MANCHESTER CITY – CHELSEA F.C.

A 2013-2014-es F.A kupa negyeddöntőire kerül sor a hétvégén. Közülük is az egyik legnagyobb rangadót rendezték ma este 18:15-ös kezdéssel a Manchester City -Chelsea rangadót. Eme párharc néhány napja már megtörtént de akkor a bajnokságban mérték össze tudásukat a csapatok. Akkor a Chelsea Ivanovic góljával tudott győzni idegenben. Ma ugyanez volt a felállás a pályaválasztást illetően így a hazaiak visszavághattak a pár nappal korábbbi vereségért. Mindkét edző a lehető legerősebb tizenegyet engedte pályára . Izgalmas mérkőzés elébe néztünk, mely végkimenetele megjósolhatatlan volt.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. Óvatosan kezdte a mérkőzést mindkét gárda. A 7. percben Toure a hazaiaktól szabálytalankodott Willian ellen, aki ennek következtében a földön is maradt, de mivel nem sérült meg így folytatta  a játékot. A hazaiak birtokolták többet a labdát a vendég térfélen de ez helyzethez nem vezetett, a masszív vendég védelemnek köszönhetően. Hazai helyzet a 16. percben Toure tüzelt 20 méterről Cech védte a középre tartó lövést de az kipattant a kezéből Jovetic a kipattanót fölélőtte közvetlen közelről. A kirúgást követően gyorsan a haziakhoz került a labda a védelem elcsúszott és Jovetic a 16-oson belül egyedül maradt Dzeko tálalt elé és ő a bal alsó sarkot lőttek ki  1:0! Nagyon szép gól volt. Toure ütközik Mikellel, melyet követően vendég szabadrúgás következett a hazai térfélen. Veszélyes vendég támadás a jobb oldalon a középre passzolt labdát Pantilimon fogta meg nehezen s ezzel megakadályozva a Chelsea-t a gólszerzésben. Megint a hazaiak támadnak ismét Toure lőtt kapura de lövése elkerülte a vendégek kapuját. A 26. percben a vendégek vezettek a bal oldalon kontrát de a hazai védők résen voltak így gólhelyzet nem alakulhatott ki a kapujuk előtt. A 30. percben megint egy veszélyes hazai akció futott a bal oldalon Cech aláfutott a labdának de szerencséjére csak a védelem tagjai vették őt körbe így felszabadult a kapu. A hazaiak gyorsan visszaszerezték a labdát Jovetic lőtt messziről de lövése a kapu fölé ment. Hazai szabadrúgás a 33. percben. A jobb oldali beívelést követően a védelem fejelte ki a labdát. Chelsea akció megint a bal szélen de a hazai védelem újfennt hatástalanította a támadást. A 39. percben Kompany fautolta Hazard-ot és ezért sárgalapot kapott. A szabdrúgást a hazai védelem kifejelte épp Kompany révén majd a szabad labdára Willian csapott le s kapura is lőtte de az a kapu mellett hagyta el a játékteret. Mikel szabálytalankodik Toure-ral szemben a 43. percben a vendég térfél közepén. A szabadrúgás elvégzése után Cech kapus kirúgással következett, gólveszély nem alakult ki. Gyorsan visszakerült a hazaiakhoz a labda Miller révén a jobb oldalon támadott a Manchester City de Miller pontatlan lövését követően megint a vendégek jöhettek kirúgással. Letelt a rendes játékidő a hosszabbítás 1 perc. A Chelsea megtartotta a labdát, helyzet a hazai kapu előtt nem alakult ki így az első félidő 1:0-ás hazai vezetéssel zárult.

A második félidőt a vendégek kezdték. Csere a vendég oldalon Salah jött be a félidőben Eto’o helyére. A 48. percben Silva rúgta meg Ivanovic-ot a vendég térfél közepén. A haziak igyekeztek letámadni, a szabálytalanság helyíszne is jelzi ezt. A 49. percben a hazaiaknál a labda  akik egy jobb oldali akciót követően rúgták a labdát a kapu fölé. Az 51. percben egy tetszetős hazai támadás zajlott a bal oldalon de a középre leadott labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az 52. percben a veszélyesnek tűnő city beadás a bal oldalról de a labda nem talált hazai játékost így kirúgás következett. Az 55. percben Chelsea szabadrúgás jött a középpálya középső részéről de a ez a beadás is pontatlan volt. Jovetic kapott sárgát színészkedésért, a vendég 16-oson belül, az 57. percben. Csere a vendég oldalon, Ramires helyére érkezett Torres a 61. percben. Csere a hazai oldalon is Jovetic helyére érkezett Nasri. Toure újabb szabálytalanságát követően besárgult a 63. percben. Mikel kezelt le szó szerint egy labdát a 65. percben de sárgalap nem járt a mozdulatért. A 66. percben a vendég védelem majdnem előidézte a 2. hazai gólt egy tétova fejest követően, Dzeko tüzelt de lepattant a védelemről. A City azonban visszaszerezte a labdát,  Silva passzolt Nasri elé a 16-oson belül aki üresen maradt a kapu előtt és berúgta a hazaiak második gólját. 2:0! Navas érkezett csereként a 69. percben Silva helyére. A 71. percben Oscar érkezett Willian helyére a vendég oldalon. Dzeko kapott egy jó labdát rögtön a cseréket követően lekezelte azt majd középre gurított de a védelemben elakadt a labda, így ki tudták azt rúgni a 72. percben. Cahill fejelte az alapvonalon túlra labdát így a hazaiak következtek szöglettel a 75. percben. Dzeko fejelt majd a csúsztatott labdát Lescot kotorta a kapuba de mivel Lescot lesen tartózkodott így a gól érvénytelennek bizonyult. A 80. percben egy vendég próbálkozás de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Még ebben a percben csere a hazai oldalon, Dzeko helyett Negredo állt be. Újabb vendég akció a 83. percben Hazard kapott jó labdát Ivanovic-tól a jobb oldalon de beadása erőtlen volt így Pantilimon húzta magához a labdát. Vendég szöglet a  85. percben melyből Lecot miatt rúghatott újabb szögletet a Chelsea, e sarokrúgást azonban ismét a hazaiak kapusa ölelhette magához. Ismét Lescot volt munkában, ezúttal Torres elől mentett  nagyot a 87. percben. Navas szabálytalankodott labdaszerzés közben a vendég térfél közepén a 88. percben. Matic sárgult be a 89. percben, amikor is Toure került egy rugást követően a földre. Letelt a rendes játékidő a hosszabbítás 4 perc volt. Vendég támadás a 93. percben a jobb oldalon de salah beadása erőtlen volt, így Pantilimon könnyedén megfogta a labdát. Vége a mérkőzésnek, az elődöntőbe a Manchester City jutott 2:0-ás eredménnyel.

A ma esti kupatalálkozót  a kicsivel esélyesebbnek tartott hazai csapat nyerte, visszavágva ezzel a bajnokságban elszenvedett vereségért. A mérkőzés nagy részében jobban is játszott a City, kiknek győzelmük így megérdemelt volt. Egy jó iramú mérkőzést láthattunk ahol a kreatívabban játszó hazaiak jutottak tovább.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.