MANCHESTER CITY F.C. – LEICESTER CITY F.C.

A Premier League 36. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló záró mérkőzésére az Etihad Stadionban kerül sor ahol a Manchester City együttese fogadja a Leicester City gárdáját. A mAnchester City szempontjából óriási a tét hiszem a bajnokság megnyerésének egyik alapja,hogy a mai estén legyőzik a leicestert s így 1 pontos előnnyel fordulhatnak az utolsó fordulóra a Liverpool-al szemben. A hazaiak szezonja meglehetősen kettős. A ligakupát a Chelsea ellen megnyerték a kékek illetve eljutottak az FA Kupa döntőjéba ahol a Wolwes ellen mérkőznek majd, ám a Bajnokok Ligájából a Tottenham együttese elbúcsúztatta Guardioláékat. Amenyiban 3 trófeát nyernének a kékek nem lehetnek elégedetlene a szurkolók ám a Bajnokok Ligája továbbra is álom marad manchester kék felében. A leicester is fura idényt fut, a szezon elején elhunyt egy helikopter balesetben a klub tulajdonosa, majd hullámvölgybe kerültek a tabellát illetően ám úgy fest a szezon végére biztos helyük lett a középmezőnyben. A mai mérkőzés esélyese a hazai gárda.


Manchester City: Ederson;Zinchenko;Laporte;Kompany;Walker;Foden;Gündogan;Silva;Sterling;Aguero;Silva

Leicester City: Schmeichel;Pereira;Evans;Maguire;Chilwell;Ndidi;Maddison;Choudhury;Tielemans;Albrighton;Vardy


A mérkőzést a Manchester City kezdte. 2.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 12.perc: Foden remek lövését Schmeichel hárította. 13.perc: vendég helyzet Tielemans lövését követően ám Ederson óriási bravúrral menteni tudott. 17.perc: Walker lőtt a kapu fölé. 18.perc. hazai szöglet helyzet nélkül. 22.perc: Silva sárgult be. 31.perc. két hazai szöglet melyek közül a másodikat követően Aguero fejesét kellett bravúrrl védeni Schmeichelnek. 35.perc: Maguire sárgult be. 39.perc: Silva lövését blokkolta a védelem. 41.perc: hazi szöglet helyzet nélkül. 43.perc. újabb hazai szöglet de gólhelyzet nem alalkult ki belőle. 44.perc: Kompany sárgult be. A hosszabbításban helyzet már nem alakult ki.


A második félidőt a Leicester City kezdte. 52.perc: hazai szöglet melyből nem alakult ki helyzet. 54.perc. Silva lövése kerülte el a kaput. 56.perc. Foden helyére Sane állt be. 58.perc: Gündogan lőtt kevéssel a akpu mellé. 63.perc: MAddison remek lövése kerülte el centikkel a ahazi kaput. 66.perc. hazai szöglet helyzet nélkül. 69.perc: Aguero kapott labdát szerencsé körülmények között ám lövését Schmeichel védte, az ezt követő szögletből Kompany elé került a labda aki egy igazítást követően 30 méterről lőtt óriási gólt 1:0!!! 75.perc: Tielemans helyére Barnes állt be. 80.perc: Maddison helyére Icheanacho állt be. 83.perc. hazai szöglet melyből nem alakult ki helyzet. 84.perc: újabb hazai sarokrúgás helyzet nélkül. 85.perc: Gray váltotta Albrightont illetve Aguero helyére Jesus állt be. 89.perc: Jesus sárgult be, majd a 90. percben Icheanacho is. A hosszabbítás 5 perc, 91.perc: Silva helyére Stones állt be. Több esemény már nem történt az összecspáson. 


Az első játékrészben a hazaiak mindent elkövettek, hogy bevegyék Schmeichel kapuját ám a kapus vagy a védelem rendre ellenállt. A vendégeknek is akadt egy-egy helyzete ám ezekből nem tudtak előnyt kvácsolni. A második játékrészben a hazaiak mindent elkövettek a találat érdekében. Rengeteg szögletet rúgtak illetve sok helyzetet alakítottak ki. Végül Kompany lövése döntöttel el a mérkőzést s lehet hosszabb távon az idei bajnoki cím sorsát is! A vendégekenek távoli lövéseik jelentettek inkább veszélyt. Összességben a ahzaiak megérdemlten nyertek s nagy reményekkel várhatják az utoló fordulót ahol a Brighton legyőzésével lehetne újra bajnokok.

Check Also

ATALANTA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája csoportköre folytatódik. Az F csoportban a nap rangadójaként a botladozó Manchester United …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.