MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG

A 2016-os Európa Bajnokság felkészülésének jegyében rendezik meg ma este 20 órától a Magyarország Horvátország barátságos mérkőzést. A helyszín Budapest Gupama Arena az az  az FTC  vadonatúj stadionja. Telt ház várható a mérkőzésen ahol több 10 évet követően elsősorban a Magyar válogatott játékosai miatt jönnek ki ennyien a nézők s nem az ellenfél sztárjai miatt. A vendég együttes hét közben Izrael együttesét győzték le 2:0-ra s így utóbbi 4 mérkőzésüket meg tudták nyerni szövetségi kapitányuk keze alatt.  Válogatottunk legutolsó mérkőzésén az ellen a Norvégia ellen győzedelmeskedett akit a pótselejtezőben ütöttünk el az Európa Bajnokságtól. Az,hogy a Magyar válogatottban miért nem Böde illetve a Lengyelországban gólcsúcsokat döntögető Nikolic játszik talán még Storck edző sem tudja pontosan, illetve a pihentetés nehezen magyarázható volna ezen játékosok esetében. A horvát válogatottból  Rakitic sérülés miatt minden képen hiányozni fog. A két együttes közül a horvátok kerete erősebb s így az esélyek is mellettük szólnak, ám barátságos mérkőzésről lévén szó bármi előfordulhat.

Magyarország: Dibusz;Fiola;Huzmics;Lang;Korhut;Németh;Gera;Nagy;Kleinheisler;Dzsudzsák;Priskin

Horvátország: Kalanic;Corluka;Vida;Schildenfeld;Vrsaljko;Modric;Antolic;Kovacic;Brozovic;Mandzukic;Perisic

A mérkőzést  a Magyar válogatott kezdte. A 2.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 11.percben egy jobb oldali keresztlabdára Németh érkezett jól ám a vendég védő menteti tudott, az ezt követő szögletből helyzet szintén nem alakult ki. A 13.percben Dibusz húzott le egy jobbról érkező labdát. A 18.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 20.percben Brozovic lőtt távolról a kapu fölé. A 24.percben Kleinheisler lőtt távolról a kapu mellé. A 27.percben Priskin lőtt talán kissé öncélúan 25 méterről a kapu fölé. A 28.percben Antolic távoli lövését Dibusz fogta magabiztosan. A 29.percben egy gyönyörű bal oldali beadást követően Mandzukic érkezett kitűnően a kapu elé s lőtt közelről a kapu jobb oldalába 0:1! A 36.percben távolról Dzsudzsák lőtt a kapu mellé centikkel. A 42.percben Kleinheisler távoli lövését Kalinic tolta bravúrral szögletre, a sarokrúgásból ismét egy sikertelen kis szögletre tellett. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, a 46.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendég védők fejelték ki a labdát.  Az eset következtében Chorluka sárgult be. Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a Horvátok kezdték. A 46. percben Priskin helyére Szalai érkezett,Német helyére Nikolic, Nagy helyére Elek, valamint Dibusz helyére Bogdán jött pályára. A 49. percben Vida sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 58. percben Elek jutott be a 16-oson belülre, ahonnan azonban Vida vágta ki a labdát. Az 59. percben Brozovic indult meg a kapu felé egyedül, azonban Fiola még éppen időben blokkolni tudta a támadást. A 60. percben hazai szabadrúgás következett 32 méterről, Dzudzak lőtte a labdát Guzmic felé, azonban egy védő beleállt a lövésbe. A 62. percben Corluka jutott el a 16-os magasságáig, majd lőtt a kapu felé, de a labda Korhutról ment ki, az ezt követő szögletből nem alakult ki gólveszély. A 63. percben Szalai lőtte a labdát a 16-oson belülről kapura, azonban a védők tisztáztak. Még ebben a percben Perisic sárgult be. A 72. percben Elek tálalta a labdát Lang elé, aki nem tudta átvenni a labdát, mert egy védő útját állta. A 74. percben Kleinheisler lőtte hosszan előre a labdát, azonban nem értek oda a csapattársak. A 76. percben Gera sárgult be. A 74. percben Kovacic helyére érkezett Srna érkezett. A 77. percben Guzmics sárgult be. Vendég szabadrúgás következett, 17 méterről lőtte a labdát Srna a jobb kapufa mellé. A 78. percben hazai szabadrúgás következett 23 méterről, Dzsudzsák tekerte a labdát magabiztosan a sorfal felett a kapuba, ezzel 1:1! A 80. percben Kleinheisler helyére Böde érkezett a pályára. Még ebben a percben Szalai sárgult be. A 82. percben Dzsudzsák helyére Stieber érkezett. A 83. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Lang fejéről csúszott le a labda. A 85. percben ismét haza szöglet következett, azonban a védők kivágták a labdát. A 86. percben Nikolic érkezett a 16-os vonaláig, azonban a középre adást követően a kapus fogta a labdát. A 89. Korhut sárgultak be. A  hosszabbítás 2 perc. A 92. percben Modric távoli lövését Bogdán védte magabiztosan. A 93. percben Guzmic blokkolt egy távoli bombát. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:1!

Az első játékrészben meglehetősen nehezen indult a találkozó, amelybe a vendég együttes aktiválódott korábban s alakított ki több kisebb nagyobb helyzetet. A Magyar válogatott leginkább távoli kísérletek révén veszélyeztetett ám egyedül Kleinheisler révén adódott lehetőség a tényleges gólszerzésre. A vendégek a 20. percet követően egy fokozattal még feljebb kapcsoltak mely végül találatot is eredményezett számukra. Ezt követően a magyar válogatott jobban kezdett el passzolni de ez az egyenlítésre nem volt elegendő. A második játékrészben mindkét együttes visszafogott játékkal tért vissza ami egészen a hazai egyenlítő találatig nem is változott. Dzsudzsák csodás találatát követően mindkét együttes felpörgött s egy igazán izgalmas mérkőzés kerekedett ki mely a látottak alapján igazságosnak mondható eredmény született. Összességében jó mérkőzést láthattunk biztató magyar játékkal a mérkőzés végén.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.