Magyarország-Románia

Az európai selejtezők második körét rendezik meg a hét végén. A Magyar válogatott az első fordulóban a hazai pályán nagy meglepetésre kikapott Észak-Írországtól 1:2-re. Ezt követően Pintér Attila szövetségi kapitányt egy hangú többséggel menesztette a Magyar Labdarugó Szövetség és helyére Dárdai Pál érkezett, aki a Német Herta BSC csapatkapitánya volt s innét vonult vissza az aktív focitól.  A Román válogatott az első fordulóban győzni tudtak idegenben . Az előjelek a Román válogatott győzelmét jósolják, akik 1958-ben kaptak ki a magyar válogatottól utoljára, azóta „csak” maximum döntetlenre volt képes a Magyar válogatott.  A Románokat legutoljára 1981-ben tudtuk legyőzni hazai pályán. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol mindkét csapat célja a győzelem ám a Magyar válogatott számára már egy döntetlen is megfelelő eredménynek számítana.

Románia: Tatarusanu;Rat;Grigore;Hoban;Goian;Pintilii;Sanmartea;Kirikes;Rusescu;Kiptsu;Maxim

Magyarország: Király; Korcsmár;Juhász,Kádár;Varga;Elek;Gera;Dzsudzsák;Szalai;Lovrencsics;Stieber

A mérkőzést a  hazaiak kezdték. A 3.percben egy jobb oldalról beérkező labdát kellett kivágni a magyar védelemnek, Király összecsúszott Korcsmárral kis híján megsérült. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 6. percben Gardos állt be Goian helyére. A 11.percben Sanmartea adta középre balról a labdát e helyzet nem alakult ki. A 12.percben egy balról középre adott labda ment el a kapu előtt keresztbe. A 14.percben  Dzsudzsák adta középre a labdát de Tatarusanu fogta a labdát. A 16.percben Maxim lőtt 13 méterről lőtt a kapu fölé. A 18.percben magyar szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 19.percben Hoban sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Lovrencsics lőtte az oldalvonalon túlra. A 22.percben hazai szabadrúgás melyet követően a vendég védelem kilőtte a mezőnybe a labdát. A 23.percben Rat távoli lövését  Király védte könnyedén. A 27.percben Gera sárgult be. A 29.percben Varga szabálytalan belépőjét követően a hazaiak jöhettek szabadrúgással a jobb oldalról. A szabadrúgást követően egy les miatt a vendégek jöhettek szabadrúgással. A 32.percben  Garos sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 34.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 36.percben újabb hazai szöglet következett egy szép bal oldali támadást követően. A szögletet követően helyzet nem alakult ki de újabb hazai szöglet következett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki mert Királyt megtámadták így a magyarok hozhatták a labdát. A 39.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Szalai fejelt szép gólt de ezt les miatt érvénytelenítették.  A 42.percben Pintilii lépett oda Szalainak,így megint a magyarok jöhettek szabadrúgással. Dzsudzsák adta középre a labdát de helyzet ezúttal nem  alakult ki. A 45.percben egy jobb oldali középre adást követően Rusescu érkezett üresen a 16-oson belül így a támadó 8 méterről lőtt a kapuba 1:0! A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47.percben Gerát rúgták meg,ezt követően Dzsudzsák ívelte középre a labdát melyet végül Szaalai lőtt az alapvonalon túra. Ezzel véget ért az első félidő.

A második játékrészt a Magyar válogatott kezdte. A félidőben Nikolics érkezett Stieber helyére. A 49.percben Lovrencic lőtt a kapu fölé távolról. Az 50.percben Magyar szöglet következett melyből helyzet végül nem alakult ki. Az 54. percben Nikolic ment el a jobb oldalon de végül a hazai védők szerelni tudták. Az 56.percben Szalai került helyzetbe a 16-oson belül ám a hazai védelem tisztázni tudott előle. Az 58.percben Lovrencsics lőtt távolról a kapra de lövése elkerülte azt. A 62.percben Lovrencsics adott középre a bal oldalról de a hazai védők kifejelték azt. A 63. percben Lovrencsics helyére érkezett Simon Krisztián. A 65.percben Simon adott középre de a hazai védelem a mezőnybe lőtte a labdát. A 66.percben Sanmartean helyére Tanase állt be. A 69.percben Juhász sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 70.percben Rusescu fejelt a kapuba Gera mellől egy szabadrúgást követően de les címén érvénytelenítették a találatot. A 71.percben Magyar szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 73.percben Kirikes ívelt a kapu fölé a kint álló Király fölött. A 74.percben Elek sárgult be egy szabálytalan közbelépőt követően. A 76.percben egy labdaszerzést követően Dzsudzsák adott bal oldalról középre de mindenki lemaradt róla. A 77. percben Gera helyére érkezett Tőzsér Dániel. A 78. percben Tatarusanu szedte le a labdát Juhász fejéről. A 79.percben  Hoban lőtt távolról a kapu mellé. A 80.percben Grigore sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Dzsudzsák ívelte középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 82.percben Magyar szabadrúgás következett melyet  Dzsudzsák lőtt el a kapu bal oldalába 1:1! A 84.percben Maxim helyére Stancu érkezett. A 85.percben Dzsudzsák lőtt egy megpattanó labdát kapura de Tatarusanu védte azt,még e percben újabb Magyar szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 86.percben Király sárgult be időhúzás következtében. A 87.percben Nikolics kapott nagyszerű labdát majd lőtt kapura a bal oldalról de labdája ha centikkel is de elkerülte a Román kaput,ezt követően Magyar szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 89.percben Kiptsu sárgult be egy sportszerűtlen belépőt követően. A hosszabbítás 4 perc, a 91.percben Korcsmár sárgult be. A 92.percben Tőzsér és Rat sárgult be egy kakaskodást követően. A 94.percben Király húzott le egy bal oldali beadást. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredmény 1:1!

Egy rendkívül izgalmas jó iramú mérkőzést hozott a ma esti összecsapás. Az első félidőben a hazaiak domináltak és egy Magyar védelmi hibát kihasználva meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben a hazaiak visszább álltak így nagyobb hely nyílt a vendégek számára mellyel élni is tudtak s Dzsudzsák góljával ki is tudtak egyenlíteni. A Magyar válogatott rászolgált a döntetlenre a védekezésének köszönhetően valamint  a támadó játékot nézve is történt előre lépés az előző összecsapáshoz képest. Dárdai Pál úgy gondolom nem csinált jobb játékosokat,azonban fejben mindenképp rendbe rakta azokat a játékosokat akiknek erre szüksége volt. 1972 óta először szereztünk gólt Romániában de ami ennél is fontosabb 1 pontot szereztünk valamint 2 pontot elvettünk a Románoktól. A jövő hét kedden Feröer Szigetek ellen lép pályára idegenben a Magyar válogatott ahol a cél egyértelműen a 3 pont megszerzése.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.