MAGYARORSZÁG – SVÁJC

Folytatódnak a VB selejtezők világszerte így Európában is. A csoportok egy részében már a 2. kört is megrendezték nem úgy mint a B csoportban ahol hazánk fiai szerepelnek. Az első körben egy alig értékelhető mérkőzésen 0:0-ás döntetlent játszottunk idegenben Feröer-Szigetek ellen. A mai napon egy sokkal nehezebb összecsapás vár a fiainkra akik a Portugál Európa bajnokokat legyőző svájci nemzeti 11-el néznek farkas szemet. A VB selejtezős csoportunkban szerepel még Lettország és Andorra. A sorsolást követően nem tűnt lehetetlennek,hogy ebből a csoportból a második helyen pót selejtezőt játszhassunk vagy némi szerencsével akár a  csoportot megnyerve egyenes ágon kijussunk a VB-re. Ám az első kört követően máris nagy hátrányba kerültünk így nem szabadna sok pontot elhullajtani ezt azonban könnyebb leírni mint megvalósítani. A mai mérkőzés esélyese a svájci válogatott kiknek kerete nagyon erős mutatja ezt előző fordulóbeli sikerük. Érdekes találkozó előtt állunk.

Magyarország: Gulácsi;Kádár;Lang;Guzmics;Fiola;Nagy;Gera;Dzsudzsák;Kleinheisler;Stieber;Szalai

Svájc: Sommer,Lichtsteiner;Schar;Elvedi;Rodriguez;Dzemaili;Behrami;Embolo;Shaquir;Mehmedi;Seferovic

A mérkőzést Svájc válogatottja kezdte. 2.perc: Lang tisztázott a 16-oson belülről egy bal oldali beadást követően. 3.perc: svájci szabadrúgás melyet követően a magyar védelem tisztázott. 5.perc: egy hazai jobb oldali támadást követően a vendég védelem tisztázott. 6.perc: vendég szögelt következett de Embolo a kapu mellé fejelt. 9.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Kleinheisler lőtt a védőkbe. 10.perc: Dzsudzsák lövését blokkolták a vendég védők. 12.perc: Mehmedi próbálkozását Gulácsi fogta könnyedén. 18.perc: Gera lőtt kapura de a vendég védők szögletre tudtak menteni, a szögletet követően Szalai fejelt a kapu mellé 8 méterről. 24.perc: Dzsudzsák lövése kerülte el a vendég kaput centikkel. 27.perc: vendég szöglet következett miután a hazai védelem tisztázni tudott. 28.perc: Gulácsi védett bravúrral egy közeli fejest majd a gólvonalról Stieber vágta ki Mehmedi fejesét. 32.perc: Gera ívelését Sommer gyűjtötte be. 33.perc. Seferovic lövését blokkolta Kádár. 44.perc: Dzemaili fejelt 11 méterről a kapura de labdája a kapufa mellett húzott el. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Magyarország kezdte. 46.perc: Kleinheisler került lövőhelyzetbe ám a védők a 16-os vonalánál szerelni tudták. 50.perc: egy csodás passzjátékot követően Stieber lőtt Sommer kezébe 17 méterről. 51.perc: Lang Ádám rúgott lukat melyet Gulácsi bravúrral védett ám Seferovic érkezett az ismétlésre s lőtte a labdát a bal felső sarokba 0:1! 53.perc: magyar támadás melynek végén Kleinheisler elé került a labda melyet előbb a kapufára lőtt majd a kipattanót Szalai a kapuba lőtte 1:1! 55.perc: Lang rossz helyezkedését ezúttal nem tudták kihasználni a vendégek. 56.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 59.perc: vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. 65.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Dzsudzsák lőtt a kapu mellé. 67.perc: Rodriguez elé került a labda aki kapásból lőtt gyönyörű gólt a bal alsó sarokba úgy hogy a labdát a földre pattintotta le 1:2! 70.perc: hazai szögelt következett melyet követően Dzsudzsák lőtt a sorfalba melyről szögeltre pattant a labda a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 72.perc: Dzsudzsák passzolt Stieber elé aki bravúrosan nyúlt a labdába s tette azt szalai fejére aki a kapuba fejelt 2:2! 73.perc: Seferovic helyére Derdioch állt be a vendégeknél. 76.perc: Kleinheisler helyére Németh állt be. 78.perc: egy gyönyörű hazai akció végén Stieber adott középre ahol Dzsudzsák tűnt el gyanús körülmények között, a büntető elmaradt. 80.perc: hazai szabadrúgás következett melyet ezúttal is Dzsudzsák lőtt a kapu fölé kevéssel. Az eset következtében Dzemaili sárgult be. 82.perc. Shaquiri helyére Fernandes állt be. 87.perc: szalai helyére Nikolic állt be. 88.perc: Stocker állt be Mehmedi helyére. 90.perc: egy vendég bedobást követően Stocker elé került a labda aki a védők hibáját követően a kapuba gurított 2:3! A hosszabbítás 3 perc, 91.perc: magyar szögelt következett melyet követően Kádár lőtt kapufát majd újabb szögelt következett de ebből helyzet nem alakult ki. 92.perc: Behrami sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben rendkívül jó tempóban focizott mindkét válogatott ám meglepetésre a mi fiaink mintha uralták volna a játékot. A vendégek sem annyira gólra törően játszottak, inkább a labdát igyekeztek megszerezni. A magyar válogatottra nehezen lehetett ráismerni az előző mérkőzést követően ám pozitív meglepetés volt nemcsak a sok támadás hanem az ellenfél térfelén történő letámadás is. A második játékrészben az iram megmaradt a hibák mindkét oldalon gólokban mutatkoztak meg. A vendégek vezettek végig a mérkőzésen azonban a magyar válogatott mindig fel tudott állni egészen a végéig. Mindkét oldalon a védelmi hibák vezettek a találatokhoz. A mérkőzés végén sajnos a papírforma érvényesült ám egy kitűnő mérkőzésen kaptak ki fiaink. Összességében jó mérkőzést láthattunk.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.