MANCHESTER CITY F.C-CHELSEA F.C.

A Premier League 5. fordulójának rangadóját rendezik ma 17:00-tól az Etihad Stadiumban ahol a Manchester City gárdája fogadja a listavezető Chelsea-t. Az előzetes esélylatolgatások szerint a liga két bajnoki címre legesélyesebb gárdája fut ma össze. A Vendégek 4/4-el kezdték az idényt,Fabregas 6  gólpassznál jár míg Diego Costa 7 gólnál,és ezen felül a Chelsea minden csapatrészében elképesztő teljesítményt nyújt. A hazaiaknál már nem ennyire derűs a helyzet,ugyanis akadozni látszik Pellegrini gépezete. Egy meglepő döntetlent sikerült összehozniuk majd egy még meglepőbb hazai vereséget is elszenvedett,pedig Jovetic és Aguero is jó formának örvend. A hét közben mindkét gárda BL mérkőzésen szerepelt ahol a hazaiak a Bayern Münchentől szenvedett vereséget idegenben míg a Chelsea a Schalke együttesével játszott 1:1-es döntetlent szintén idegenben. Rendkívül izgalmas érdekes meccs előtt állunk ahol az esélyek talán inkább a vendégeknek kedveznek ám ezen esetben egyértelmű esélyest nem lehet kijelenteni.

Manchester City: Hart;Zabaleta;Mangala;Kolarov;Kompany;Milner;Fernandinho;Silva;Toure;Dzeko,Aguero

Chelsea: Courtois;Terry;Cahill;Azpilicueta;Ivanovic;Ramires;matic;Fabregas;Willian;Costa;Hazard

A mérkőzést a Manchester City kezdte. A 2.percben hazai szabadrúgás melyet Aguero ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 3.percben hazai szöglet melyet Milner ívelt középre de Costa kivágta azt a mezőnybe,a visszalőtt labda Aguero feje fölött csúszott el centikkel, Courtois jöhetett kirúgással. A 4. percben Willian adott be a jobb oldalról ám Hart jól jött ki s a labdát bekebelezte. Az 5. percben újabb hazai szabadrúgás a bal oldalról,melyet laposan végzett el Milner. A 6. percben hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 7. percben egy középre adott labdát Dzeko fejelt a kapu jobb oldala mellé. A 9.percben Dzeko lőtt középről a védők lábába így újabb szöglet következhetett. A sarokrúgást követően Toure fejelt kapura de Courtois könnyedén fogta a labdát. A 13.percben Fernandiho sárgult be egy utánrúgást követően. A 14.percben egy bal oldali akciót követően Azpilicueta fejelte az alapvonalon túlra  a labdát. A szögletet Ivanovic fejelte ki a 16-oson kívülre. A 15.percben újabb hazai szöglet következett melyet megint a vendég védők fejelte ki. A 17.percben vendég szabadrúgás következett melyet gyorsan végeztek el de helyzet nem alakult ki belőle. A 19.percben Milner adott jobb oldalról középre de labdáját Dzeko elől kifejelte a vendég védelem. A 25.percben Mangala ment előre majd adott középre de Courtois kirúgta a mezőnybe a labdát. A 27.percben hazai szöglet melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 31.percben Dzeko fejelt a kapu mellé egy balról beadott labdát. A 32.percben Ramires cselezett a 16-os előterében de végül elvesztette azt. A 33.percben Zabaleta sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 33.percben egy bal oldali vendég szabadrúgást követően Hart szedte fel a labdát. A 35.percben Ramires sárgult be egy szabálytalanságot követően. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki csak szöglet,a sarokrúgást követően a vendégek hozhatták a labdát. A 39.percben Matic sárgult be.  A 40. percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki,még e percben Silva is besárgult. A 43.percben Toure sárgult be. A 45. percben egy bal oldali hazai akciót követően a vendég védők tisztázni tudtak. A 46.percben egy jobb oldali vendég szögletet követően Costa egy lefejelt labdáról maradt le centikkel. Még e percben Aguero tűnt fel a vendég 16-oson belül de a védelem le tudta szerelni. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a Chelsea kezdte. A 46.percben Aguero adott középre de a védelem szögletre fejelte a labdát,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 48.percben egy újabb hazai szöglet következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. Az 50.percben ismét a vendég védőknek akadt dolguk ám ezúttal is sikeresen megoldották feladatukat. Az 51.percben Costa helyezkedett lesen, Ramires jó labdát tálalt elé de ő a les ellenére is a kapusba lőtte a labdát. Az Courtois védett hatalmasat egy Dzeko lövést követően így maradt a 0:0! Az 58.percben Fabregas végzett el szabadrúgást ám a kapu helyett a sorfalat találta el. A 61.percben Schürrle jött Ramires helyére valamint Mikel érkezett Willian helyére. A 66.percben Zabaleta megkapta második sárgáját így mehetett idő előtt zuhanyozni. Az esetet követően Costa is lapot kapott kakaskodásért. A 70.percben Sagna érkezett Dzeko helyére a hazai oldalon. A cserét követően hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 71.percben egy vendég kontrát követően Hazard passzolt a kapu előtt keresztbe ahol Schürrle érkezett és lőtt 3 méterről az üres kapuba 0:1!  A 73. percben navas állt be Fernandinho helyére. A 76.percben vendég szabadrúgás következett melyet Costa fejelte a kapu közepébe de Hart könnyedén fogta a labdát. A 77.percben Ivanovic sárgult be. A 78. percben Lampard állt be Kolarov helyére. A 81.percben Fabregas tálalt Costa elé aki 16 méterről a kapufára lőtte a labdát. A 82.percben Navas bal oldali passzát követően Silva elé került a játékszer aki a jobb oldalról kiszorított szögből lőtt a kapu mellé. A 84.percben hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 85.percben egy gyönyörű támadás végén Lampard érkezett középen s lőtt a kapu bal oldalába ezzel 1.1! A 86.percben Drogba érkezett a pályára Costa helyére. A 89.percben újabb City helyzet s ezúttal is Lampard keverte meg a vendég védelmet. A hosszabbítás 4 perc. A 91.percben vendég szabadrúgás következett melyet Drogba lőtt méterekkel a kapu fölé. A 93.percben Lampard lőtt a vendég kapu mellé. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

rendkívül nagy iramú mérkőzést láthattunk mely igazán csak a végére élesedett ki. Az első félidőben a taktikai harcé volta főszerep,a labdát a City birtokolta míg a Chelsea inkább a kontrákra épített. A második játékrészben is ezen típusú játék folytatódott egészen a kiállításig. Ennyi kellett Mourinho gárdájának s szinte rögtön ki is használták az emberelőnyt. Ám amire talán senki sem számított a City-t nem törte meg az emberhátrány sőt támadott továbbra is és ekkor jött a meglepetés egyenlítő gól. összességében mindkét csapat rászolgált legalább az egyik pontra melyet végül meg is szereztek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.