MAGYARORSZÁGROMÁNIA

Folytatódnak a 2016-os EB selejtező mérkőzései ahol ma este Magyarország fogadja Románia együttesét. A két válogatott tavaly ősszel már megmérkőzött egymással s akkor egy korai és egy késői találattal 1:1-re végződött a két együttes összecsapása Bucharest-ben. A Magyar válogatott számára a ma esti mérkőzés élet-halál harc,hogy versenyben tud e maradni a Román és Észak-Ír válogatottal az F csoport tabelláján az első 3 hely valamelyikéért. A forduló előtt Románia állt csoport élén 14 ponttal mögöttük szorosan az Észak-Írek egy pontos lemaradással és a harmadik helyen a Magyar válogatott 11 ponttal. Magyarország a legjobb 3. helyezett a fordulót megelőzően így jelen pillanatban egyenes ágon qvalifikálná magát a 24-es főtáblára. A korábbi mérkőzésekre visszatekintve erőteljes Román fölény mutatkozik oly annyira,hogy a legutolsó Magyar győzelemig egészen 1984-ig kell visszamennünk, így elmondható,hogy a  Román együttes mumusa a Magyaroknak. Az esélyek ezúttal sem a magyarok mellett szólnak ám a hazai pálya valamint az eddig mutatott remek forma alapján egy döntetlenre igencsak nagy esély mutatkozik. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Magyarország: Király, Leandro, Kádár, Juhász, Fiola, Dzsudzsák, Tőzsér, Elek, Stieber, Nikolic, Szalai

Románia: Tatarusanu, Papp, Grigore, Chiriches, Rat, Prepelita, Hoban, Popa, Sanmartean, Torje, Keserü

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 2. percben Claudiu Keseru ívelte be a labdát magasan a kapu elé szabadrúgásból, de gyenge volt a próbálkozás, nem talált csapattársat, a labda kiment a pályáról. Az 5. percben  Dzsudzsák kereste a szabadrúgással csapattársait, azonban rosszul találta el a labdát, ami kiment a pályáról. A 9. percben volt lesen. A partjelző beintette a lest. A 11. percben Torje küldte be a labdát a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak. A 12. percben  Popa kereste a labdával kapu előtt álló csapattársait, de a védők ki tudták vágni a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 6. percben  Szalai előtt volt szabad terület a beadást követően, azonban nem talált csapattársat. A 21. percben,Popa sárgult be. A 22. percben Királynak kellett védenie Rat tizenhatosról leadott lövését remek mozdulattal. A 24. percben  Juhász helyére Guzmics érkezett. A 27. percben Prepelita lőtt távolról, de nem talált célt. A labda a lelátóra ment. A 31. percben Torje lövését kellett védeni. A  Nikolić átvette a labdát, majd a bal kapufa mellé lőtt. A 34. percben szabadrúgás következett, Dzsudzsák elég gyengén végezte el a szabadrúgást, a védők könnyedén tisztáztak. A 36. percben Szalai kapott egy esélyt, a kapu felé sprintelt és távoli lövéssel próbálkozott, a léc alá lőtt, de a kapus résen volt és bravúrral védeni tudott. A labda elhagyta a játékteret. Magyarország szöglettel folytatódott a mérkőzés. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 39. percben  Stieber a tizenhatoson kívülről lőtt kapura, de az egyik védő belelépett a lövésbe. A 40. percben  Torje lőtt kapura a tizenhatosról, de lövését könnyedén blokkolták. A játékvezető és asszisztense egyetértettek, így Románia szöglete következhetett. Még ebben a percben Sanmartean próbálta beívelni a szabadrúgást, de a labda kiment a pályáról. A hosszabbítás 1 perc. A 46. percben Sanmarten próbált kapura lőn, azonban lövését a védők kivágták a mezőnybe. Ezzel véget ért sz első félidő, melynek állása, 0:0!

A második félidőt s vendégek kezdték. A 48. percben Tőzsér sárgult be. Az 51. percben Chiriches sárgult be. Az 51. percben Stieber lőtte el a labdát, így Tatarusanu kisebb nehézségek árán, védeni tudott. Az 52. percben Sanmartean ívelte előre a labdát szabadrúgásból, de a védők tisztázni tudtak. Az 55. percben Dzsudzsák lőtte előre a labdát, de a védelem a helyén volt és tisztázni tudott. Az 57. percben Dzsudzsák kereste csapattársai fejét a beadással, de a védők felkészültek, így a labda nem jutott el a kapuig. A 61. percben Rat szabálytalanul állította meg ellenfelét, a játékvezető ezt látta, meg is állította a játékot. A 62. percben zalai és eserű is besárgultak. A 67. percben Leandro sárgult be. A 68. percben Chipciu érkezett Popa helyére. A 69. percben Keseru lőtte kapu elé a közeli szabadrúgást, de a labda pontatlan volt, kiment a pályáról. A 70. percben Németh érkezett Nikolić helyére. A 73. percben Chipciu sárgult be. A 76. percben Szalai próbált távolról kaput találni, azonban lövését a védelem blokkolta. A 78. percben Budscu érkezett Sanmarten helyére. A 80. percben Torje lőtt kapura a büntetőterületen belülről, a labda el is indult a bal alsó sarok felé, de Király útját állta a gólvonalnál, így nem született gól. A  81. percben Budescu szabadrúgásból próbálta indítani csapattársát, azonban egy keresztlabdával a passz hosszú, kimegy az oldalvonalon. A 86. percben az 5.-ről lőtt a kapu fölé magasan. A 88. percben Priskin érkezett Stieber helyére. A 89. percben Budescu elfelejtett kijönni a védelem vonala mögül, az asszisztens emelte a zászlaját. A 90. percben Torje helyére Maxim érkezett a pályára. A hosszabbítás 2 perc a második félidőben. Ezzel véget ért  mérkőzés, melynek végeredménye 0:0!

Az első játékrészben a vártnál sokkal visszafogottabb tempót diktált a magyar válogatott. Dárdai Pál utódja Ben Storck rendkívül vigyázott,hogy nehogy le tudjanak a vendégek rohanni mint ahogy az a korábbi összecsapás során történt. A vendégek nem erőltették túlzottan a támadásokat s ez annak tükrében nem is meglepő,hogy számukra a döntetlen tökéletes eredmény. A második játékrész elején a Magyarok igyekeztek nyomást helyezni a vendégek kapujára s több helyzetet alakítottak ki de gólt nem sikerült sem ekkor sem később szerezniük. A legközelebb Szalai távoli lövésénél álltak a gólhoz ám Tatrusanu földöntúli bravúrral hárítani tudott. Királynak is akadt egy védeni valója de ezen kívül mindkét együttes a középpályán küzdött a labdákét. Összességében reális eredmény született, egy visszafogott tempójú mérkőzésen.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.