MAGYARORSZÁG – NORVÉGIA

Elérkeztünk a mindent eldöntő estéhez legalábbis ebben a hangulatban várták sokan a ma esti Magyarország-Norvégia összecsapást. Mint az már korábban is említésre került 1972 óta nem volt jelen a kontinenstornán hazánk válogatottja, ami még nagyobb nyomásként helyeződött fiainkra mint talán eddig bármikor. Az Oslo-i mérkőzésen kisebb csoda szemtanúi lehettünk mert bizony ekkora tét súlya alatt kitűnő teljesítményt hoztak Geráék a pályán, s a minket kissé lebecsmérlő Norvégokat is meglepte a produkció amit nyújtott a válogatottunk. Persze a mérkőzés utáni nyilatkozatokban elsősorban a norvég szövetségi kapitány becsmérelte a válogatottunkat, hogy éppen olyan gyenge játékot produkáltak mint amilyet vártunk tőlük, persze azt nem emelte ki, hogy a saját játékosai még ezt is alul tudták múlni. Azonban ennyit a múltról, jelen helyzetben van egy gól előnyünk amit ráadásul idegenben szereztünk. A feladat adott meg kell őrizni az előnyünket esetleg egy góllal meg i lehetne növelni, ami az ellenfelet látva első mérkőzésen nyújtott teljesítménye alapján nem lenne túl nehéz de, a tét nagy így tulajdonképpen a nyomás most még inkább ráhelyeződik fiainkra és ez nem tudhatjuk mit hoz magával. Az esélyeket tekintve nagyon nehéz azt kijelenteni, hogy fél lábbal Franciaországban vagyunk ha realisták akarunk lenni talán az 50-50% áll legközelebb a valósághoz.

Magyarország:Király;Kádár;Lang;Guzmics;Fiola;Elek;Dzsudzsák;Nagy;Kleinheisler;Lovrencsics;Priskin

Norvégia: Nyland;Aleesami;Hovland;Forren;Elabdellaoui;Tettety;Skjelbred;Johansen;Odegaard;Elyounoussi;Henriksen

A mérkőzést a vendégek kezdték. Az első percben Dzsudzsák lövését védte Nyland. A 2.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 5.percben vendég szabadrúgás következett melyet Kádár fejelt a 16-oson kívülre. A 11.percben Johansen sárgult be taktikai szabálytalanság miatt. A 14.percben egy káprázatos hazai kontrát követően Priskin lőtte ki 16 méterről a bal felső sarkot. A 17.percben Kleinheisler lőtt távolról Nyland ölébe. A 18.percben Dzsudzsák lövését blokkolták a vendég védők. A 27.percben egy gyönyörű vendég támadás végén Király hárított nagyot melyet követően szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 32.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Dzsudzsák lőtt Nyland ölébe. A 36.percben Kleinheisler labdájára Lovrencsics robbant be a 16-oson belül de 8 méterről a kapu mellé fejelt, nagy helyzet volt. A 38.percben vendég szöglet következett melyet követően a magyar védők fejelték ki a játékszert. A 40.percben újabb vendég szöglet következett amit követően Lovrencsics szerezte meg a labdát majd a kontra végén Priskin lőtte a labdát a kapusba. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 41.percben Dzsudzsák lövését blokkolták a vendégek, de a szögletből helyzet nem alakult ki. A 44.percben újabb vendég szöglet következet melyet követően Hovland a bal kapufára fejelte a labdát. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A félidőben Elek helyére Pintér állt be a hazaiknál illetve Pedersen és Helland váltotta Odegaard-ot és Elyounoussi a vendégeknél. A 47.percben vendég szöglet következett melyet követően Tettety fejelt a kapu mellé. A 48.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a labda az alapvonalon ment ki. Az 51.percben újabb vendég szabadrúgás következett melyet Király magabiztosan fogott. Az 54.percben egy vendég pontrúgást követően Király húzta le a levegőből a labdát. Az 58.percben Dzsudzsák ment el a jobb oldalon majd lőtt kapura de lövése a felső lécen pattant miután megpattant egy vendég védőn. A 61.percben Henriksen fejelt Foila mellől ám a labda Fiolán irányt változtatott így szöglet következett melyet követően a Magyarok hozhatták a labdát. A 62.percben Priskin helyére Böde állt be. A 64.percben egy hazai kontra végén Kleinheisler adta balról középre a labdát ám Böde lemaradt arról. A 65.percben Forren sárgult be miután Bödét akadályozta szabálytalanul. A 66.percben Leinheislert rúgták fel a 16-os előterében de a bíró nem adott szabadrúgást, ezt követően éles szögből még Kleinheisler lövése ment el a vendég kapu mellett. A 67.percben norvég szöglet következett de Király ismét lehúzta a levegőből a labdát. A 70.percben vendég szögelt következett melyet követően Skjelbred lövését blokkolta Kleinheisler. A 72.percben Dzsudzsák egy szép szólót követően lőtt kapura de Nyland nagyot védett. A 72.percben hazai szöglet következett de a vendégek hozták el a labdát, a támadásukat sikerült megakadályozni de ennek ára Nagy sárga lapja volt. A 75.percben Kleinheisler helyére Németh állt be. A 76.percben Pintér egy cselsorozatot követően lőtt a kapu fölé. A 76.percben egy védő hibát követően Király védett hatalmasat Pedersen lövését követően. A 79.percben Hendriksen tört be a 16-oson belülre majd lőtt a kapu fölé. A 80.percben Skjelbred helyére Berget állt be a vendégeknél. A 81.percben Böde sárgult be egy lerántást követően. A 82.percben egy jobbról középre tett labdát a vendég védők vágtak szögletre. A sarokrúgást követően a labda Hovlandról került a kapufára majd Nyland kezéről vágódott a kapuba 2:0! A 86.percben egy hazai kontra akadt el Bödében. A 87.percben Berget tört be a 16-oson belülre s az első lövését követően Király még védeni tudott de az ismétlés már a kapu bal alsó sarkában landolt 2:1! A 89.percben Helland távoli lövését Király fogta magabiztosan. A 90.percben Pedersen lövése kerülte el Király kapuját. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es összesítésben 3:1-es eredmény.

Történelmi mérkőzéseken vagyunk túl,több generáció született meg azóta,hogy válogatottunk Nemzetközi focieseményen részt vett volna az Olimpiát leszámítva. A 90-es évek elején született mostani válogatottunk nagy része akik most ezt a történelmi sikert elhozták nekünk. hányszor hangzott el,hogy valami megmozdult most tényleg és íme most valami látszik is ebből. A mérkőzésre visszatérve jó mérkőzést láthattunk. Az első félidőben némi meglepetésre hazánk fiai szép játékkal szerezték meg a vezetést. Ezt követően a vendégek próbáltak több helyzetet kialakítani de ezen túl nem is jutottak. Fiaink kontra játékra rendezkedtek be és ebből esetenként sikerült is zavarba hozni a Norvégokat. A második játékrészben érkeztek a várt cserék és a vendégek irányították a mérkőzést s egyre több veszélyes helyzetet alakítottak ki, ám ezzel szemben válogatottunk is tudott kialakítani néhány helyzetet. A második hazai gól némi szerencsének is köszönhető volt ám jó csapatnak van szerencséje. Ezt követően ugyan a szépítés sikerült a vendégeknek de több gólt már nem tudtak szerezni. Az gondolom Király Gábor elképesztő tevékenysége mellett nem lehet elmenni ugyanis több ziccert hárított. Összességében megérdemelten jutottunk a legjobb 24 együttes közé.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.