MANCHESTER CITY F.C. – F.C. BARCELONA

A Bajnokok Ligája 4. fordulójához érkeztünk. A keddi játéknap több érdekes mérkőzést is rendeznek ám a Manchester City Barcelona összecsapás kimagaslik a többi összecsapás közül. A hazai együttes épp egy hullámvölgyből kapaszkodik ki ugyanis Guardiola edzői pályafutása leghosszabb győzelem nélküli sorozatán van túl, a kékek 6 mérkőzésen nem tudtak győzni egészen az elmúlt hétvégéig amikor is idegenben a West Bromwich Albion együttesét verték meg 4:0-ra. A Ligakupából kiestek így már csak 3 sorozatban áll a City.  A Premier League-ben vezetik a tabellát igaz mindössze jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, eddigi 10 meccsükből 7-t nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Ami A Bajnokok Ligáját illeti az előző 2 fordulóban nem tudtak nyerni előbb a Celtic együttesével játszottak 3:3-as döntetlent majd a Barcelona verte őket 4:0-ra. Így a csoport 2. helyén állnak 4 ponttal. A vendég oldalon kicsivel derűsebb a helyzet a bajnokságot leszámítva. A Barca jelenleg 2. mindössze 2 ponttal lemaradva a Real Madrid mögött, eddigi 10 meccsükből 7-et nyertek meg 3 döntetlen mellett. A Bajnokok Ligájában 3 fordulót követően 100%-osak s legutóbb éppen mai ellenfelüket verték 4:0-ra. A mai mérkőzés rendkívül érdekesnek ígérkezik melynek még ha meglepő is a Manchester City az esélyese.

Manchester City: Caballero;Kolarov;Stones;Otamendi;Zabaleta;Fernandinho;Silva;Gundogan;De Bruyne;Sterling;Aguero

Barcelona: Ter Stegen;Roberto;Mascherano;Umtiti;Dignie;Gomes;Busquets;Rakitic;Messi;Neymar;Suarez

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 10.perc: Messi szabadrúgását követően a hazai kapu érintetlen maradt. 11.perc: Umiti rúgta fel Sterling-et a 16-oson belül melynek következtében Sterling sárgult be a 11-es helyett szabadrúgás következett kifelé, Kassai nem volt a helyzet magaslatán mert a helyzet elég egyértelmű volt. 15.perc: hazai szabadrúgás következett de ebből sem alakult ki helyzet. 20.perc: Rakitic sárgult be. 21.perc: előbb Aguero került helyzetbe majd a kipattanót követően vendég kontra következett melynek végén Messi talált Neymar passzából a hálóba 0:1! 23.perc: hazai szöglet  melyet követően helyzet nem alakult ki. 24.perc: Sterling lövését blokkolta a vendég védelem, majd Gündogan lövését Ter Stegen hárította. 28.perc: Neymar próbálkozását Caballero hárította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki azonban Neymar besárgult. 32.perc: De Bruyne szabadrúgása kerülte el a kaput. 34.perc: Neymar próbálkozását blokkolta a hazai védelem. 35.perc: egy vendég szabadrúgást követően Gomes lőtt a kapura de blokkolták majd Suarez próbálkozása ment a kapu mellé. 36.perc: Suarez újabb próbálkozását blokkolták a hazaiak. 38.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki, sőt hazai kontra következett melyet követően Sterling passzolt Gündogan elé aki az üres kapuba lőtt 1:1! 41.perc: Silva passzát Fernandinho lőtte a kapu mellé. 44.perc: hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Manchester City kezdte. 47.perc: Aguero labdáját sterling lőtt a kapu mellé. 48.perc: Aguero lövését védte Ter Stegen. 49.perc. vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 51.perc: egy hazai szabadrúgást követően De Bruyne lőtt a vendég kapuba 2:1! 53.perc: De Bruyne újabb szabadrúgását a vendég védők blokkolták. 54.perc. hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 57.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően Aguero fejelt a kapu mellé. 60.perc: Kolarov sárgult be, ezt követően Fernandinho helyére Fernando érkezett. 61.perc: Rakitic helyére Turan állt be a vendégeknél. 64.perc. Aguero lövését blokkolta a vendég védelem az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki sőt a vendég kontra végén Gomes ajtó-ablak helyzetből lőtt a keresztlécre. 66.perc: De Bruyne lőtt a jobb kapufára ordító helyzetből. 67.perc: Gündogan passzolt Silva elé aki a kapu mellé lőtt. 71.perc. Serling helyére Navas állt be. 74.perc: vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak tudtak kontrázni s a kontra végén Gündogan Aguero kezezését követően lőtt a hálóba, újabb bírói tévedés ez nem Kassai meccse… 74.perc. Busquets reklamálás miatt sárgult be érdemtelenül. 76.perc: Gomes helyére Rafinha állt be a vendégeknél. 80.perc: Aguero Silva passzát követően lőtt a kapu mellé. 82.perc: vendég szabadrúgás következett melyet Messi lőtt a háló mellé. 83.perc: 3 egymást követő barca szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. 89.perc. De Bruyne helyére Nolito állt be. A hosszabbítás 3 perc, 91.perc. Messi fejesét Caballero fogta magabiztosan. 92.perc. Aguero tört kapura de a vendég védelem megállította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

Az első játékrészben a vendég együttes kezdett bátrabban ám az első veszélyes helyzet a vendég kapu előtt adódott ám hibás bírói döntés miatt maradt a 0:0! Ezt követően a hazaiak még-egy egy helyzetet kialakítottak majd jött a vendég gól melyet követően a vendégek rengeteg helyzetet alakítottak ki egészen a hazai egyenlítő találatig, amit követően a hazaiak kerültek fölénybe. A második játékrészben a hazai együttes kerekedett felül. Rengeteg helyzetet alakítottak ki s ebből 2-őt gólra is tudtak váltani. A vendégek igaz igyekeztek sok helyzetet kialakítani de egyik sem talált a kapuba. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk sőt talán a BL őszi szezonjának eddigi legjobbikát. A hazaiak megérdemelten nyertek.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.