MANCHESTER CITY F.C.-JUVENTUS F.C.

A Bajnokok Ligája D csoportjának rangadójával a Nemzetközi csúcsfoci ahol is a Manchester City fogadja a tavalyi Olasz bajnok valamint BL döntő résztvevőjét a Juventust. A hazaiak elképesztően jól kezdték a szezont ugyanis 5 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 11 lőtt és 0 kapott találattal torony magasan 5 ponttal vezetik a tabellát. A City igencsak megerősödött miután De Bruynét leigazolták valamint a védelembe Otigbát, ezen kívül még Fabian Delph is manchesterbe költözött. A vendégek ezzel szemben katasztrófálisan kezdték a szezon mindössze 2 gólt lőttek 3 forduló alatt valamint 4-et kaptak. A zebrákat Vidal és Pirlo is elhagyta a nyáron s ezzel úgy fest jelentősen meggyengítve az Olasz együttes dolgát. Igaz a Juve megszerezte Dybala játékjogát valamint Khediráét is  azonban a német máris hónapokra kidőlt. Hernanes-t az utolsó pillanatokban szerezték meg melynek oka az első két fordulóban elszenvedett vereség. A két együttes tehát merőben eltérő rajton van túl és az esélyek is az Angolok mellett szólnak főként az Etihad Stadium miatt.

Manchester City: Hart;Kolarov;Mangala;Kompany;Sagna;Toure;Fernandinho;Nasri;Sterling;Silva;Bony

Juventus: Buffon;Lichtsteiner;Bonucci;Chiellini;Evra;Sturaro;Pogba;Hernanes;Cuadrado;Morata;Mandzukic

A mérkőzést a hazaik kezdték. Az első percben Sterling tört a 16-oson belülre ám lapos lövését Buffon ütötte szögletre, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 5.percben Pogba távoli bombáját blokkolták a hazai védők. A 14.percben Hernanes távoli szabadrúgása húzott el a hazaiak kapuja mellett pár centivel. A 16.percben Bony közeli lövését blokkolták így hazai szöglet következett de a védők kivágták a labdát. A 24.percben Kolarov szabadrúgása kerülte el a vendégek hálóját. A 26.percben Moreno gyenge lövése kerülte el a hazaiak kapuját. A 28.percben hazai szöglet következett melyet Toure fejelt a kapu jobb oldala mellé. A 31.percben Quadrado fejelt távolról a kapu mellé. A 32.percben Bony kapott jó labdát a 16-oson belül ám lövése a kapu mellett húzott el. A 38.percben Sagna lövése kerülte el a vendégek kapuját. A 40.percben Fernandinho távoli lövése kerülte el a kaput. Több helyzet nem alakult ki így 0:0-ával mehettek a szünetre a csapatok.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 48.percben Cuadrado lőtte a kapu elé a labdát melyet a hazai védők kivágtak. Az 55.percben Nasri középre adását követően a hazai védők vágták ki a mezőnybe a labdát. Az 57.percben hazai szögelt következett melyet követően Chiellini fejelte a labdát a saját kapujába 1:0! Az 60.percben Sterling kapott pontos labdát a 16-oson belül ám lövését Buffon védeni tudta, a kipattanó labdát követően Slive lövését követően ismét az Olasz kapus védett bravúrral, ezt követően hazai szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle sőt vendég kontra bontakozott ki belőle melynek végén Sturaro lövését védte a Hart. A 65.percben Hernanes szögletét Pogba lőtte az egekbe. A 70.percben Mandzukic érkezett remekül a 16-oson belül Pogba labdájára s lőtt közvetlen közelről a kapuba 1:1! A 71.percben De Bruyne állt be Sterling helyére. A 75.percben Kompany helyére Otamendi állt be. A 78.percben Mandzukic helyére Dybala állt be. A 81.percben Morata lőtt a 16-oson belülről a bal kapufa segítségével a hazaiak kapujába 1:2! A 83.percben Silva veszélyes átadását blokkolták a vendég védők. A 84.percben Nasri érkezett Aguero helyére. A 85.percben Morata helyére Barzagli állt be a vendég oldalon. A 88.percben Toure lőtt távolról a kapura ám Buffon hatalmas bravúrral mentetni tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:2-es végeredmény.

Rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk. A hazaik veszélyesen kezdték a játékrészt s a vezetést is majdnem megszerezték. Ezt követően a vendégek is kialakítottak egy egy helyzetet de találatot nem sikerült szerezniük mint ahogy a hazaiaknak sem. A második félidőben sokkal több esemény történt a pályán, először is a hazaiak megszerezték a vezetést igaz Chiellini jóvoltából. A hazaik ezt követően a City kis híján újabb találatot szerzett ám Buffon megmentette a vendégek kapuját. Ezt követően a Juve is alakított ki több veszélyes helyzetet melyek közül Mandzukic az egyiket ki is használta. Nemsokkal később Morata már a vendég győzelmet is kiharcolta szép gólját követően. Összességében a vendégek okos játékuknak köszönhetően megérdemelten vitték el a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.