MAGYARORSZÁG-FINNORSZÁG

Az Európa Bajnoki selejtezők 4. Fordulójához érkeztünk amikor is az F csoportban Magyarország fogadja Finnország válogatottját. A ma esti összecsapás tulajdonképen a csoport rangadója s ha ránézünk a tabellára ezen megállapítás helytállónak is tűnik,ugyanis a két gárda azonos pontszámmal azonos gólkülönbséggel áll a csoport 4. illetve 3. helyén. A kettőjük közötti különbséget csupán az jelenti,hogy a  Finn válogatott eggyel több gólt az az 4-et rúgott míg a Magyar válogatott csak 3-at. Mindkét válogatott 1 győzelmet egy vereséget és egy döntetlent számlál. A ma esti összecsapásnak egyértelmű esélyese nincs,az eddigi eredményeket figyelembe véve a döntetlen tűnik a leglogikusabb végeredménynek. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Magyarország: Király;Fiola,Lang;Juhász;Kádár;Dzsudzsák;Tőzsér;Elek;Simon;Gera;Szalai

Finnország: Hardecky;Hurde;Toivio;Moisander;Uronen;Halsti;Sparv;Hetemaj;Eremenko;Pukki;Hamalainen

A mérkőzést Magyar válogatott kezdte. Az első percben Szalai került helyzetbe de a vendég védelem szögletre tisztázott. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 3.percben egy vendég szögletet követően hazai kirúgás következett. A 7.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 9.percben Dzsudzsák indult meg keresztbe a kapu előtt majd lőtt ballal a bal alsó sarok felé ám lövése elkerülte a kaput. A 12.percben Dzsudzsák ment el a bal oldalon majd Szalai elé próbálta játszani a labdát de azt a vendég védők lefülelték. A 13.percben egy hazai szabadrúgást követően Szalai fejelte a levegőbe a labdát de  vendég védők meg tudták szerezni azt. A 15.percben újabb hazai szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 30.percben Hetemaj jobb oldali beadását követően Pukki fejelt Király kapuja mellé. A 33.percben Pukki lőtt a hazai kapu mellé 20 méterről. A 37.percben Emerenko lőtt távolról a hazai kapu mellé. A 41.percben egy hazai szabadrúgást követően a vendég védők ismét kifejelték a játékszert. A 43.percben Király védett óriást Uronen közeli lövését követően. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő.

A második játékrészt a Finn válogatott kezdte. Az 52.percben egy bal oldali magyar akciót követően a vendég védelem kifejelte a labdát. Az 54.percben Hurde sárgult be egy visszahúzást követően. Az 55.percben Gera került gólhelyzetbe ám Hardecky védeni tudta a próbálkozást. Az 57.percben Forró állt be Juhász helyére, a csere oka sérülés. Az 58.percben Kádár tisztázott szépen Pukki elől. A 61.percben egy bal oldali magyar támadást következtében a vendég védők fejelték ki a játékszert. A 63.percben Szalai helyére Nikolic állt be. A 66.percben a vendégeknél Pukki helyére Pohjanpalo állt be. A 67.percben Dzsudzsák lőtt egy szabadrúgást a sorfalba majd az ismétlést a kapu mellé lőtte. A 69.percben Simon lövését blokkolták a vendég védők. A 72.percben egy szép vendég akciót követően Pohjanpalo lőtte Kádár hátába  a labdát,hatalmas blokk volt. A 76.percben Spavr lőtt távolról a kapu mellé. A 77.percben Simon helyét Lovrencsics foglalta el a hazai oldalon. A 80.percben Eremenko lőtt a hazai kapura de Király nagy bravúrral védeni tudott,még ebben a percben Dzsudzsák bal oldali beadását követően Hardecky fogta meg a labdát. A 81. percben Riski állt be Hajmalajnen helyére a vendégeknél. A 84.percben Gera fejelt a kapu mellé,ezt követően visszaszerezték  a hazaiak a labdát s Gera a kapunak háttal fejelte a hálóba Lovrencsics beadását 1:0! A hosszabbítás 5 perc, a 992.percben vendég szöglet következett melyből Eremenko lőtt az oldalhálóba maradt a 0:0! A 94.percben hazai szabadrúgás következett a vendég térfél bal oldaláról, a szabadrúgást Gera végezte el de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet egy szenzációs Gera fejessel megnyert a Magyar válogatott.

Egy rendkívül érdekes estén vagyunk túl ahol hosszú idő után a  magyar válogatott legyőzte hazai pályán a Finn válogatottat. A mérkőzés nem bővelkedett helyzetekben. Az első félidőben inkább a Finnek alakítottak ki helyzeteket s távolról többször is veszélyeztették Király kapuját. ezen lövésékre ugyan érkezett hazai válasz ám igazán veszélyes szituáció Dzsudzsákon kívül senki sem tudott kialakítani. A második játékrészben a Finnek egy nagyon veszélyes helyzetet tudtak kialakítani ám a Magyarok egyre inkább kezdték átvenni a mérkőzés irányítását s ennek eredménye volt a vezető majd mint később kiderült a győztes találat megszerzése is. Összességében egy harcos mérkőzést láthattunk ahol a győzelmet jobban akaró csapat szerezte meg a 3 pontot.

A csoport további találkozói: Görögország-Feröer Szigetek 0:1! Románia-Észak Írország 2:0! A csoport állása: 1.Románia 10p 2. Észak Írország 9p  3. Magyarország 7p  4. Finnország 4p 5. Feröer Szigetek 3p 6. Görögország 1p .

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.