MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG

A budapesti rendezésű Vízilabda Európa Bajnokág férfi elődöntőjét rendezik meg ma 19:00-ás kezdéssel ahol Magyarország  Olaszországgal mérkőzik meg a döntőbe jutásért. A csoportkörben Benedek Tibor együttese mindegyik mérkőzését magabiztosan nyerte meg  így jutott az elődöntőbe. Az olasz válogatott a másik csoportban végzett a második helyen így egy negyeddöntő mérkőzést kellett játszania Görögországgal akiket hatalmas csatában 5 méteresekkel győztek le. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek esélyese a hazai válogatott.

Az első ráúszást az olasz válogatott nyerte,a támadás végén Nagy Viktor védett,majd az ellentámadást Tempesti védte. Ismét Nagy Viktor védése állított meg egy olasz támadást. A 2. percben egy olasz emberelőnyt hagytak ki a taljánok Nagy Viktor védett. A 2. percben Varga Dénes akciógóljával megszerezte Magyarország a vezetést. Újabb olasz emberelőny melyet ezúttal Cullio használt ki 1:1! Az 3. percben egy csodás védekezés után Szívós Marci úszott meg és talált a kapuba közelről 2:1! A 4. percben újabb kiállítás az olaszoknak azonban Nagy Viktor védeni tudott. Újabb magyar kiállítás melyet követően olasz időkérés következett. A kiállítás végén madaras happolta el a labdát így támadhattak a magyarok,de kapura lövés ezúttal elmaradt. Az 5. percben Madaras Norbi bombája akadt be az olasz kapuba ezzel 3:1! A 7. percben újabb magyar emberhátrány mely végén Nagy Viktor védett egy lövést. Ezzel véget ért az első negyed az állás 3:1 Magyarország javára.

A második ráúszást is az olaszok hozták el. A 8. percben egy olasz bomba ment el a kapu mellett,az ezt követő támadásból magyar emberelőny következett mely végén varga Dénes lövését Tempesti védte nagy bravúrral. Az ezt követő támadásból megint olasz emberelőny melyet Figlioli lőtt nagy erővel a jobb alsó sarokba. A 9. percben Nagy Viktor hárított ismét egy távoli bombát,még ebből a támadásból Gallo a kipattanót követően lőtt a hálóba 3:3! Magyar emberelőny melyet azonban az olaszok kivédekeztek majd a bírok rögvest az olaszoknak is adták a labdát. A vendégek támadása Nagy Viktorban halt el sőt egy faut miatt magyar emberelőny következett. Benedek Tibor rögtön időt kért melyet követően 11. percben Hosnyányszki lőtt a kapu bal alsó sarkába 4:3! Nagy Viktor védett hatalmasat egy jobb oldalról érkező bombát követően. A sarokdobás után a magyarok szerezték meg a labdát és harcoltak ki kiállítást. A kiállítást ezúttal kivédekezték a vendégek és az ellentámadás végén Nagy Viktornak kellett ismét hárítania. A 14. percben hazai emberelőny melyet Varga Dani lőtt a kapu közepébe 5:3! Olasz emberelőny melyet a jobb oldalról a negyed vége előtt Gallo bombázott a jobb felső sarokba ezzel 5:4! Véget ért a 2. negyed következhetett a nagyszünet.

A 3. ráúszást is az olaszok hozták el és a támadás végén egy blokk akadályozta meg a labda tovább haladását, a kipattanó az olaszok elé került akik azonban nem tudták kihasználni ezt. A magyar támadás egy szabálytalanság miatt olasz szabaddobásban végződött. Az olaszok támadását Nagy Viktor hárította. A magyar támadásból lövés nem alakult ki így megint jöhettek az olaszok melyet Varga Dani horgászott le. A magyar támadás végén az olaszok kapják meg a labdát ami rögtön a magyarokhoz került de lövés ebből sem született. A 18. percben újabb olasz emberelőny illetve időkérés, az időkérés után Figlioli lőtte Nagy Viktor kezébe a labdát. A sarokdobást követően Giorgetti lőtt kapufát így jöhettek a magyarok. A magyar támadás végén emberelőnybe kerültek a hazaiak és ezt Hosnyászki használt ki a bal oldalról 6:4! A 20. percben Condelli lőtt a jobb kapufa mellé. A magyar támadás végén Szívós lőtt a kapu mellé. A 21. percben Giorgetti lőtt távolról Nagy Viktor kezei alatt a kapuba 6:5! Még e percben egy kontratámadást fújtak a bírok így az olaszok jöhettek ám ezt követően rögtön nekik is kontrát fújtak így a magyarok jöhettek. Benedek Tibor rögtön időt is kért melynek végén a labda Tempesti kezében halt el,ezzel véget is ért a 3. negyed.

A negyedik ráúszást Madaras Norbi hozta el ám a támadás végén a bírok menetrend szerűen kontratámadást fújtak. Az olaszok támadása is egy kontra fautban halt el melyből a magyarok egy kiállítást csikartak ki. Az emberelőnyt Szívós passzolta Tóth Marcihoz magasan így megint csak az olaszok jöhettek. Az olaszok újabb emberelőnyt puskáztak el mert Tóth Marci elhappolta a labdát,a támadásból a magyarok közül Szívós Marci lőtt távolról de Tempesti védte. Az olasz támadás végén Nagy Viktor védett bravúrral majd egy páros kiállítás következett birkózás miatt. A kiállítás leteltekor Benedek Tibor kért időt így Tóth Marci hiába lőtt a hálóba a gól érvénytelen volt, magyar emberelőny melyet ezúttal Tempesti fogta meg. Olasz emeberelőny ismét egy verekedést követően és Luongo lőtt a kapuba ezzel 6:6! Magyar ember előny a 25. percben  melyet Hosnyászki pöccintett a kapuba 7:6! Az olasz támadás végén Nagy Viktor védett hatalmasat egy kapura húzott labdát követően. A magyar támadás végén rögtön kontra fautot fújtak a bírók és meg is fejelték még egy olasz emberelőnnyel. Az olasz időkérést követően Icardi lőtte közelről a labdát a kapuba 7:7! A magyar támadás végén az olaszok szedték le a levegőből a labdát majd felpasszolták ám Nagy Viktor védett nagyot. A magyar támadás végén Varga Dénes talált a kapuba 8:7! Az olasz támadást a magyar blokk állította meg és ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a meccset. A végeredmény 8:7!

Rendkívül pörgős mérkőzésen vagyunk túl ahol a magyar válogatott szinte végig a kezében tartva a mérkőzést jó játékkal húzta be a győzelmet. A bíráskodás úgy gondolom a hazai pálya ellenére inkább az olaszokat segítette főként az emberelőnyös helyzetek megítélésénél valamint a kontra fautok megítélésénél. Benedek Tibor jókor kért időt talán egy kivételtől eltekintve de mint később kiderült ez nem okozott gondot. Egy kitűnő mérkőzésen jutott az Európa Bajnokság döntőjébe a magyar válogatott ahol a Montenegó Szerbia összecsapás győztesével találkozik majd.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.