. percben Can került helyzetbe majd lőtt 17 méterről kapura, de de Gea védeni tudott, majd Firmino lőtt kapura, azonban de Gea ismét jól érkezett és elütötte a játékszert.  A 69. percben Lallana lőtt távolról a kapu fölé. A 70. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Blind tisztázott. A 71. percben Jackson cselezte be magát a 16-oson belülre, majd lőtt baloldalról, de Mignolet fogta a labdát. A 72. percben Herrera helyére Depay érkezett a pályára. A 73. percben egy jobbról keresztbe érkező labdát Sakho fejelt a kapu fölé. A 76. percben Fellaini sárgult be. Még ebben a percben Lallana helyére Ibe érkezett. A 79. percben egy balról beérkező labdát Fellaini fejelt a keresztlécre, a lepattanót pedig Rooney lőtte magabiztosan a kapuba, ezzel 0:1! A 81. percben Benteke érkezett Toure helyére. A 83. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Rooney rúgta ki a labdát a mezőnybe. A 86. percben Rooney lőtt erősen a kapura, azonban az a kapu jobb oldala mellé ment. A 90. percben egy középre érkező labdát Firmino lőtt kapura, de de Gea fogta a labdát. Még ebben a percben Milner helyére Caulker érkezett. A hosszabbítás 3 perc. A 92. percben Henderson lőtt szabadrúgásból a kapu elé, de a védők tisztáztak. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:1!

Az első félidőben egyoldalú, játékot láthattunk, bár a Manchester United csapata úgy tűnt nem tudja átverekedni magát a hazaiak védelmén, a Liverpool támadójátéka sem volt veszélyesebb. A két csapat között tapintható volt a feszültség, ám sárgalapot nem szereztek és végül 0:0-s döntetlennel hagyták el a pályát az első félidő végén. A második félidő is hasonlóan telt, mint az első. A Manchester United védelme kitartott végig, a hazaiak pedig erőteljesen próbálkoztak, de egy nagy védelmi hibát követően végül a vendégeknek a 78. percben megszületett az első és végül a győzelmet jelentő góljuk. Összességében egy érdekes mérkőzést láthattunk, ahol a Manchester United csapata végül legyőzte ősi  riválisát a Liverpoolt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.