MANCHESTER CITY F.C. – EVERTON F.C.

A válogatott szünetet követően ismét dübörög a nemzetközi foci, klubszinten. A Premier League 8. fordulóját rendezik meg a hét végén, melyen több érdekes mérkőzést is rendeznek, többek közt a Manchester City, Everton összecsapást. A hazaiak a tabella első helyéről várták az összecsapást eddigi 7 mérkőzésükből 6-ot zsinórban megnyerek míg a legutolsó mérkőzésen kikaptak a Tottenham együttesétől. A gólarányuk 18:8. A manchesteri kékek Guardiola vezetésével hazai környezetben 3 győzelmet arattak míg vendégként szintén 3 győzelmet arattak  1 vereség mellett. A vendég együttes idén szinte szárnyal jelenleg a tabella 6. helyén állnak 7 mérkőzésből 4 győzelmet arattak 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Gólarányuk 11:5. Hazai környezeteben 2 győzelem mellett 2 döntetlent értek el, idegenben 2 győzelem mellett 1 vereséget szenvedtek el. A mai mérkőzésen a hazaiak az esélyesek de a vendég együttes egy döntetlenre bárki ellen képes.

Manchester City: Bravo, Clichy, Stones, Otamendi, Silva, Gundogan, Fernandinho, Sane, Sterling, Iheanacho, De Bruyne

Everton: Stekelenburg, Coleman, Jagielka, Williams, Oviedo, Cleverly, Barry, Gueye, Bolasie, Lukaku, Deulofeu

Az első félidőt a hazaiak kezdték. 4. perc: Sane szlalomozott a 16-oson belülre, azonban a védők blokkolták. 5. perc: hazai szöglet következett, a beívelést követően a védők tisztáztak. 9. perc: vendég szabadrúgás következett, Lukaku lőtte a labdát 25 méterről a kapu jobb oldala mellé centikkel. 15. perc: hazai szöglet következett, a beívelést követően Sterling elől tisztázott egy védő. 17. perc: ismét hazai szöglet következett, melyet követően hazai szabadrúgás következett, De Bruyne lőtt 21 méterről a sorfalba. 18. perc: Sane helyezkedett jól, majd fejelt kapura, de egy védő tisztázott. 19. perc: hazai szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. 22. perc: David Silva középreadását követően a vendégek csaptak le a labdára. 24. perc: Fernandinho küldött előre egy lapos passzt,de a védőkben akad el végül. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 28. perc: De Bruyne passzát követően Silva lőtt 16 méterről picivel a keresztléc fölé. Még ebben a percben De Bruyne lőtte a labdát 5 méterről az egyik védőbe. 37. perc: Sane távoli lövésére csak a vendégek értek oda. 41. percben Silva vitte be a labdát a 16-oson belülre, ahol Jagielka rúgta ki a lábát, így a Manchester City jutott büntetőhöz, De Bruyne hatalmas lehetőséget hagyott ki, lövését Stekelenburg bravúrosan védte. 2 perc a hosszabbítás. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. 47. perc: hazai szabadrúgás következett, De Bruyne beívelését követően Stone csúsztatta a labdát fejjel majd Ineanacho lőtte kapura, azonban Stekelenburg kivédte. 49. perc: Deulofeu lőtte távolról a labdát kapura, de Bravo könnyedén védte. 51. perc: Zane beadását követően Stekelenburgnak kellett védenie. 53. perc:56. perc: Ineanacho helyére Aguero érkezett. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki, még ebben a percben McCarthy érkezett Deulofeu helyére. 59. perc: De Bruyne ívelte be a szögletet, de a védők tisztáztak. 60. perc:Sterling vitte el a labdát a 16-oson belülre, majd lőtte a labdát Oviedo-ba. 62. perc: De Bruyne beívelését követően egy védő fejelte ki a labdát. 64. perc: Lukaku érkezett tökéletesen egy hosszú passzra, majd vitte fel a labdát a félpályáról a 16-oson belülre, majd lőtte azt Bravo mellett a kapuba, 0:1! 70. perc: Williams szabálytalanságát követően újabb büntetőhöz jutott, Agüero lövését Stekelenburg könnyedén védte. 72. perc: Sane helyére Nolito érkezett. Még ebben a percben Silva passzát követően Nolito helyezkedett jól, majd fejelte a labdát Stekelenburg mellett a kapuba, 1:1! 78. perc: hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. 81. perc: De Bruyne szabadrúgását követően a vendégek tisztáztak. 81. percben Coleman sárgult be. 82. percben De Bruyne lőtte a labdát távolról a bal kapufára. 84. perc: Bolasie helyére érkezett Mirallas. 85. perc: Williams sárgult be. Ezt követően hazai szabadrúgás következett, De Bruyne 90. perc: Gündogan helyére érkezett Kompany. Még ebben a percben Cleverly helyére Mori érkezett. 4 perc a hosszabbítás. 91. percben De Bruyne ívelte be a szabadrúgást, melyet követően ismét Stekelenburg védett. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:1!

A délután folyamán egy érdekes mérkőzést láthattunk. Az első félidőben Jagielkának köszönhetően majdnem vezetést szereztek a hazaiak, ugyanis büntetőhöz jutottak, azonban De Bruyne kihagyta ezt a nagy lehetőséget, így ez mégsem sikerült. Az első perctől kezdve a City játszott erősebben, a védelmük erős volt, így a vendégeknek nehéz volt ezt feltörni. Az esetek többségében a hazaiaknál volt a labda, és több helyzetet alakítottak ki, de ez az első félidőben nem hozott eredményt. A második félidőben a Manchester City ugyanazt a taktikát követve játszott, míg az Everton nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. A vendégeknél Lukaku azonnal a félidő elején megszerezte a vezető gólt. Az Everton kapusa, Stekelenburg kiemelkedő teljesítményének köszönhetően szinte esélyük sem volt a hazaiaknak gólszerzésre, azonban a City két kihagyott büntetővel még meg is nehezítette a saját dolgát, valamint sem az átlövéseik sem a szélen történt akciók nem voltak sikeresek. Ennek ellenére Nolito a 72.percben ki tudott egyenlíteni. Összességében egy nagyon mozgalmas mérkőzést láthattunk, ahol kijelenthetjük, hogy nagy meglepetésünkre, de megérdemelten szerzett a vendég együttes egy pontot és igazságosan lett a végeredmény 1:1-es döntetlen.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.