MAGYARORSZÁG-SZERBIA

Elérkeztünk a magyarországi Vízilabda Eb utolsó mérkőzéséhez az az a férfi döntőhöz melyben Magyarország és Szerbia mérkőzik meg a címért. A két válogatott már a csoportkörben összefutott ahol Benedek Tiborék 10:8 arányban megverték a Szerbeket,azonban ez egy kevésbé fontos meccs eredménye,ezt követően mind a Szerbek mind a Magyarok vették az eléjük kerülő akadályokat. Az elődöntők során a Magyarok az Olasz válogatottat verték egy góllal illetve Montenegrót szintén 1 góllal 10:9-re Szerbia. A jelenlegi két legjobb válogatott találkozik ezen az Eb döntőn ahol hatalmas csatára van kilátás,az esélyek inkább a magyar válogatott mellett szólnak de talán csak a hazai pálya miatt,ezt leszámítva 50:50 % hogy mely válogatott nyeri majd a mérkőzést.

Az első ráúszást a Szerbek hozták el és a támadás végén Filipovics lövését Nagy Viktor védte. A magyar támadást egy kapu fölé menő lövés zárta. A szerbek támadását könnyedén védekezték ki a Magyarok és támadhattak a vezetésért,kiállítás emberelőny a magyaroknak azonban ezt nem tudták kihasználni. A szerbek támadhattak ám ezt ismét kivédekezték a hazaiak. A következő magyar támadást pedig a szerbek védekezték ki,újabb jó védekezés és következhettek a magyarok,kiállítás melyet követően Varga Dániel lőtt a kapufára. Jöhettek  a Szerbek és a támadásuk Nagy Viktornak kellett védenie. Kiállítás a magyar oldalon melyet Radjen lótt a kapuba 0:1! A középkezdést követően megint  a szerb védők örülhettek a labdának,a támadás emberelőnyben folytathatták ám ezt elpuskázták így jöhettek a Magyarok de e támadás egy fölé ejtett labdában zárult. A Szerbek támadását Ilajovic lövése zárta mely a kapuban landolt ezzel 0:2! A magyarok támadását Vámos lőtte kapura és a labda a kapuban merült így 1:2! Nagy gól kívülről melyre óriási szüksége volt  a Magyaroknak. A középkezdést követően szerb emberelőny,az időkérést követően Pijatlovic lőtt a kapuba közelről 1:3!  A középkezdést követően magyar emberfór,Benedek Tibor rögtön időt kért. A támadást Hárai lövése zárta de az állás maradt 1:3 az első negyed végén.

A második ráúszást is a Szerb válogatott hozta el, rögtön egy kiállítás melyet Alekszic lőtt közelről a hálóba 1:4! Elúszni látszik a döntő a Szerbek kitűnően használják ki az emberelőnyöket. A magyar támadás végén Tóth Marci lőtt a szerb kapusba. A szerb támadást Gocic bombája zárta ezzel 1:5! Padlón a magyar válogatott és ezt egy újabb sikertelen támadás bizonyítja. A Szerbek ismét sikeres támadást vezetnek és Mandic révén betalálnak a kapuba 1:6! Magyar emberelőny melyet Hosnyánszki puskázott el. A magyar kaput Dekker Attila védi most és rögtön védett is egyet ám hiába a megszerzett labda újabb támadást rontottak el. A Szerb támadás egy kontrafautban  így jöhettek a magyarok. Kiállítás melyet Vámos marci lőtt be 2:6! A szerb támadás végén emberelőny melyet Dekker Attila emberfeletti bravúrral védett majd a kipattanót is megszerezte. A magyar támadásból gól nem született így a Szerbek támadhattak. Időkérés mely után szerb emberelőny következett és ezt Cuk lőtte a kapuba 2:7! A középkezdést követően Varga Dénes lőtt a kapuba ám ezt nem adták meg,jöhettek a szerbek de a védelem ezúttal jól dolgozott így jöhettek a magyarok. Emberelőny és időkérés a magyar oldalon. Az időkérést követően Varga Dénes lőtt a kapufára,újabb kiállítás melyet kivédekeztek a Szerbek így a félidő eredménye 2:7!

A harmadik ráúszást a Magyarok hozták el,magyar emberelőny melyet Szívós Marci lőtt a kapuba iszonyatos erővel Hosnyánszki passzát követően 3:7! Szerb emberelőny melyet ezúttal kivédekeztek a házigazdák, a magyar támadás egy kontrafautban hal így így megint a Szerbek jöhettek. Kiállítás a magyar oldalon melyet Mandic lőtt a kapuba 3:8! A magyar támadás emberelőnyben folytatódik de a labda a szerb kapusban akadt el. A vendégek támadását Dekker Attila hatástalanította,jöhettek a Magyarok s rögtön ember előnybe is kerülnek,Randjelovic pontozódott ki. Erdélyi Balázs lőtt a kapuba  ezzel 4:8! A Szerbek támadása egy kontrafautban zárul így jöhettek a Magyarok de Szívós a kapu mellé lőtt. Dekker védett nagyot jöhettek a Magyarok, Benedek Tibor időt kért, a támadás megint egy kontrafautban akadt el. támadhattak a Szerbek sőt most már emberelőnyben  melyet Gocic lőtt a léc alá 4:9! A magyar támadás végén Varga Dani lőtte a labdát a szerb kapuba 5:9! A szerb támadás a kapufán landolt így jöhettek a magyarok,a támadás emberelőnyben folytatódott és Varga Dénes a kapuba zúdította a labdát 6:9! A negyed utolsó támadását a Szerbek vezették de ebből gól már nem született maradt a 6:9!

A negyedik ráúszást a Szerbek hozták el. Kiállítás következett a magyar oldalon melyet Filipovic lőtt a kapuba 6:10! A magyar támadás emberelőnyben következett melyet varga Dani lőtt Pijatovicba. A vissza úszásnál magyar szabálytalanság melyet kiállítás követ és Filipovic révén 6:11-re módosul az eredmény. A magyar támadás emberelőnyben folytatódott és a labda a kapuban is kötött ki de az érvénytelen volt. Jöhettek a Szerbek de ezúttal nem tudtak betalálni,megúszó ember a magyar oldalon de ezt tudták kihasználni,magyar emberelőny de ezt is kivédekezték a Szerbek. Végleg eldőlt a mérkőzés. A szerbek hosszas támadást vezettek sőt emberelőnybe is kerültek a magyarok és Gocic révén 6:12-re módosították az állást. A magyar támadás során kiállítás a szerb oldalon,Benedek Tibor kért időt a támadás végén a kapufán csattant a labda jöhettek a Szerbek. Időkérés után a Szerbek hibáztak így jöhettek a Magyarok,emberelőny következett melyet ismét kivédekeztek a vendégek. A szerb támadásból gól nem született jöhettek a magyarok akik emberelőnybe is kerültek és Vámos Márton révén 7:12-re módosították az eredményt. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet a Szerbek magabiztosan és megérdemelten nyertek meg.

Egy nagy csatának induló mérkőzés gyorsan szinte két negyed alatt egy sima szinte edzőmeccs szintű összecsapássá avanzsált. A magyar válogatott ezen az estén nem tudott felnőni a Szerbek zseniális játékához így a délszlávok teljesen megérdemelten nyerték meg újabb Európa Bajnoki címüket. A Benedek csapat az olimpiai ciklus közepén jár és az eddigi eredményeket tekintve jól áll. Igaz hosszú még az út odáig de remélhetőleg ott már a ma esti ellenfél szintjén tudnak majd játszani a magyar válogatott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.