MANCHESTER CITY F.C.-LEICESTER CITY

A Premier League 25. Fordulójára kerül sor a hét végén. A hétvégén több rangadó is vár ránk angliából, ahol a mai nap folyamán a tabella első két együttese csap össze egymással. Az az a liga második Manchester City fogadja a listavezető Leicester City együttesét. A hazai kékek eddigi 24 mérkőzésükből 14-et nyertek meg 5 döntetlen és 5 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. Pellegrini a ma délutáni összecsapásról kénytelen keretéből kihagyni Nasri-t;Mangala-t;Bony-t és De Bruyne-t akik sérülés miatt nem állnak rendelkezésre, valamint Company játéka is kérdéses. A vendég együttes eddigi 24 mérkőzéséből szintén 14-et nyert meg mint mai ellenfele ezen kívül 8 döntetlent játszott 2 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban a vendégek is 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. A vendégek sérülés listáján James és Schlupp szerepel akárcsak a korábbi fordulóban. A két együttes őszi találkozóján 0:0-ás döntetlen született. Mindkét együttes remek formának örvend, az előző fordulóban a manchesteri kékek idegenben tudtak 1:0-ra nyerni amivel be tudták előzni a botló ágyúsok együttesét. A vendégek hazai pályán a Liverpool együttesét győzték le kitűnő játékkal. Az együttesek jelenlegi formájukat tekintve nehéz megjósolni ki nyerheti meg ezt a bajnokság szempontjából sorsdöntő összecsapást. Jó mérkőzés előtt állunk.

Manchester City: Hart;Kolarov;Demichelis;Otamendi;Zabaleta;Fernandinho;Delph;Sterling;Toure;Silva;Aguero

Leicester City: Schmeichel;Simpson;Morgan;Huth;Fuchs;Albrighton;Kante;Drinkwater;Maherz;Okazaki;Vardy

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben Albrighton középre adását Hart öklözte a 16-oson kívülre. A 3.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Mahrez ívelte középre a labdát ahol Huht érkezett s lőtt közelről a kapu bal oldalába Demichelis hathatós segítségével, a védő beleért a lövésbe s így  0:1! A 7.percben Schmeichel szedte fel a labdát Sterling elől. A 8.percben Hart védett óriásit Vardy közeli lövését követően, a labdát ezt követően a védők vágták ki. A 10.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők fejelték ki a labdát. A 11.percben ismét Hart mentett ezúttal szögletre. A sarokrúgást követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 14.percben hazai szöget következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 15.percben Silva cselezett a 16-oson belül majd lőtt a kapu bal oldala mellé. A 22.percben Okazaki lőtt centikkel a hazaiak kapuja mellé. A 24.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Kolarov lőtt kapura de Huht szögletre fejelte a játékszert. A sarokrúgást követően a vendégek szerezték meg a labdát. A 28.percben újabb hazai szöglet következett de vendég együttes ezúttal is el tudta hozni a labdát. A 29.percben Toure lőtt közelről a kapu fölé. A 34.percben Kolarov lőtt távolról a kapu fölé. A 36.percben Morgan sárgult be egy szabálytalan belépőt követően,a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 41.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek következhettek kirúgással. A 45.percben újabb hazai szöglet következett Kolarov lövését blokkolták a védők. a sarokrúgást követően Schmeichel ütötte ki Toure fejesét. A hosszabbítás 3 perc, a 46.percben Aguero gurított a kapu elé de a labdájáról mindenki lemaradt. A 48.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 48.percben egy vendég kontra végén Mahrez lőtt szép gólt Hart kapujába 0:2! A 49.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 52.percben Toure helyére Fernando állt be valamint Delph helyére Ichenacho állt be a hazaiaknál. Az 55.percben Fernado fejelt kapura de Schmeichel hatalmas bravúrral hárítani tudott. Az 57.percben Sterling lőtt a kapu mellé 10 méterről. A 60.percben Vardy passzát blokkolták a hazai játékosok. Az ezt követő szögletből Huth fejelt a kapu jobb felső sarkába 0:3! Óriási bajban a hazaiak! A 68.percben Vardy lódult meg s Hart jelenlétének köszönhetően maradt a 3:0 a vendégeknek. A 69.percben Zabaleta sárgult be miután felrúgta a 16-os csücskénél Okazakit. A szabadrúgást követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 72.percben Fernando sárgult be mert nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást. A 74.percben vendég szöglet következett melyet követően Vardy fejelt a kapu mellé. A 76.percben Aguero közeli lövését blokkolták a vendég védők. A 77.percben Silva helyére Chelina érkezett a hazaiaknál valamint Mahrez helyére Grey állt be a vendégeknél. A 81.percben Vardy lőtt az oldalhálóba. A 82.percben Okozaki helyére Ulloa állt be a vendégeknél. A 85.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 86.percben Dier állt be a vendégeknél Albrighton helyére. A 87.percben hazai szöglet következett melyet követően Aguero fejelt szép mozdulattal a kapu jobb alsó sarkába. A 89.percben Simpson adta el a 16-oson belül a labdát amire Aguero csapott le de a csatár végül a kapu mellé nőtt. A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Ichenacho beadása kerülte el centikkel a kaput. A 94.percben hazai szöglet következett melyet követően Demichelis fejelt a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben a vendégek Demichelis öngóljának köszönhetően a vendégek kezdtek kitűnően. A hazaik későn ébredtek s nehézkesen építették támadásaikat melyekből sokszor az elképzelés is hiányzott. A vendégek életveszélyesen kontráztak s kis híján a második góljukat is megszerezték. Az első 20 percet követően a hazaik ragadták meg az irányítást ám az eredmény a félidő végéig nem változott. A második félidőben a vendégek épp úgy indítottak mint az első játékrészben az az góllal ezúttal Mahrez révén. Ezt követően a Leicester birtokolta a labdát majd egyre nagyobb fölénybe kerültek s Huth révén bebiztosították a győzelmet. Aguero ugyan szépített az eredményen mint kiderült lesgóllal de ez már nem változtatott azon, hogy a Leicester idei legjobb játékával nyerni tudott az Etihad Stadium-ban.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.