LIVERPOOL F.C.

Transzferablak nevű sorozatunk folytatásában igaz maradunk Angliában ám ezúttal a múlt héten kielemzett Manchester United legősibb riválisához a Liverpool F.C “látogatunk”. Igaz az átigazolási időszak vége még nagyon távolinak tűnik ám az idő ettől függetlenül szinte repül s Augusztus 8.-án már rajtol is a Premier League következő izgalmakban gazdag szezonja. A már fent említett manchesteri együttes mellett talán a Liverpool emelkedik ki az átigazolások aktivitását tekintve. Ennek okait vizsgáljuk meg részletesebben.

Az elmúlt időszakban talán a top 4 együttes közül a Liverpool kapja,kapta a legtöbb kritikát a játékospolitikájával kapcsolatban. Ennek rendkívül egyszerű okai vannak. A Premier League rajtja óta Liverpool-ban képtelen voltak megnyerni az Angol első osztályt, s ennek köszönhetően az utca hosszal lemaradó Manchester United mára már a Bajnoki címek tekintetében meg is előzte a Liverpool-iakat. Ugyan a klub a hazai kupasorozatokat elvétve ugyan de meg tudta nyerni a szurkolók szemében azok mégsem érnek fel egy Premier League győzelemmel. Ami a Nemzetközi kupaporondot illeti a 2000-es években megnyerte a klub mind a Bajnokok Ligáját mind az UEFA kupát s ezzel továbbra is a legeredményesebb Angol csapat a Nemzetközi színteret tekintve. A Premier League-ben azonban valami mindig balul sül el számukra. A klub tulajdonosai ha nem is évről évre de hosszabb rövidebb időszakok után váltják egymást ami mint tudjuk nem feltétlenül előnyös. A 2000-es években az Amerikai tulajdonos “vírus” fertőzte meg a város vörös felét s úgy tűnt itt inkább a negatív hatás érződik főként az igazolásokat tekintve. Ettől függetlenül Gerrard Houlier a maximumot hozta ki játékosaiból s pont ezen időszakban nyerte a Pool 5. BL címét. Az ezt követő tulajdonosváltások sem hoztak túl nagy változásokat a keretet illetően ám úgy fest a 2010-es évek mégis áttörést fognak jelenteni. Az elmúlt években a rendelkezésre álló összegek nemegyszer felülmúlták a Chelsea átigazolásra fordított keretét is sőt vetekedtek a Manchester City-vel. Azonban a kritikák nagy százaléka éppen a rossz játékosokra fordított hatalmas összegek elköltéséből fakad. Ékes példája ennek Andy Caroll aki Angol válogatott játékosként 35 millió Fontjába került vörösöknek s pár évvel később 5 millió Fontért adtak túl rajta. Ebben a sorban több játékos neve is beillene ám mind közül egy igazán kitűnik: Mario Balotelli. Az Olasz játékost korábbi neves klubjaitól szinte páros lábbal rúgták ki elsősorban eredménytelensége miatt valamint pályára nm illő viselkedése miatt. Idén sem kápráztatta el s Kopp-ot a szezonban szerzett 1 találatával annál inkább magánéleti botrányaival.

Ugyan az uborkaszezon az érkezőkről szól mi most a távozókkal kezdjük. Az idei év végén elhagyta a Vörösöket az a Steven Gerrard aki a klub alfája s omegája volt 16 éven keresztül s az egyik legnagyobb ikon aki a helyenként eredménytelen szezonok ellenére sem igazolt el az éppen aktuális top csapatok egyikébe sem pedig kérője akadt bőven….. a sort Sterling nevével folytatnám aki igencsak viharos körülmények közt távozott ráadásul épp az egyik nagy riválishoz a Manchester City együtteséhez Brit átigazolási összegért. Ezen kívül is akadtak természetesen távozók többek között az a Glen Jhonson aki annak idején a legnagyobb tehetségnek kikiáltott bekk címkét hordozta a vállán egészen addig míg a Vörösökhöz nem került, őt a Stoke City vásárolta meg. Iago Aspas is távozott őt a Sevilla vásárolta meg. A pletykák szerint még akadhat távozó a már korábban említett Balotelli ügynöke a hírek szerint az Angol 3 osztályba intézheti be ügyfelét ám erről még semmi hivatalos információ nem látott napvilágot.

Folytassuk az érkezők névsorával. Brendon Rodgers a nem túl jól sikerült 2014-2015-ös szezon után némi meglepetésre maradhatott a kispadon melyet valószínűleg éppen az előző előtti sikeresnek titulált szezonjának köszönhet. Az idei blamát elkerülendő hátulról kezdte az építkezést s Mignolet mellé leigazolta honfitársunkat Bogdán Ádámot aki a Bolton színeiben a télen kivédte a vörösök szemét. Ezt követően Roberto Firminho érkezését is bejelentették akit a Vörös Ördögök orra elől sikerült a Hoffenheim-ből átigazolni. James Milner-t is sikerült megszerezni a Manchester City együttesétől majd a tavalyi év egyik feltörekvő csatárát Danny Ings-et is bejelentették. Ha még nem lett volna elég a csatárokból Christian Bentekét is leigazolták s ezzel ha minden igaz sikerült is teljessé tenniük az idén kudarcot vallott támadó egységet. Joe Gomez érkezése nem kavarta fel az álló vizet annál inkább a védelembe igazolt Nathaniel Clyne akit a Shouthampton-tól sikerült megszerezni a Manchester United orra elől poton 18 millió Fontért. A sort Divock Origi nevével zárom aki a tavalyi szezonban kölcsönben szerepelt de úgy tűnt őt is megfertőzte a liverpooli átok s a góllövést nem vitte túlzásba , majd talán idén…..

Természetesen Július 29.-én nem lehet kijelenteni,egy elit klubnál,hogy nem lesz több érkező sőt.. azonban a jelenlegi keretre rátekintve az valószínű,hogy az új szerzemények nagy részét bemutatták.. A távozók névsora pont a már fent említett okok miatt ugyanakkor még bővülhet többek közt Borini és Adam Jhonson nevével feltéve ha a Klub is úgy látja mindenkinek ez lenne a legjobb.

Az eddigi igazolásokat tekintve az mindenképp megállapítható,hogy a vörösök minden csapatrészt igyekeznek megerősíteni sőt azt az egységet a legjobban ahol tavaly gyakorlatilag elbukták a dobogót s ezzel együtt a Bajnok Ligájában történő indulási esélyüket. Az eddig elköltött összegek is talán valamivel földhöz ragadtabbak mint az elmúlt években ám ez nem azt jelenti,hogy nyár végére nem sokasodnak a nullák a Fontmilliók végén. Ami bizton állítható a következő szezon előtt az az,hogy a Vörösökkel komolyabban kell számolni mint az előző kiírásban.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Serie A 5. fordulóját rendezik meg a hétvégén ahol két városi rivális csap össze …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.