LIVERPOOL F.C.-SEVILLA F.C.

Elérkeztünk az Európa Liga döntő napjához. A 2015-2016-os kiírás két finalista együttese a Liverpool és a Sevilla. Mindkét együttes kupaspecialista együttesnek tekinthető. Az angol együttes 5 BEK/BL sikerrel rendelkezik valamint 3 KEK/UEFA győzelemmel rendlekezik míg a papíron vendég együttes a Sevilla 5 UEFA/EL sikerrel. Érdekes tény,hogy a Sevilla a címvédő amely címvédés a 2000-es években már sikerült a spanyol együttesnek. A Klopp által vezetett vörösök hazájuk bajnokságában a 8. helyen végeztek így amennyiben ma este kikapnának nem indulhatnának jövőre sem a BL-ben sem az EL-ben. A Liverpool a B kvartettet zárta az élen majd az Augsburg együttesét ütötte ki, ezt követően ősi riválisukat a Manchester United-et. A legjobb 8 között a Dortmund együttesét ütötték el a továbbjutástól. Az elődöntőben a Villareal együttesét gyűrték le. A Sevilla együttese a BL csoportkörből indult el majd egy 3. helyezést követően az EL-ben találták magukat. Először a Basel együttesén jutottak túl majd következett a szintén spanyol Athletic Bilbao. Az elődöntőben a Sahtar Donyeck együttesét győzték le. Mindkét együttes elsősorban hazai pályán remekelt míg idegenben sorra döntetleneket harcoltak ki. A vörösök sérültjei: Gomez;Ings;Rossiter illetve Sakho aki eltiltás miatt nem játszhat. A Sevilla oldalán Reyes és Krohn-Dehli kénytelen kihagyni a mai összecsapást.

Liverpool: Mignolet;Moreno;Toure;Lowren;Clyne;Milner;Can;Lallana;Firminho;Coutinho;Sturrdige

Sevilla: Soria;Mariano;Rami;Carrico;Palomo;N’Zonozi;Krychoviak;Coke;Banega;Vitolo;Gameiro

A mérkőzést a Liverpool kezdte. A 8.percben Can lövését Soria védte szép mozdulattal. A 12.percben Sturridge fejesét Soria védte szép mozdulattal. A 13.percben egy kezezést követően maradt néma a játékvezető sípja mely döntés a Sevilla együttesén segített. A 25.percben Sturrdige elől Soria mentett hatalmasat. A 29.percben vendég szöglet következett melyet követően a Liverpool hozhatta el a labdát. A 30.percben Lovren sárgult be. A 32.percben vendég szögletet követően Gameiro húzta a labdát a kapu mellé. A 33.percben hazai szöglet következett melyet követően nem alakult ki helyzet. A 35.percben Sturridge kapott jó labdát majd lőtt 14 méterről a kapu bal oldalába 1:0! A 38.percben egy szép hazai akciót követően sarokrúgással folytatódott a mérkőzés melyből helyzet sőt Lovren révén találat is született de bíró les címén értékesített. A 41.percben Krychoviak kezelt ám a bíró ezúttal is továbbot intett, a felvétetlek alapján indokolatlanul büntetőt kellett volna ítéljen. A 44.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 45.percben Clyne középre adása ment el mindenki előtt keresztbe a kapu előtt. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a Sevilla kezdte. A 46.percben Mariano ment el a jobb oldalon majd passzolt Gameiro elé aki az üres kapuba lőtt 1:1! A 47.percben ismét Gameiro került helyzetbe de Toure becsúszása jól sikerült így sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 58.percben Banega sárgult be. Az 59.percben ismét egy kezezés gyanús eset a vendég 16-oson belül. A 60.percben Gameiro kapott kitűnő labdát melyet követően Mignolet védett hatalmasat. A 64.percben egy gyönyörű vendég akció végén Coke lőtt távolról gyönyörű gólt 1:2! A 69.percben Origi állt be Firmino helyére. A 70.percben Krychoviak fejelt a kapu mellé, ezt követően Coke csapott le egy lepattanóra s lőtt közelről a kapuba 1:3! A 73.percben Origi sárgult be ütésért. A 73.percben Lallana helyére Allen állt be a hazaiaknál. A 74.percben vendég szöglet következett melyet követően Mignolet húzta le a labdát. A 75.percben Kolodzeyczak állt be Rami helyére. A 80.percben hazai szöglet következett melyet követően Coutinho lőtt a keresztléc fölé. A 83.percben Benteke állt be Toure helyére. A 86.percben Coke lőtt a kapu mellé. A 87.percben vendég sarokrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 89.percben Gameiro helyére Iborra állt be. A hosszabbítás 4 perc. A 92.percben liverpooli szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 93.percben Vitolo lőtt a kapu fölé majd ezt követően Banega helyére Cristoforo állt be. A 94.percben Clyne sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Több helyzet nem alakult ki így a Sevilla nyerte az idei Európa Ligát is zsinórban harmadjára!

Az első játékrészben a Sevilla kezdett erősebben  s tartotta a labdát az angolok kapuja előtt. A hazai együttes egy-egy ellencsapás révén veszélyeztetett. Ezt követően a hazaik egyre veszélyesebbé váltak s több helyzetet is kialakítottak.A spanyol együttes a bíró jóindulatának köszönhetően két büntetőt is megúszott ám Sturridge révén a hazaiak mégis meg tudták szerezni a vezetést. A második játékrészben egy teljese másik Sevilla jött ki a pályára melynek köszönhetően a középkezdés után 17 másodperccel máris 1:1 volt a mérkőzés állása. Ezt követően a spanyol együttes egyre többet és veszélyesebben támadott melynek következtében megszerezték második és harmadik találatukat. A bíró ebben a félidőben sem figyelt a sevillai kezek hollétére pedig egy esetben ajánlott lett volna. A Sevilla ezt követően szinte kedvére alakított ki helyzeteket. Ezen a mérkőzésen az angol foci jelenlegi lemaradása a hispán focival szemben tökéletesen kirajzolódott, a rövid passzos játék ellen nincs ellenszere az angoloknak. A Sevilla teljesen megérdemelten nyert!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.