MANCHESTER CITY F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 32. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló két városi derbit is tartogat melyeknek megvan a maguk pikantériája. A nap kezdése kép az Everton hazai pályán fogadja a Liverpool együttesét. Az előző fordulóban az Everton attól a Manchester City-től kapott ki simán melyet a hét közben a Bajnokok Ligájában a Liverpool szedett ízekre, nem sok esélyt adva a kékeknek a visszavágóra. A másik a tavasz minden bizonnyal legfontosabb összecsapása ahol a már említett Manchester city csap össze a Manchester United-el. Amennyiben a City győz úgy matematikailag is bajnokká válik. Ami a körülményeket tekintve egy álom lehetne a szurkolóknak ugyanis épp a városi rivális ellen aki a tabellán a második hazai szurkolók előtt ünnepelni a bajnoki címet. Persze e hét közbeni vereség kijózanító lehet pláne úgy,hogy a Pool gárdáját legutóbb éppen a Manchester United győzte el meglehetősen simán. A két manchesteri együttes között 16 pont a különbség, a hazaiak 27 meccset nyertek míg a vendégek csupán 21-et. Döntetlenekből a vendégeknek van több 5 míg a hazaiaknak 3 s a vereségeknél is a vendégek vezetnek 5:1 arányban. A City egész évben parádés teljesítményt nyújtott míg a vörösök a Mourinho féle rabigával küzdöttek hol sikerrel hol kudarccal. A mérkőzés esélyese a hazai együttes ám a hétközi események illetve Aguero és Mendy hiánya kissé növelik a vendégek esélyeit. A kérdést úgy is feltehetnénk vajon Mourinho a Guardiola elleni rossz sorozatát képes e megtörni  s ezzel elodázni a bajnoki cím ünneplését.

Manchester City: Ederson;Kompany;Otamendi;Delph;Danilo;Gündogan;Fernandinho;Silva;Sane;Steling;Silva

Manchester United: De Gea;Valencia;Smalling;Bailly;Young;Pogba;Matic;Herrera;Lingard;Lukaku;Sanchez

A mérkőzést a Manchester United kezdte. Az első perc végén egy bal oldali beadást követően Young csúszott el s vétlenül igaz de a kezéről pattant tovább a labda. A bíró jogosan továbbot intett. 15.perc: egy eladott labdára csapott le Young ám a védők menteni tudtak az ezt követő nagy bedobásból helyzet nem alakult ki. 20.perc: Silva lőtt távolról a kapu fölé. 22.perc: hibázott a vendég védelem is ám Silva próbálkozását De Gea könnyedén védte lábbal. 24.perc: vendég szabadrúgás ám Lukaku lesen kapta a labdát így helyzet nem alakulhatott ki. 25.perc: hazai szöglet melyet követően az üresen maradt Kompany 7 méterről a kapuba fejelt 1:0! 31.perc: gyors hazai támadás melynek végén Gündogan lőtt a hálóba senkitől sem zavartatva 2:0! a mérkőzés és ezzel a bajnoki cím is eldőlt. 33.perc: Sterling hagyott ki ordító ziccert. 37.perc: Sterling kapott kitűnő kiugratást á újabb ziccert hibázott el ezúttal 8 méterről lőtt kapu fölé. 38.perc: Herrera sárgult be. 40.perc: újabb hazai szöglet ám ebből helyzet nem alakult ki. 41.perc: sterling került helyzetbe ám lövését De Gea védte magabiztosan. 44.perc: ezúttal egy beívelésnél maradt Gündogan üresen  fejelt 5 méterről De Gea kezébe, Smalling sokadik nagy hibáját követően. 45.perc: Lukaku sárgult be.  A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Manchester City kezdte. 48.perc: vendég támadás mely szöglettel zárul, a sarokrúgást követően a labda érintetlenül hagyta el a pályát. 49.perc: Pogba távoli lövését védte Ederson, az első kaput eltaláló vendég lövés. 50.perc: hazai szöglet melyet követően nem alakult ki helyzet. 50.perc: hazai támadás ezúttal Gündögan lövése súrolta a kapufát 5 méterről lőtt kapura. 54.perc: egy szép vendég akció végén Pogba talált 5 méterről a kapuba, Herrera passzát követően. 55.perc: vendég akció melynek végén Pogba fejelt a hálóba 5 méterről 2:2, Sanchez a gólpasszt adó. 58.perc: Silva kapott jó kiugratást ám De Gea résen volt. 60.perc: vendég labdaszerzés melyet követően Lingard lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé, Ederson rajta volt a labdán. 63.perc: Sterling sárgult be. 65.perc: Silva dobta fel magát a 16-os előterében ám a bíró megítélte a szabadrúgást a hazaiaknak, a pontrúgást Gündogan lőtte centikkel a keresztléc fölé. 69.perc: vendég szabadrúgás melyet követően az eddig nem túl sokat mutató Smalling lőtt közelről a hálóba 2:3! Érthetetlen mérkőzés ám annál izgalmasabb. 72.perc: sterling hagyott ki helyzetet majd Silva helyére De Bruyne érkezett illetve Jesus Bernardo Silva helyére. 74.perc: Fernandinho lövését blokkolta a vendég védelem. 76.perc: Gündogan helyére Aguro érkezett. 77.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki sőt a hazaiak kontrázhattak s Young mentett nagyot, ezt követően a vörös ördögök támadhattak melyet követően Aguero sárgult be. 81.perc: Pogba sárgult be. 82.perc: Rashford állt be Sanchez helyére. 83.perc. Aguero lövését blokkolta a védelem. 85.perc: McTominay állt be Lingard helyére. 86.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 87.perc: újabb lövést blokkolt a vendég védelem. 88.perc: előbb Young blokkolt testével majd az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 89.perc: egy bal oldali beadást követen De Gea mentett hatalmasat, az ezt követő két szabadrúgásból Sterling lövését a gólvonalról mentette a védelem. 91.perc: vendég kontra Danilo sárgult be. A hosszabbítás 5 perc, 92.perc: Kompany sárgult be, az ezt követő vendég szabadrúgásból helyzet nem alakult ki ám Jesus is besárgult. 94.perc: vendég szöglet ám előtte Lindelöf érkezett Herrera helyére.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek magabiztosabban. Igaza a támadás építés nem ment biztosan ám felívelt labdáikból Lukaku elmozgásai révén kisebb helyzetek alakultak ki. A félidő közepén szinte a semmiből szerezték meg a vezetést a hazaiak Smalling óriás hibája miatt. Ezt követően egyre jobban játszottak s a védelem (Smalling) következő hibájából is gólt szereztek. ezt követően a hazai kontrák 3 óriási helyzetet eredményeztek melyeket Sterling sorra elpuskázta. A második játékrészben a vendégek valami csodának köszönhetően egyszerre feltámadtak s 15 perc alatt megfordították a mérkőzést. A hazaiak ugyan rengeteg nagy helyzetet alakítottak ki ám főként Sterling révén sok helyzetet puskáztak el. Kitűnő mérkőzést láthattunk ahol ha nem is feltétlenül igazságos eredmény született ám a vendégek mindent megtettek s lőttek 3 gólt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.