MANCHESTER CITY F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 29. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló rangadójára vasárnap kerül sor ahol a Manchester City mint listavezető fogadja az 5. Chelsea együttesét. A hazaiak remek szezont futnak eddig. A Bajnokok Ligájában gyakorlatilag már az első mérkőzést követően továbbjutottak valamint a múlt héten megnyerték a Ligakupát. Ez volt Guardiola regnálása óta az első trófeája a klubnak! A bajnokságban menetelnek s gyakorlatilag már meg is nyerték azt mivel a Manchester United előtt 16 ponttal vezetik a ligát. Igaz az FA kupából hatalmas meglepetésre kiestek ám ez a kupasorozat számít a kékeknek a legkevésbé. Eddigi 28 meccsükből 24-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Hazai pályán 14 meccsből 13-at nyertek meg 1 döntetlen mellett, utolsó 5 haza meccsüket megnyerték. Sérültek: Delph;Mendy illete kérdéses a játéka Fernandinho-nak;Sterling-nek és Walker-nek. A vendégek az idén Conte irányítása alatt meglehetősen hektikusan szerepelnek. A szezon borzasztóan indult ám ezt követően össze kapták magukat ám most ismét lejtmenetbe kerültek. Jelenleg mindössze az 5 helyen állnak a bajnokságban 2 pontra a Tottenham gárdájától amely már BL-érő helyen van. eddigi 26 meccséből 16-ot nyert meg a Chelsea 5 döntetlen és 7 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukból 2-őt nyertek meg és 3 mérkőzést veszítettek el. Idegenben 14 meccsből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett.  Legutóbb idegenben a Manchester United verte meg őket hátrányból fordítva. A Bajnokok Ligájában sem túl fényes helyzetük ugyanis a Barcelona ellen hazai pályán 1:1-es döntetlent játszottak. Az FA kupában még azonban állnak. Sérültek: Bakayoko;Luiz és Barkley. A jelen formák alapján a mérkőzés egyértelmű esélyese a Manchester City.

Manchester City: Ederson;Zinchenko;Laporte;Otamendi;Walker;Bernardo Silva;Gündogan;De Bruyne;Silva;Sane;Aguero

Chelsea: Courtois;Rüdiger;Christensen;Azpilicueta;Moses;Fabregas;Drinkwater;Alonso;Pedro;Willian;Hazard

A mérkőzést a Chelsea kezdte. 3.perc: hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 11.perc: hazai akció melynek végén Sane lőtt egy bal oldali beadást a kapu mellé. 13.perc. Aguero lőtt a védők lábaiba. 17.perc: Sane lőtt kiszorított szögből a kapu mellé. 20.perc: Bernardo Silva lőtt kevéssel kapu fölé, az akció Sane-tól indult majd ezt követően került a labda Silva elé. 24.perc: Willian lövését vágta ki a hazai védelem. 25.perc: Zinchenko sárgult be csúnya becsúszásáért. 27.perc: Sane kapott jó labdát majd lőtt kapura ám a vonalon álló Azpilicueta nagyot mentett. 33.perc: Bernardo Silva lőtt a kapu fölé. 42.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Aguero volt lesen így Otamendi hiába lőtt a kapuba a találat érvénytelenítették. 43.perc. vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 44.perc: hazai szöglet melyet követően szintén nem alakult ki helyzet. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Manchester City kezdte. 46.perc: Bernardo Silva talált üres területet s lőtt a kapu közepébe.  49.perc: Gündogan sárgult be. 54.perc: gyönyörű vendág kontra melynek végén Moses lőtt csúnyán a léc mellé. 58.perc: Silva lövése vágódott szögletre melyet még egy követett helyzet nélkül. 65.perc: vendég kontra helyzet nélkül. 66.perc. De Bruyne lőtt a keresztléc fölé. 70.perc. vendég kontra melynek végén helyzet nem alakult ki. 78.perc. Sane középre adását senki sem érte el. 79.perc: Willian helyére Giroud érkezett. 81.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 82.perc: Pedro helyére Palnieri érkezett. 85.perc: Aguero helyére Jesus érkezett. 87.perc: Zincehnko helyére Danilo állt be a hazaiaknál. 89.perc: Hazard helyére Morata állt be. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc: Sane lőtt távolról a léc fölé. 93.perc: Silva helyére Foden érkezett. 94.perc: Alonso lőtt centikkel a kapu mellé. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaiak gyakorlatilag az egész félidő folyamán birtokolták a labdát s ki is alakítottak egy-egy veszélyesebb helyzetet ám Azpilicueta mentésén kívül nagyobb mentésre nem volt szüksége a londoni kékek védelmének. A vendégek egyértelműen a kontratámadásra álltak be ám csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani. A második félidőben a hazaiak gyorsan eldöntötték a mérkőzést. A vendégek igyekeztek helyzeteket kialakítani ám gyakorlatilag 3 kontra támadáson kívül és egy Alonso lövésen kívül többre nem futotta. A hazaiak voltaképp simán nyerték meg a mérkőzést s gyakorlatilag a bajnokságot is!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.