LIVERPOOL F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 8. fordulójának záró mérkőzésére maradt a forduló s talán az ősz egyik legérdekesebb rangadója a Liverpool, Manchester United összecsapás az Anfield Road-on. A hazai együttes egy-egy döccenőt leszámítva remekül kezdte a szezon s úgy tűnik Jürgen Klopp kezdi megtalálni a vörösök legjobb összeállítását az általa elképzelt játékhoz. Eddig lejátszott 7 mérkőzésükből 5-öt nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Legnagyobb riválisaik közül eddig egyedül az Arsenal-lal csatáztak s verték meg Wenger legénységét idegenben. Hazai környezetben 2 mérkőzést játszottak s mindkettőt megnyerték, míg vendégként 5 mérkőzést játszottak melyek közül 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett, összesített gólarányuk 18:10 mellyel a lőtt gólok tekintetében a Manchester City-vel holtversenyben az élen álltak. A sérültek tekintetében több játékos szerepeltetése is kérdéses, Wijnaldum;Lallana;Lovren és Sakho játékára van esély míg Ojo és Gomez szerepeltetése bizton kizárható. A vendég vörös ördögök kitűnően kezdték a szezon majd jött egy katasztrófális hét mely alatt zsinórban 3 vereséget szenvedtek el. Jelenleg a táblázat 6. helyén állnak 7 mérkőzésből 4 győzelemmel 1 döntetlennel és 2 vereséggel, gólarányuk 13:8. Mourinho Klopp-al ellentétben még „csak” keresi együttese legütősebb összeállítását s a játék identitásban is hagy a United maga mögött kívánni valót. Hazai környezetben 4 mérkőzésből mindössze 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett melyet épp a városi rivális City-től szenvedtek el. Idegenben 3 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 1 vereség mellett. A sérültek listáján egyedül Jones neve szerepel míg Shaw és Mhytarjan szerepeltetése kérdéses. Kitűnő találkozó előtt állunk ahol az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak ám a United bárki ellen képes győzni akár idegenben is több góllal.

Liverpool: Karius;Clyne;Matip;Lovren;Milner;Coutinho;Henderson;Can;Mane;Sturridge;Firmino

Manchester United: De Gea;Valencia;Baily;Smalling;Blind;Pogba;Fellaini;Herrera;Young;Rashford;Ibrahimovic

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 6.perc: vendég szabadrúgás következett melyet kitűnő szögből Ibrahimovic lőtt a keresztléc fölé. 10.perc: United szabadrúgás következett melyet követően les miatt a hazaiak hozhatták a játékszert. 14.perc: Pogba lőtt a lelátóra 35 méterről. 16.perc: a hazai védelem előbb Pogba lövését blokkolta majd Young próbálkozását is hatástalanították. 17.perc: atraktív vendég akció mely végén Ibrahimovic lövését védte Karius. 23.perc: Can lőtt távolról a kapu fölé. 25.perc: Rashford beadásába középen senki sem ért bele. 29.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően Firmino fejelt De Gea kezébe. 31.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően De Gea húzta le a labdát. 34.perc: hazai szögelt melyet követően helyzet nem alakult ki. 44.perc: Baily sárgult be, ezt követően De Gea védett magabiztosan. A hosszabbítás 1 perc, melyben Young sárgult be. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a Liverpool kezdte. 48.perc: egy bal oldali beadást követően Smalling mentett a kapu torkából. 49.perc: Karius rontott ám Pogba passza már lesen érte Ibrhimovicot aki egyébként is a kapu mellé lőtt. 55.perc: Pogba jobb oldali beadását követően Ibrahimovic fejelt a kapu mellé. 57.perc. hazai szabadrúgás egy kétes esést követően, a pontrúgást Coutinho lőtte Valencia lábába. 59.perc: Can került helyzetbe ám De Gea óriási bravúrral hárított. 60.perc: Lallana állt be Sturridge helyére. 62.perc: tetszetős hazai akció végén Lallana lőtt a kapu mellé 24 méterről. 66.perc: hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 72.perc. Coutinho távoli bombáját De Gea védte hatalmas bravúrral. Az ezt követően 76.perc Firmonio lőtt lesről melyet követően De Gea védett. A 77.perc. Rasford helyére Rooney érkezett. 81.perc: vendég szöglet következett melyet követően Fellaini fejelt a kapu mellé. 83.perc. Blind blokkolta Clyne próbálkozását. 84.perc. Firmino elől Valencia csúszott be parádésan s szerezte meg a labdát. 85.perc: Firmino helyére Origi állt be a hazaiaknál, illetve Moreno váltotta Milnert. 90.perc: Ibrahimovic sárgult be. A hosszabbítás 3 perc, 92.percben Shaw érkezett Young helyére. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben némi meglepetésre a vendégek birtokolták többet a labdát s támadtak intenzívebben. A hazaiak egészen a 30. percig nem tudták birtokolni a labdát. Mindkét együttes alakított ki kisebb helyzeteket de nagy gólhelyzetekről nem lehet beszámolni. A második játékrészben a hazai csapat került fölénybe s alakítottak ki egyre több helyzetet. A hazaiak egészen a mérkőzés végéig úgy tűnt megnyerhetik ezt a rangadót. A mérkőzésen úgy tűnik inkább Mourinho játéka érvényesült s a vörös ördögök azt az eredményt érték el amiért az Anfield Road-ra érkeztek. Összességében egy közepes szintű mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.