MANCHESTER CITY F.C.-CHELSEA F.C.

A Premier League 2. Fordulójának rangadóját rendezik meg a mai nap folyamán. A tavaly előtti bajnok Manchester City hazai pályán fogadja a tavalyi bajnok Chelsea-t. A két együttes a várttól némiképp eltérően kezdte a szezont. A Chelsea általános meglepetésre csupán 2:2-es döntetlent ért el hazai pályán köszönhetően Courtois kiállításának. A  City hétfő este könnyed játékkal verte 3:0-ra a West Bromwich együttesét. A két együttes a tavalyi évben kétszer találkozott s mindkét esetben döntetlennel hagyták el a pályát. Az örök mérleg a Chelsea szempontjából néz ki jobban ám az utóbbi években a manchesteri együttes Mansur sejk jóvoltából igencsak megerősödött s ez bajnoki cím formájában is jelentkezett. A mai összecsapás esélyese a pályaválasztás miatt inkább a Manchester City valamint  az elmúlt fordulóban mutatott játék alapján is. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Chelsea: Begovic;Ivanovic;Cahill;Terry;Azpilicueta;Matic;Fabregas;Ramires;Willian;Hazard;Costa

Manchester City: Hart;Sagna;Kompany;Mangala;Kolarov;Fernandinho;Toure;Navas;Silva;Sterling;Aguero

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben Aguero indult meg majd lőtt a 16-oson belülről ám Begovic hárítani tudott, a kipattanó labdát Navas lőtte el centikkel a kapu előtt. Az 5.percben ismét Aguero indult meg s lőtt távolról lőtt a vendég védőkbe. A 9.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Kolarov csúsztatását fogta meg Begovic. A 13.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 16.percben Aguero játszotta magát tisztára majd lőtt 13 méterről ám Begovic ezt a lövést is hatástalanította így maradt a 0:0! A 17.percben Aguero lőhetett ismét kapura de Begovic ezúttal is a helyt állt nagy helyzet maradt ki. A 18.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 19.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Matic fejéről került az alapvonalon túlra a labda. A 21.percben egy bal oldali beadást követően Aguero pöckölte a labdát a kapu mellé. A 29.percben hazai szögelt következett melyet követően Matic lőtte a mezőnybe a labdát. A 30.percben Ivanovic távoli kísérletét Kompany blokkolta,még e percben Willian is megkísérelt egy távoli lövést de de ezt is blokkolták a hazaiak. A 31.percben egy passzjátékot követően Aguero került lövőhelyzetbe s 13 méterről ezúttal már nem hibázott s a kapu jobb alsó sarkába lőtt 1:0! A 33.percben Kompany sárgult be egy szabálytalanságot követően, az ezt követő szabadrúgást Cahill fejelte ki az alapvonalon túlra. A 37.percben Kolarov lőtt az oldalhálóba de mivel a lövésébe beleértek így hazai sarokrúgás következett, a helyzet azonban ezúttal is elmaradt. A 39.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Fabregas lőtte a labdát Hart kezébe. A 42.percben Ramirest szerelték a 16-oson belül majd Fabregas elé került a labda kinek távoli lövése a kapu mellett suhant el. A 43.percben hazai szabadrúgás következett a bal oldalról melyet Kolarov ívelt a kapu elé ahol Toure érkezett s csúsztatott kapura de a labda a kapu mellett hagyta el a pályát. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, a 49.percben Hart fogta Fabregas szabadrúgását. Az 50.percben egy hazai kontra végén Begovic-hoz került a labda. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Terry helyét Zouma foglalta el. Az 52.percben Toure sárgult be egy rúgást követően. Az 53.percben Ramires egyenlített ki egy bal oldali kiugratást követően de les miatt érvénytelenítették a gólt. Az 54.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Willian Hart kezébe rúgta a labdát. Az 58.percben Ivanovic adott középre ám a labdáról mindenki lemaradt a vendégek közül. A 61.percben Toure lövését védte Begovic. A 62.percben Navast ugratta ki Silva a jobb oldalon ám a védők visszaértek s szerleni tudták a támadót. A 64.percben Quadrado érkezett Ramires helyére. A 65.percben Navas jobb oldali passzát követően Aguero lőtt a kapu mellé centikkel, még e percben Nasri érkezett Navas helyére a hazaiaknál. A 67.percben Sterling lövését Fabregas blokkolta. A 68.percben Aguero kígyózott a vendég védők között majd lőtt kapura de lövését végül blokkolni tudták. A 69.percben Begovic mentett hatalmasat Silva elől egy tért ölelő indítást követően. A 70.percben Hazard került Costa passzát követően helyzetbe a hazai 16-oson belül ám a közei lövést követően Hart védeni tudott bravúrral. A 73.percben Quadrado ívelt a jobb oldalról kapu elé de beadásáról mindenki lemaradt. A 76.percben Sterling húzott el a bal oldalon majd adott középre a 16-oson belül ám Cahill-ben labdája elakadt. A 77.percben Silva középre adását Cahill fejelte ki a mezőnybe. A 78.percben Kolarov próbálkozását Begovic ezúttal lábbal tisztázta. A 79.percben sterling helyére Demichelis érkezett a hazai oldalon illetve Willian helyére Falcao érkezett vendég oldalon. A 80.percben egy sarokrúgást követően Kompany fejelt a vendég kapu bal alsó sarkába 2:0! A 81.percben Hazard sárgult be visszarántásért. A 82.percben Toure távoli lövését Begovic védte magabiztosan. A 83.percben Falcao távoli lövését blokkolták a hazai védők. A 84.percben Bony érkezett Aguero helyére. A 85.percben egy eladott labdát követően Fernandinho bombázott a vendég kapuba 18 méterről, Begovic-nak esélye sem volt a hárításra 3:0! A 88.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Cahill lövését blokkolták. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén, a 91.percben Mangala sárgult be egy taktikai szabálytalanságot követően. A 93.percben Fabregas lövése csattant a felső lécen a kipattanóra pedig egyik vendég játékos sem tudott odaérni. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 3:0!

Egy rendkívül jó mérkőzésen vagyunk túl,ami az előjeleknek megfelelően alakult. Az első játékrészben a hazaiak rögtön bekezdtek s egy percet követően majdnem vezetést is szereztek. Ezt követően sorra jöttek a hazaiak s nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakítottak ki, Begovic remekül helyt állt egészen a 30.percig amikor is Aguero 3. próbálkozása már a hálóban landolt. A kapott gólt követően sem tudtak a vendégek reagálni. A második játékrészt nagy elánnal kezdték meg a vendégek s ki is alakítottak 2-3 helyzetet amit azonban a hazai védők le tudtak szűrni. A 60.percet követően ismét offenzívát indítottak a hazaiak s nem sokkal később Kompany révén meg is szerezték a második találatukat. A Chelsea a gólt követően teljesen összeomlott s ennek köszönhetően Fernandinho a 83.percben belőtte a hazaiak harmadik találatát. A hazaiak teljesen megérdemelten szerezték meg a 3 pontot s állnak ezzel a tabella élére. A vendégek a tavalyi évhez képest katasztrófálisan kezdték a szezont 5 ponttal gyűjtöttek kevesebbet s a mutatott játék alapján még nagyon sokat kell fejlődniük,hogy a későbbiek során harcban tudjanak maradni a bajnoki címért. Természetesen mivel a szezon elején vagyunk erre még rengeteg ideje van Mourinho együttesének.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.