MANCHESTER CITY F.C.- LIVERPOOL F.C.

A Premier League 13. Fordulójának rangadóját rendezik meg a hét végén, ahol több érdekes összecsapás közül a listavezető Manchester City és a Liverpool mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek. A hazai kékek 8 mérkőzést nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett így az egyik legkiegyensúlyozottabb gárda s ami a gólszerzést illeti a legtermékenyebb is ugyanis 26 gólt lőttek eddig s mindössze 9-et kaptak.Pellegrini együttese az elmúlt hetekben kénytelen volt sérülés miatt Aguerot és Silvát kihagyni a kezdő 11 felállításakor, a mai napon Aguero már kezdőként léphet pályára ám Silva játékára a továbbiakban sem számíthat a Chilei mester. A vendég oldalon nem ennyire rózsás a helyzet. Klopp irányítása alatt a vörösök nem teljesítenek rosszul azonban jobban sem mint Brendon Rodgers kezei alatt. A vendégek a fordulót megelőzően csupán a 11. helyen álltak 5 győzelemmel 5 döntetlennel és 3 vereséggel. A mi a sérülteket illeti nos van gondja bőven Klopp-nak ugyanis Henderson, Benteke,Sturridge és Ibe játéka is erősen kérdéses a mai napon.  A két együttes elmúlt évek beli mutatói a Manchester City erőfölényét mutatják ami nem is oly meglepő az elköltött fontmilliók tekintetében. Az esélyek a hazaiak mellett szólnak ám a vörösök bármikor képesek meglepni nagynevű ellenfeleiket.

Manchester City: Hart;kolarov;Mangala;Demichelis;Sagna;Fernando;Toure;Navas;De Bruyne;Sterling;Aguero

Liverpool: Mignolet;Clyne;skrtel;Lovren,Moreno;Leiva;Can;Lallana,Coutinho;Milner;Firminho

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben Aguerot szerelték a 16-os előterében. Az 5.percben hazai szöglet következett melyet a vendég védők fejeltek ki. A 7.percben Mangala próbált a kapu torkából menteni ám szerencsétlen mozdulatának köszönhetően a játékszert a saját kapujába jutatta 0:1! A 10.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 19. percben Milner lövése kerülte el a hazaiak kapuját,a játékszer a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 23.percben  egy vendég támadás végén Firminho tette Coutinho elé a labdát a 16-oson belül aki az üres kapuba passzolta  a labdát 0:2! A 26.percben Firmonho középre ívelt labdáját a hazai védők szögletre tisztázták. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 29.percben Fernando beadását tisztázták szögletre a vendég védők, a sarokrúgást követően a vendégek hozhatták a labdát. A 32.percben egy villámgyors vendég kontra végén Firmonho passzolt ismét Coutinho elé aki az üres kapuba jutatta a játékszert 0:3! A 35.percben Firminho lövése kerülte el a hazaiak kapuját. A 38.percben Leiva sárgult be. A 40.percben hazai szöglet következett melyet követően Mignolet húzta le a labdát a levegőből. A 44.percben egy remek Aguero lövés talált utat Mignolet kapujába 1:3! A hosszabbítás 2 perc, a 46.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle s ezzel véget os ért a félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Toure helyére Fernandinho érkezett a hazaiaknál valamint Navas helyet Delph lépett pályára. A 47.percben Can sárgult be. A 48.percben hazai szöglet következett melyet követően Mignolet húzta le a labdát. Az 52.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben hazai szöglet következett de a védők kivágták a játékszert. Az 60.percben Firminho lőtt nagyszerű mozdulattal Hart kapujára ám nem tudott a kapus eszén túljárni, az ezt követő szögletből Lovren fejelt kapura de Hart ekkor is résen volt. A 63.percben Coutinho lesről szerzett találatát érvénytelenítette Moss bíró. A 64.percben Aguero volt szemfüles s lőtt a 12 méterről Mignolet kapujára ám a kapus hárítani tudott. A 66.percben Aguero helyére Icheanacho állt be. A 67.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. rossz hír a vendégek számára,hogy Coutinho sérült meg helyét Ibe vette át. A 71.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 73.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaiak szerezték meg a labdát. A 75.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 77.percben Benteke állt be a vendégeknél Firminho helyére, ezt követően Icheanacho ment el az oldalvonal mellett majd lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 78.percben Sterling beívelését Mignolet húzta le. A 80.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki sőt a labda Benteke elé került aki a kapuig vezette a labdát majd lőtt de Hart szép mozdulattal hárítani tudott. Az ezt követő szögletből Skrtel lőtt a hálóba 1:4! A 85.percben Clyne sárgult be. A 86.percben hazai szöglet következett de a védők kifejelték a játékszert. A 90.percben Lallana helyére Toure állt be. A hosszabbítás 4 perc, a 94.percben még egy hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki s ezzel a mérkőzés is a végéhez ért.

Kitűnő mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben a City gyorsan megkapta az első találatot majd a játékot a vendégek irányították s meg is szerezték második góljukat. A hazaiak nem igazán tudták ezt feldolgozni. Ugyan sikerült egy-egy helyzetet kialakítaniuk de a vendégek ezeket kivédekezték sőt a harmadik s egyben mindent eldöntő találatot is belőtték Hart kapujába. Ezt követően ugyan még a félidő vége előtt sikerült szépíteniük de közelebb nem tudtak férkőzni ellenfelükhöz. A második félidőben a hazaiak akarta érvényesült ám leginkább meddő mezőnyfölényt sikerült kiharcolniuk. A vendégek a kontrákra rendezkedtek be melyekkel sakkban tartották a hazaiak védelmét. A kegyelemdöfést Skrtel adta meg a City-nek a mérkőzés vége előtt mintegy 10 perccel. Klopp legénysége teljesen megérdemelten nyert s szinte leradírozták a hazaiak kitűnő támadósorát, s ez a győzelem erőt adhat a Liverpoolnak,hogy a tabellán feljebb tudjon kapaszkodni az elkövetkező fordulók alatt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.